bøger der kan tygges i

Hjemme hos os var den dag, børnene første gang selv bladrede i en bog, næsten lige så vigtig som dagen med deres første skridt. Det forsigtige pincetgreb nede i højre hjørne af bogen og så det langsomme, forsigtige løft – og afsløringen af det næste opslag i bogen. Det er da magisk!

Jeg har samlet en liste med papbøger med tykke sider, der er lige til at bide i – og lidt nemmere at bladre i end de fleste bøger. De er selvfølgelig grundigt testet, så de små ikke bliver syge af at bide og sutte på bogen – og så kan de holde til at blive brugt igen og igen.

LÆS OGSÅ: Søde billedbøger og papbøger med sjove effekter. Få inspiration til de bedste bøger til små børn

Barnets første bog

Min lillebitte bog om kroppen er en lille, tyk papbog fuld af billeder af kroppen og ansigtet, fx ansigtsudtryk, forskellige øjenfarver og kropsdele. Serien MIN LILLEBITTE BOG kan bruges allerede fra 6 måneders alderen. De passer til små hænder og er geniale til samtaler og sprogstimulering med de helt små. Bøgerne styrker ordforrådet og evnen til at iagttage omgivelserne.

Carlsen logo

Sæt ord på hverdagen

Mine første 100 ord er en virkelig god begynderbog til de mindste – både når der skal trænes fin(ger)motorik og ordforråd. Bogen har en slags faneblade, som gør det nemt for små fingre at åbne bogen og gå på opdagelse i de flotte fotos. Inde i bogen er der flapper – bag et foto af en skål gemmer sig et foto af samme skål med cornflakes i. Det giver et godt udgangspunkt for små samtaler om hver ting: Hvad er det? Hvad bruger vi den til? Hvad kan man komme i den? Skal vi se om der er noget i skålen?

Bøger der kan tygges i

I Mine første 20 tal træner man på samme måde tallene fra 1 til 20.

Ligeledes kan de mindste lære alverdens dyr at kende i Mine første 50 dyr. Billederne af fx kæledyr, vilde dyr og bondegårdsdyr, samt masser af sjove flapper, gør det spændende for det lille barn at lære dyrene at kende.

Bøger med en historie til de mindste

Jeg begyndte tidligt at læse højt for børnene – som supplement til de mange pegebøger. Det er hyggeligt at sidde med barnet på skødet og lade dem bladre og pege, mens du læser og viser billeder. Jeg synes, det fungerer fint hvis bøgerne har en lille historie allerede fra 18 måneders alderen, men det er uden tvivl forskelligt fra barn til barn, hvornår de får noget ud af højtlæsning.

Bøgerne her er ikke papbøger, så dem skal der ikke bides og rives i for meget i.

Den sultne larve Aldrigmæt er en klassiker for børn fra omkring halvandet år. En helt speciel og dejlig bog om et af naturens vidundere, nemlig udvikling fra lille æg til larve og til sommerfugl. Her kan børnene både lære tallene og ugens dage – og noget om frugt og så måske en lille smule om lørdagsslik. Bogens mange gentagelser er vigtige for den sproglige stimulering.

Min dag i vuggestue er rigtig god til at sætte ord og billeder på det første år i vuggestuen. Et vuggestuebarn oplever mange ting i løbet af sin dag, på godt og ondt. Der kan være mange følelser, knubs, smil og kram, som er svære at få sat ord på eller give udtryk for i den alder. Bogen er bygget op omkring 12 rim baseret på genkendelige situationer fra det lille barns hverdag i vuggestue. Til hvert rim hører et spørgsmål og ideer til aktiviteter.

mindagivuggestue


Andre gode bøger der kan tygges i:

Babys første tittebøh: GODNAT

Bøger der kan tygges i

Solid papbog til de allermindste med flapper og fine farverige illustrationer. Kig bag flapperne, og sig godnat til alle dyrene.

Fra ca. 12 mdr.

I samme serie:
Babys første tittebøh: DYR

Du kan købe Babys første tittebøh: GODNAT online eller i din nærmeste boghandel fra 15. september.
Babys første tittebøh: DYR

Bøger der kan tygges i

Solid papbog til de allermindste med flapper og fine farverige illustrationer. Kig bag flapperne, og sig hej til alle dyrene.

Fra ca. 12 mdr.

I samme serie:
Babys første tittebøh: GODNAT

Du kan købe Babys første tittebøh: DYR online eller i din nærmeste boghandel.
Mig og mine venner

Bøger der kan tygges i

I papbogen følger vi et lille barns dag i daginstitution og møder alle barnets venner. Herigennem spejles både indre og ydre forskelligheder og ligheder, så der sættes fokus på diversitet og mangfoldighed. Sammen med spejlet bagerst i bogen lægger historien op til samtale omkring forskellighed, fællesskab og tolerance.

For hvis børn lærer, at de har langt flere ting tilfælles, end de har ting, der adskiller dem, vil det styrke fællesskabet, danne grobund for nye relationer og forebygge mobning.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Mig og mine venner online eller i din nærmeste boghandel.

Masser af dinosaurer – med 22 lydknapper

Bøger der kan tygges i

Lær dinosaurerne at kende i denne store papbog, der indeholder 22 forskellige lyde.

På hvert opslag skal barnet finde forskellige dinosaurer, dinosauræg, træer og meget mere og trykke på de lydknapper, der passer til.

Fra ca. 12 måneder.

Du kan købe Masser af dinosaurer – med 22 lydknapper online eller i din nærmeste boghandel.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.