Børnebøger Billedbøger Bøger til baby Børnebøger 0-2 år Børnebøger 3-5 år Carlsen Højtlæsning Inspirationslister og guides

Søde billedbøger og papbøger med sjove effekter. Få inspiration til de bedste bøger til små børn

bøger til baby, børnebøger til ferien, børnebøger, sommerferielæsning

Gode bøger er lig med timevis af underholdning – også for familiens yngste medlemmer! Her har vi samlet nogle af de bedste bøger til små børn.


Trænger bogreolen på børneværelset fornyelse? Vi har samlet en liste med de allerbedste bøger til små børn. Der er masser af farver, gode historier og fantasifulde eventyr i vente, så dyk endelig ned i vores udvalgte titler, som giver smil på læben og gode oplevelser mellem dig om de små.

Der er mange grunde til at læse højt for sin tumling. Dialogisk læsning er med til at styrke barnets sproglige udvikling, og samtidig skabes der gennem højtlæsningen et helt særligt rum mellem voksen og barn, hvor den nære relation dyrkes.

Mangler du inspiration til højtlæsningen? Her har vi samlet de bedste bøger til små børn. Her er er både søde billedbøger og sjove papbøger med masser af effekter til små, nysgerrige hænder.

LÆS OGSÅ: De bedste bøger til baby
Bamse Bjørn er dyrepasser

I Bamse Bjørn er dyrepasser kan du tage med Bamse Bjørn i zoo og møde alle dyrene!

Den søde papbog har en masse sjove effekter, som børnene kan dreje, skubbe og trække. Papbogen er af høj kvalitet og indeholder en sød, lille historie.

Fra omkring 12 mdr.

Du kan købe Bamse Bjørn er dyrepasser online eller i din nærmeste boghandel fra 15. marts.
Peter Kanin – Den store skattejagt

I Peter Kanin – Den store skattejagt vil Peter Kanin og hans søstre gerne lege udenfor, men desværre har stormvejret blæst alt deres legetøj væk. Kan de finde alle deres forsvundne ting og få dem med tilbage til deres venner?

Hjælp kaninungerne med at finde deres legetøj og alle mulige andre ting rundt omkring i skoven. Bogen er en sød og varm fortælling, der opmuntrer børn til at hjælpe andre.

Du kan købe Peter Kanin – Den store skattejagt online eller i din nærmeste boghandel fra 27. februar.
Sovetid for små bjørne

I Sovetid for små bjørne skal børnene lede efter de små bjørne, der er på vej i seng, for at se om de kan finde dem.

Bogen er en sød og solid papbog for de allermindste om de små, søde og legesyge bjørne. Bjørnene har nemlig travlt med alt muligt andet end at skulle i seng.

Fra ca. 12 måneder.

Du kan købe Sovetid for små bjørne online eller i din nærmeste boghandel fra 1. marts.
Gemmeleg for små bjørne

Kan du finde de små bjørne, der leger gemmeleg? Det får du mulighed for i Gemmeleg for små bjørne.

Sød papbog for de allermindste om de små, sjove og legesyge bjørne, der er gode til at gemme sig.

Fra omkring 12 mdr.

Du kan købe Gemmeleg for små bjørne online eller i din nærmeste boghandel 1. marts.
Hvor er Lille Kanin?

Kan du finde Lille Kanin og alle de andre søde, små dyr? Kig bag de bløde flapper!

En sød titte bøh-bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illusteret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og legetøj.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Hvor er Lille Kanin? online, eller i din nærmeste boghandel.
Hvor er fru T. rex?

Kan du finde fru T. rex og alle de andre dinosaurer? Kig bag de bløde flapper!

En sød titte bøh-bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illustreret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og legetøj.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan køber Hvor er fru T. rex? online, eller i din nærmeste boghandel.
Leg og lær: Dinosaurer – med aftagelige klistermærker

Tag med tilbage til dinosaurernes tidsalder, og leg med alle dyrene. Brug de 21 klistermærker på bogens 5 forskellige scener. På hvert opslag er der masser af spændende fakta og en kort beskrivelse af de forskellige dinosaurer.

Klistermærkerne er 100 % genanvendelige, så man kan bruge dem om og om igen!

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Leg og lær: Dinosaurer – med aftagelige klistermærker online, eller i din nærmeste boghandel.
Leg og lær: Bondegårdsdyr – med aftagelige klistermærker

Tag med en dag på bondegården, og leg med alle dyrene. Brug de 21 klistermærker på bogens 5 forskellige scener. På hvert opslag er der masser af fakta om de forskellige dyr og en kort beskrivelse af, hvad man laver på en bondegård.

Klistermærkerne er 100 % genanvendelige, så man kan bruge dem om og om igen!

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Leg og lær: Bondegårdsdyr – med aftagelige klistermærker online, eller i din nærmeste boghandel.
Min første faktabog: Maskiner

Gå på opdagelse i maskinernes verden med denne herlige bog fuld af flapper og overraskende fakta om alt lige fra bulldozere og traktorer til støvsugere og droner.

Med sjove illustrationer, et hjul, der kan drejes, og en stor folde-ud-side til nysgerrige børn, der gerne vil vide alt om maskiner!

Fra ca. 3 år

Du kan købe Min første faktabog: Maskiner online, eller i din nærmeste boghandel.
Min første faktabog: Dinosaurer

Gå på opdagelse i dinosaurernes verden med denne herlige bog fuld af flapper og overraskende fakta om alt lige fra dinosaurskeletter og æg til tandsæt og livretter.

Med sjove illustrationer, et hjul, der kan drejes, og en stor folde-ud-side til nysgerrige børn, der gerne vil vide alt om dinosaurer!

Fra ca. 3 år

Du kan købe Min første faktabog: Dinosaurer online, eller i din nærmeste boghandel.
Masser af dinosaurer – med 22 lydknapper

Lær dinosaurerne at kende i denne store papbog, der indeholder 22 forskellige lyde.

På hvert opslag skal barnet finde forskellige dinosaurer, dinosauræg, træer og meget mere og trykke på de lydknapper, der passer til.

Fra ca. 12 måneder.

Du kan købe Masser af dinosaurer – med 22 lydknapper online eller i din nærmeste boghandel.

Bare numser på krydstogt

Mira skal på krydstogt med mor, far og katten Lakrids. Hun er meget spændt, for hun har aldrig set så stort et skib før! Det er som et flydende hotel, og Mira skal sove i en ægte kahyt! Ombord på skibet er der både restauranter, butikker, en pool og et diskotek. Dansetruppen “Los Baros Numsos” skal optræde om aftenen, og Mia skal fejre sin fødselsdag ombord. Lyder det ikke som en god tur?

Skøn og underholdende billedbog fyldt med bare numser og nøgne kroppe, der vil sætte samtaler om kroppen i gang mellem barn og voksen. Hvorfor ser vi ud, som vi gør, og hvordan italesætter man det?

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Bare numser på krydstogt online eller i din nærmeste boghandel.

Mig og mine venner

I papbogen følger vi et lille barns dag i daginstitution og møder alle barnets venner. Herigennem spejles både indre og ydre forskelligheder og ligheder, så der sættes fokus på diversitet og mangfoldighed. Sammen med spejlet bagerst i bogen lægger historien op til samtale omkring forskellighed, fællesskab og tolerance.

For hvis børn lærer, at de har langt flere ting tilfælles, end de har ting, der adskiller dem, vil det styrke fællesskabet, danne grobund for nye relationer og forebygge mobning.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Mig og mine venner online eller i din nærmeste boghandel.

Lille Tut og pingvinægget

Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! Lille Tut er en lille pige, der bor sammen med sin storebror, mor og far og katten Gato. På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen. Nisse har en økolokopter, en flyvende valnøddeskal, og når han tryller Lille Tut og Gato små, kan de komme med på eventyr ud i verden.

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolokopter. De lander på en isflage, hvor de møder en pingvinfar og et æg, der begynder at sige mærkelige lyde …

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Lille Tut og pingvinægget online eller i din nærmeste boghandel.

Lille Tut og elefantvasken

Lille Tut er en lille pige, der bor sammen med sin storebror, mor og far og katten Gato. På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen. Nisse har en økolokopter, en flyvende valnøddeskal, og når han tryller Lille Tut og Gato små, kan de komme med på eventyr ud i verden.

De lander i junglen, hvor de møder en elefantunge, der er ved at få et bad af sin mor i mudderpølen. Men den lille elefantunge har svært ved at stå stille, så Lille Tut må hjælpe til …

Du kan købe Lille Tut og elefantvasken online eller i din nærmeste boghandel.

Mine første 1000 ord

En flot ordbog på 140 sider til de mindste børn.

Bogen er inddelt i overordnede emner som hjemme, mad, dyr, maskiner, tal, former og kroppen.

Små børn vil elske at gå på opdagelse i de søde og enkle illustrationer, der danner et fint grundlag for masser af snak med det lille barn.

Du kan købe Mine første 1000 ord online eller i din nærmeste boghandel.

Babys første tittebøh: DYR

Solid papbog til de allermindste med flapper og fine farverige illustrationer. Kig bag flapperne, og sig hej til alle dyrene.

Fra ca. 12 mdr.

I samme serie:
Babys første tittebøh: GODNAT

Du kan købe Babys første tittebøh: DYR online eller i din nærmeste boghandel.
Find vej med Bamse Bjørn: På byggepladsen

Tag med Bamse Bjørn på byggepladsen, og hjælp ham med at finde vej! På hvert opslag skal barnet bruge sin finger til at skubbe en brik afsted, så motorikken trænes, og Bamse Bjørn hjælpes på vej.

I samme serie:

Find vej med Bamse Bjørn på bondegården

Fra ca. 12. mdr.

Du kan købe Find vej med Bamse Bjørn på byggepladsen online eller i din nærmeste boghandel.
Mine første maskiner

Kan du se en politibil? Hvilken lastbil vil du helst køre i?

Denne fine papbog er fuld af farvestrålende fotos af forskellige maskiner. Med sjove spørgsmål, der inviterer til dialog, og indbydende billedfaner, der gør det nemt for små fingre at bladre i bogen.
En god start for barnet, der er ved at lære at tale.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Mine første maskiner online eller i din nærmeste boghandel fra 30. oktober.
Mumitroldens første 100 ord

En stor og farverig papbog med masser af flapper og søde detaljer, barnet kan gå på opdagelse i.

Bogen er velegnet til de yngste børn, der er i gang med at lære de første ord.

De 100 ord er inddelt i emner som hjemmet, tøj, mad, følelser, bevægelser og sovetid.

Fra ca. 18 måneder.

Du kan købe Mumitroldens 100 første ord eller i din nærmeste boghandel.
Tittebøh – Måne

Tittebøh! Hvor er brødristeren, musen og vasketøjet blevet af? Lad det lille barn dreje, skubbe og trække i de sjove effekter, bogen indeholder, og finde overraskelser og et spejl undervejs. Kvalitetspapbog for de allermindste af den populære svenske illustrator Ingela P. Arrhenius kendt for både småbørnsbøger, legetøj og plakater.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Tittebøh – Måne online eller i din nærmeste boghandel.
Tittebøh – Hus

Tittebøh! Hvor er tandbørsten, sutteflasken og bamsen blevet af? Lad det lille barn dreje, skubbe og trække i de sjove effekter, bogen indeholder, og finde overraskelser og et spejl undervejs.Kvalitetspapbog for de allermindste af den populære svenske illustrator Ingela P Arrhenius kendt for både småbørnsbøger, legetøj og plakater.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Tittebøh – Hus online eller i din nærmeste boghandel.
Den sultne larve Aldrigmæt: Rør og føl – Dyr

En stor papbog med rør og føl-elementer med den sultne larve Aldrigmæt, der går på opdagelse i junglen, på bondegården og i havet.

Undervejs skal barnet bl.a. lære, hvad dyrene siger, tælle dyr og lære farverne at kende. På hver side er der rør og f-o-l-elementer, så barnet kan mærke på dyrene.

Fra ca. 18 mdr.

Du kan købe Den sultne larve Aldrigmæt: Rør og føl – Dyr online eller i din nærmeste boghandel.
Min rør og føl bog om – Godnattid

En skøn papbog til de mindste med rør og føl-effekter på hvert opslag. Bogen har enkle og letaflæselige fotos af alle de ting, barnet forbinder med sengetid.

Perfekt til en god og tryg puttetid.

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Min rør og føl bog om – Godnattid online eller i din nærmeste boghandel.
Sebastians store bog om bondegårdens dyr for de små

Tag med på bondegårdsbesøg med den populære dyreekspert Sebastian Klein, og mød flotte heste, gryntende grise, søde dyreunger og mange andre dyr, der bor på bondegården.

Bogen er i et stort, lækkert format i solid kvalitet og har et sprudlende og farverigt look. Ud over masser af flotte fotos af bondegårdens dyr indeholder bogen også dyrefakta og er velegnet til ordindlæring og samtale mellem det dyreglade barn og voksen.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Sebastians store bog om bondegårdens dyr for de små online eller i din nærmeste boghandel.
Sebastians store bog om vilde dyr for de små

Tag med i zoologisk have med den populære dyreekspert Sebastian Klein, og mød dyrene på savannen, frække aber, søde dyreunger og mange andre vilde dyr.

Bogen er i et stort, lækkert format i solid kvalitet og har et sprudlende og farverigt look. Ud over masser af flotte fotos af vilde dyr indeholder bogen også dyrefakta og er velegnet til ordindlæring og samtale mellem det dyreglade barn og voksen.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Sebastians store bog om vilde dyr for de små online eller i din nærmeste boghandel fra d. 16 marts.
Bogen om dyr og Bogen om tal

Gå på opdagelse på vores forunderlige planet i Bogen om tal, hvor du både finder bjerge, dyr i havet
og folk fra hele verden…

Eller gå på opdagelse på vores forunderlige planet, og mød nogle af de fantastiske dyr, der bor på den. I Bogen om dyr finder du både en kæmpestor hval, en blød koala og en stribet zebra…

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Bogen om tal og Bogen om dyr online eller i din nærmeste boghandel.
Min lille bog om sanser-serien

Papbogsserie for de allemindste om sanserne i solidt pap og et godt format for små hænder.

Tag med Hund på tur gennem byens mange sjove, klamme og dejlige lugte. Og tal med det lille barn om vores smagssans. Serien er skrevet og illustreret af Jørgen Stamp varmt og humoristisk.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min lille bog om sanser-serien online eller i din nærmeste boghandel.
Hvor er…?-serien

Hvor er…?-serien er søde titte bøh-bøger for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bøgerne er illusteret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og lege

Du kan købe hele serien her, deriblandt Hvor er fru Gravko? og Hvor er hr. Brandbil?
Baby elsker…

Baby elsker-serien er en række fine og lærerige papbøger til de helt små. Serien er udviklet til de allermindste og er god til ordindlæring, udvikling af din babys motorik og træning af din babys hukommelse.

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Baby elsker-serien online eller i din nærmeste boghandel.
Mine første ord

Mine første ord er en fin papbog fuld af farvestrålende fotos af ting fra barnets hverdag.

Med sjove spørgsmål, der inviterer til dialog, og indbydende billedfaner, der gør det nemt for små fingre at bladre i bogen.

Bogen er en god start for barnet, der er ved at lære at tale.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Mine første ord online eller i din nærmeste boghandel.
Min første bondegård

Denne fine papbog er fuld af farvestrålende fotos af dyr og ting fra bondegården.

Med sjove spørgsmål, der inviterer til dialog, og indbydende billedfaner, der gør det nemt for små fingre at bladre i bogen.

Min første bondegård er en god start for barnet, der er ved at lære at tale.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første bondegård online eller i din nærmeste boghandel.
Mens du sover

Mens du ligger og sover trygt i din seng om natten, er mange mennesker på arbejde, indtil solen står op.

I denne papbog kan du følge med på hospitalet, museet, i bageriet og mange andre steder og se, hvad der foregår om natten.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Mens du sover online eller i din nærmeste boghandel.
Min første bog om mindfulness

Skab ro, fokus og nærvær hos det lille barn med simple mindfulness- og yogaøvelser udviklet til små kroppe. Den solide papbog kommer både omkring åndedræt, tanker, fordybelse og koncentration.

Find et rart sted, sæt dig behageligt til rette, og kom helt ned i tempo. Her må man nemlig gerne være langsom! Øvelserne er tænkt som afslappende, så børnene må ikke overanstrenge sig eller gøre noget, der føles unaturligt.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Min første bog om mindfulness online, eller i din nærmeste boghandel.
Mine 100 første dinosaurer

Mine 100 første dinosaurer er en solid papbog i fint format, der passer godt til de små hænder.

Sammen kan I kigge på de flotte fotos af de store, fascinerende dinosaurer.

Samtidig kan I sammen lære en masse ord.

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Mine 100 første dinosaurer online, eller i din nærmeste boghandel.
Mig og mine følelser

Mig og mine følelser er en bog for de allermindste, hvor de mest velkendte følelser hos børn bliver gennemgået. Bogen hjælper børn til at sætte ord på sine følelser, både igennem sit indhold og ved hjælp af spejlet bagerst i bogen.

Det lille barn skal på legeplads og prøve den nye rutsjebane. Og som på de fleste dage i små børns liv, gennemleves mange forskellige følelser på kort tid. Spejlet bagerst i bogen lægger op til, at man skal spejle de følelser, bogen gennemgår og på den måde lære at genkende og udtrykke egne og andres følelser.

Bogen er udviklet i samarbejde med Mary Fonden og Red Barnets Fri for mobberi-program og er skrevet af psykolog Ina Victoria Haller og illustreret af Lea Letén, makkerparret bag bestselleren Den lille bog om store følelser.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Mig og mine følelser online, eller i din nærmeste boghandel.
Den lille bog om store følelser

Bestselleren Den lille bog om store følelser udkom første gang i 2016 og findes nu i en ny, opdateret udgave.

Pelle og Ronja skal til fødselsdag hos Sofie sammen med deres forældre. Børnene har glædet sig og kan ikke vente med at komme af sted! Vi følger familien dagen igennem og oplever alle de følelser, som opstår i mødet med de andre børn og voksne.


Bogen hjælper og støtter barnets følelsesmæssige udvikling og indeholder forslag til samtaler og leg, så barnet kan forholde sig aktivt til egne og andres følelser samt konflikter fra hverdagen. På den måde bliver det lettere for barnet at forstå og regulere sine følelser, hvilket skaber grobund for et solidt selvværd og et liv i balance.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Den lille bog om store følelser online eller i din nærmeste boghandler.
Tæl til ti – Min første bog om tal

Tæl til ti – Min første bog om tal er en fin og lærerig papbog til de allermindste, der skal lære at tælle til ti.

Sammen kan I løfte bogens flapper for at finde alle de søde dyr i naturen, mens dit barn lærer at tælle til ti.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Tæl til ti – Min første bog om tal online, eller i din nærmeste boghandel.
Gemmeleg med Kanin

Gemmeleg med Kanin er en skøn papbog til de allermindste, som nok skal få et smil frem på dit barn!

Dyrene i skoven leger gemmeleg. Kan du hjælpe Kanin med at finde alle de søde dyr?

Kig bag bogens flapper – måske gemmer dyrene sig der?

I samme serie finder du Gemmeleg med Ræv.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Gemmeleg med Kanin online, eller i din nærmeste boghandel.
Gemmeleg med Ræv

Gemmeleg med Ræv er en skøn papbog til de allermindste, som nok skal få et smil frem på dit barn!

Dyrene leger gemmeleg i natten. Kan du hjælpe Ræv med at finde alle de søde dyr?

Kig bag bogens flapper – måske gemmer dyrene sig der?

I samme serie finder du Gemmeleg med Kanin.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Gemmeleg med Ræv online, eller i din nærmeste boghandel.
Alfons Åberg – Vi er venner

Den nysgerrige og enormt opfindsomme dreng Alfons bor alene sammen med sin far. Han oplever mange spændende ting i sin hverdag, som de fleste børn kan nikke genkende til.

I denne skønne papbog med sjove pop op-effekter, møder du Alfons Åberg og hans familie og venner. På hver side i bogen finder du en kort tekst og masser af velkendte ting, barnet kan pege på.

Fra ca. 12 måneder.

Du kan købe Alfons Åberg – Vi er venner online, eller i din nærmeste boghandel.

Sjov med lyd: Den søde killing

Den søde killing elsker at lege med sit garnnøgle, men en dag er garnnøglet forsvundet! Tryk på lydknappen, og hør killingen sige miav! miav!

‘Sjov med lyd’ er en serie papbøger med lydknap. Barnet kan trykke på den store lydknap, mens den hyggelige historie bliver læst højt.

Fra ca. 6 måneder

Du kan købe Den søde killing online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 11 januar.

Sjov med lyd: Den lille brandbil

Den lille brandbil er som altid klar til at slukke ildebrande og hjælpe til, hvis nogen har brug for det. Tryk på lydknappen, og hør brandbilen sige babuu! babuu!.

‘Sjov med lyd’ er en serie papbøger med lydknap. Barnet kan trykke på den store lydknap, mens den hyggelige historie bliver læst højt.

Fra ca. 6 måneder.

Du kan købe Den lille brandbil online, eller hos din nærmeste boghandel.

Masser af lyde – Dyr

Lær alle dyrene at kende i denne søde og sjove papbog, der indeholder 22 forskellige dyrelyde. På hvert opslag skal barnet finde forskellige dyr og trykke på de lydknapper, der passer til.

Fra ca. 12 måneder

Du kan købe Masser af lyd – Dyr online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 11 januar.

Masser af lyde – Ord

Lær de første ord at kende i denne søde og sjove papbog, der indeholder 22 forskellige hverdagsting som fx bil, traktor, and og støvsuger. På hvert opslag skal barnet finde forskellige ting og trykke på de lydknapper, der passer til.

Fra ca. 12 måneder

Du kan købe Masser af lyde – Ord online, eller i din nærmeste boghandel.

Den travle traktor – sjov med lyd

Sjov med lyd er en serie af papbøger til de allermindste med lydknapper, som barnet kan trykke på mens de hyggelige historier læses højt.

Tag med den travle traktor en tur rundt på bondegården, og hils på alle dyrene. Tryk på lydknappen, og hør traktoren sige Vrum! Vrum!

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Den travle traktor – sjov med lyd online, eller i din nærmeste boghandler.
Den legesyge hvalp – Sjov med lyd

den legesyge hvalp, sjov med lyd

Den legesyge hvalp vil overraske vennerne med en ny leg.

Tryk på lydknappen, og hør hvalpen sige Vov! Vov!

Sjov med lyd er en serie af fine papbøger med lyd, som helt sikkert vil sørge for en masse timers underholdning til de helt små. Barnet kan trykke på den store lydknap, mens den hyggelige historie bliver læst højt.

Fra ca. 6 måneder.

Du kan købe Den legesyge hvalp – Sjov med lyd online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 28 oktober.

Pegebogen

Pegebogen, HuskMitNavn

Pegebogen er en sjov papbog til børn, hvor de selv kan lege med under oplæsningen.

Hvert billede har en prik, og når en finger sættes på prikken, bliver den en del af billedet.

Lad barnet lege med og se en finger blive til en elefantsnabel, til udspringsvippen over et svømmebassin eller til ormen, som bliver spist af en fugl.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Pegebogen online, eller i din nærmeste boghandel.

Bibelhistorier for de mindste

Bibelhistorier for de mindste er en fin og farverig bog i papkvalitet, som indeholder 14 klassiske fortællinger fra Bibelen. Historierne fortælles i et let sprog og er derfor egnet til de allermindste. Sammen med dit barn kan du læse om Noas ark, Adam og Eva, Jesu fødsel, De vise mænd og mange andre, alt sammen illustreret med flotte farver og spændende figurer. Bogen er udgivet i solid papkvalitet og med tykt omslag og er en fin introduktion til Bibelens fortællinger for de allermindste.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Bibelhistorier for de mindste online her eller i din foretrukne boghandel
Tittebøh Bjørn

tittebøh børn, Camilla reid, ingela Arrhenius, papbog, papbøger

Tittebøh!
Hvor er bjørnen, de små egern og mange andre dyr i skoven blevet af? Lad dit barn dreje, skubbe og trække i de sjove effekter, bogen indeholder, og finde overraskelser og et spejl undervejs.

Kvalitetspapbog for de allermindste af den populære svenske illustrator Ingela P Arrhenius kendt for både småbørnsbøger, legetøj og plakater.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Tittebøh Bjørn online her eller i din lokale boghandler.
Tittebøh kærlighed

tittebøh kærlighed, tittebøh, papbøger, papbog

Tittebøh! Hvor er regnbuen, de små kaniner og mange andre fine ting blevet af? Lad det lille barn dreje, skubbe og trække i de sjove effekter, bogen indeholder, og finde overraskelser og et spejl undervejs.

Kvalitetspapbog for de allermindste af den populære svenske illustrator Ingela P Arrhenius kendt for både småbørnsbøger, legetøj og plakater.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Tittebøh Kærlighed online her eller i din lokale boghandel.
Min første historie: Bambi i sneen, Olaf elsker skovture og Simba hører ikke efter

Søde billedbøger med ekstra solide sider for de allermindste børn med de kendte Disney-figurer

Da Bambi vågner en morgen, er det hvidt udenfor. Det lille rådyr er bange for al den sne, men takket være sin gode ven, Stampe, opdager Bambi vinterens glæder.

Olaf er meget spændt. Han skal på sin første skovtur med sine venner. Alt går ikke som planlagt, men med lidt magi og masser af kram ender det godt.

Simba og Nala er på vej ud for at lege på savannen, og kong Mufasa har bedt Zazu om at passe på dem. Men løveungen Simba er ikke så god til at høre efter, så Zazu får nok at se til.

Fra ca. 12 måneder

Du kan finde historierne om Bambi og Olaf på dit nærmeste bibliotek, og historien om Simba online her.
Mumitroldenes lille billedbog: hjemme

Tove Jansson skabte i 1945 universet om Mumitroldene, som har levet lige siden og er oversat til 40 sprog. Bøgerne er elsket af børn og voksne verden over for deres skarpsyn og finurligt formidlede livsvisdom.

Sæt ord på madvarer, værktøj, møbler, dyr og planter sammen med mumitroldene – alt sammen noget, det lille barn kender fra sin hverdag derhjemme.

I samme serie:
Mumitroldenes lille billedordbog: farver

Fra ca. 2 år

Du kan købe Mumitroldenes lille billedbog: hjemme online eller i din nærmeste boghandel.
Mumitroldenes lille billedbog: farver

Besøg Mumitroldenes fantastiske univers i denne billedordbog for de mindste, og lær farverne at kende på en sjov og anderledes måde. Der
er nok at gå på opdagelse i! Bogen er fyldt med Tove Janssons smukke originalillustrationer, så bogen er en fornøjelse for både store og små.

I samme serie:
Mumitroldenes lille billedordbog: hjemme

Fra ca. 2 år

Du kan købe Mumitroldenes lille billedbog: farver online eller i din nærmeste boghandel.


Dyreatlas

Løft flapperne, og bliv klogere på dyr fra hele verden. Med de flotte pop op-effekter og spændende fakta fungerer dette dyreatlas som den perfekte introduktion til dyreriget – selv for de mindste læsere.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Dyreatlas online eller i din nærmeste boghandel fra 01. april.
Peter Kanin: Puttetid – Gaveæske med badebog, papbog og krammekanin

Denne flotte gaveæske indeholder alt, hvad der behøves til puttetid.

En krammekanin, en badebog og en papbog med en klassisk godnathistorie. Alt sammen fra det fantastiske univers skabt af Beatrix Potter.

Tag den blød kanin med i seng og hør den søde godnathistorie, om Peter Kanins første nat helt alene i sit nye, store værelse.

En perfekt gave til de allermindste.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Peter Kanin: Puttetid – Gaveæske med badebog, papbog og krammekanin online eller i din nærmeste boghandel.

Peter Kanin – Min lille boks med bøger

Lad dig barn blive introduceret til farver, dyr og tal i selskab med Beatrix Potters elskede Peter Kanin.

Gaveboksen indeholder fire lækre minibøger i pap, der med nogle af de bedste historier, introducerer de allermindste for Peter Kanin og alle hans venner.

Bøgerne er prydet med yndige illustrationer fra Beatrix Potter-universet.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Peter Kanin – Min lille boks med bøger online eller i din nærmeste boghandel.

Peter Kanin – Bamsejagten

En dejlig godnatbog i pap til de yngste med masser af eventyrlige flapper at gå på opdagelse i. Det er sengetid, og alle kaninerne gør sig klar til at sove. Men så opdager Peter Kanin, at hans bløde sovebamse er forsvundet! Finder han den, inden han skal sove?
En oplagt godnathistorie til en hyggestund med familiens yngste børn med masser af flapper, som barnet kan gå på opdagelse i.

Fra ca. 18 måneder.

Du kan købe Peter Kanin – Bamsejagten online eller i din nærmeste boghandel.
Peter Kanin – Svævebanevasketøjsekspressen

Peter Kanin og Svævebanevasketøjsekspressen

Peter Kanin på nye eventyr, fuld af spring og spilopper, lyse ideer … og et par overraskelser!

Peter Kanin hjælper sin mor med at vaske og opfinder derfor den supersmarte svævebanevasketøjsekspres. Det går bare ikke helt efter planen …

Svævebanevasketøjsekspressen er første bog i en ny billedbogsserie om Peter Kanin, fortalt smukt på vers og med dansk oversættelse af Marianne Iben Hansen. En fortælling fuld af humor og eventyrlig charme.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Peter Kanin – Svævebanevasketøjsekspressen online eller i din nærmeste boghandel.

Vil du være min ven?

Lille Brune Hare beslutter sig for at tage alene på opdagelse en dag.

Da han når frem til Skyernes Bjerg møder han en anden hare og der sker det fantastiske, at de bliver venner.

Vil du være min ven? er den længe ventede fortsættelse til den internationale bestseller Hvor højt tror du, jeg elsker dig? af Sam Mcbratney og Anita Jeram.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Vil du være min ven? online eller i din nærmeste boghandel.
Min egen kuffert med Åh abe-sange

Åh Abe sange

Denne flotte lille kuffert indeholder hele 25 sangkort med nogle af de mest populære børnesange fra Åh Abe-sangbogen.

Den lille kuffert er perfekt til at tage med på farten og indeholder de farverige og velkendte illustrationer fra Åh Abe-universet af Jan Mogensen.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Min egen kuffert med åh abe sange online eller i din nærmeste boghandel.Hop ombord på dyretoget!

Hop ombord på dyretoget, papbog, Benji Davies,

Tag med, når dyretoget triller afsted!

På dyretoget er der både løver, giraffer, elefanter og mange andre sjove dyr.

Undervejs i fortællingen gemmer der sig masser af sjove overraskelser i de mange store og farverige illustrationer.

Fra ca. 1 år.

Du kan købe Hop ombord på dyretoget! online eller i din nærmeste boghandel

1 gnaven Boris – en tællebog

I denne skønne papbog skal barnet hjælpe med at tælle den gnavne bjørn Boris’ venner.

LÆS OGSÅ: Underholdende billedbøger om at være ansvarlig og sød … og så alligevel ikke

Papbogen er forsynet med farverige, sjove illustrationer, der underbygger den enkle tekst, så barnet hurtigt kan overskue siden, og alle kan få sig et lille grin med på vejen.

Fra ca. 2 år

Du kan købe 1 gnaven Boris online eller i din nærmeste boghandel.

Hej, løve – En dag på savannen

Hej, løve - En dag på savannen

Hej, løve – En dag på savannen er en skøn pap-pegebog med enkelte fotografier af de mest almindelige dyr på savannen og deres nuttede dyreunger.

Bogen er velegnet til den første snak om dyr for de yngste børn.

Fra ca. 12 måneder.

Du kan købe Hej, løve – En dag på savannen online eller i din nærmeste boghandel.

Bamse Bjørn på ferie

Bamse Bjørn, Bamse Bjørn på ferie, Benji Davies

Bamse Bjørn skal på ferie, og det er som altid både sjovt og spændende!

Papbogen er af høj kvalitet og fortæller en sød historie, samtidig med at den har masser af effekter, som kan drejes, skubbes og trækkes.

Fra ca. 1 år.


Du kan købe Bamse Bjørn på ferie online eller i din nærmeste boghandel.

Den sultne larve Aldrigmæt

Den sultne larve aldrigmæt, søg og find,

Den sultne larve Aldrigmæt er altid sulten. Derfor drager den ud i skoven for at finde mad, og på vejen møder den en masse andre dyr.

En flot papbog med spændende flapper og sjove effekter.

Fra ca. 18 mdr.
Du kan købe Den sultne larve Aldrigmæt – søg og find online eller i din nærmeste boghandel.Hvor er Peter Pedal?

Hvor er Peter Pedal? er en skøn findebog fuld af overraskelser.

Tag med Peter Pedal på eventyr, når han drager til landet og til byen. Her besøger han bl.a. en legetøjsbutik, spiser is, leger på en ridderborg og besøger dyrene i zoologisk have.

Hvert opslag er fyldt med en masse sjove ting, man kan finde i fællesskab.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Hvor er Peter Pedal online eller i din nærmeste boghandel.

Leg og lær med dinosaurerne

Leg og lær med dinosaurerne, bog til tumling, leg og lær, dinosaurer

Tag tilbage i tiden til dinosaurernes verden med denne flotte og innovative papbog!

Barnet kan følge i dinosaurernes fodspor og lege med bogens udtagelige figur, mens historien bliver læst højt.

Fra ca. 2 år.
Du kan købe Leg og lær med dinosaurerne online eller i din nærmeste boghandel.Rasmus Klump – Min store æske med små bøger

Rasmus Klump, Min store æske med små bøger

En flot æske med hele ni papbæger om Rasmus Klump og hans venner.

Hver bog handler om et emne fra barnets hverdag, fx legetøj, fødselsdag, dyr og godnat.

Bøgerne kan også bruges som klodser og puslespilsbrikker.

Fra ca. 1 år.

Du kan købe Rasmus Klump – Min store æske med små bøger online eller i din nærmeste boghandel.

Min første bog om yoga

Min første bog om yoga

Her er nemme og sjove yogaøvelser for de mindste!

Min første bog om yoga indeholder gode og simple yogaøvelser skabt for de små.

Med bogen kan dit barn udvikle sin styrke, motoriske koordination og balance. Øvelserne har udgangspunkt i leg og fantasi med fokus på at skabe ro og nærvær.

Fra ca. 1 år.

Du kan købe Min første bog om yoga online eller i din nærmeste boghandel.
Min første Pixi om nuttede dyr

Min første Pixi om nuttede dyr, Baby Pixi

Baby Pixi® er en serie af pegebøger til de allermindste. Bøgerne har det velkendte kvadratiske format, men er lidt større, har papsider og et blødt omslag.

Hver bog er fyldt med fotos fra babyens hverdag. I denne bog er der masser af nuttede dyr, man har lyst til at give en stor krammer.

Fra ca. 6 mdr.

Du kan købe Min første Pixi om nuttede dyr online eller i din nærmeste boghandel.

Brillebjørn på indkøb

Brillebjørn, bøger om en familie, Brillebjørn på indkøb

Brillebjørn på indkøb skal Brillebjørn med sin mor på indkøb. Der er virkelig mange spændende ting i butikken, men Brillebjørn må slet ikke få alt det, Brillebjørn peger på. Brillebjørn peger på. Men så er det heldigt, at Brillebjørn selv kan klatre op på hylderne …

Brillebjørn er en serie af bøger baseret på TV-serien af samme navn, som kan ses på DR TV. Det er hyggelige hverdagshistorier om den sødeste Brillebjørn, der altså godt kan selv, uanset hvad Mor og Mamma siger.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Brillebjørn på indkøb online eller i din nærmeste boghandel.

Vores Gade: Pelles pakker

Vores gade, Pelles Pakker, Kate Hindley, pap og flap

Kan du hjælpe Pelle Post med at bringe pakker ud?

En sød pap og flap-bog fra i serien om Vores Gade. Bogen er fyldt med flapper og farverige illustrationer med masser af detaljer, man kan gå på opdagelse i.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Vores Gade: Pelles pakker online eller i din nærmeste boghandel.


Et kram

Et kram, Eoin McLaughlin, Polly Dunbar

Der er ikke noget, som kan varme som et kram!

Der er slet ingen, som vil kramme Pindsvin, selvom Pindsvin har en rigtig trist og kedelig dag. Heller ikke Skildpadde er der nogen, som har lyst til at kramme.

Men som den kloge Ugle siger, så gælder det bare om at være tålmodig. For gæt hvem, der møder hinanden i et varmt og inderligt kram til sidst?

Et kram er en sød bog, der på den ene side fortæller Pindsvins historie og på den anden side fortæller Skildpaddes historie.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Et kram online eller i din nærmeste boghandel.
Plet tager på ferie

En skøn papbog til de mindste med verdens sødeste hundehvalp. Plet skal på ferietur med sin familie, og undervejs til stranden oplever de en masse sjove ting. Bogen er formet som en minibus og er lige til at tage med i ferietasken.

Fra ca. 18 måneder

Du kan købe Plet tager på ferie online eller i din nærmeste boghandel.
Plets store skattejagt

Plets store skattejagt, Eric Hill, bøger til 1-årige

Plet er inviteret på skattejagt i parken på sin fødselsdag. Men for at finde skatten, må han følge en masse spor.

Løft flapperne i bogen, følg sporerne og hjælp Plet med at gennemføre sin fødselsdagsoverraskelse og finde skatten.

Fra ca. 1 år

Du kan købe Plets store skattejagt online eller i din nærmeste boghandelMin første musikbog med Plet

Min første musikbog med Plet, Eric Hill

På sin gåtur rundt omkring i sit hus møder Plet en masse af sine venner, som kan spille på instrumenter.

Læs den søde historie og bliv klogere på, hvordan instrumenterne lyder ved at trykke på knapperne i bogen.

Fra ca. 1 år


Du kan finde Min første musikbog med plet på dit nærmeste bibliotek.
Lille tut og søhestene

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter. De lander på havbunden, hvor de møder en meget travl søhestefar. Han har lige født hundredevis af små søhesteunger, der fryser; for det tager tid at give dem alle tøj på. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut-universet er drevet af nysgerrighed, eventyrlyst og forståelse for de mindste. Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024. 

Du kan købe Lille tut og søhestene i din foretrukne forhandler eller via linket her
Lille tut og fugleungen

Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen.

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter, en flyvende valnøddeskal. De lander i skoven, hvor de møder en lille fugleunge, der har svært ved at lære at flyve. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024.

Du kan købe Lille tut og fugleungen i din foretrukne forhandler eller via linket her
Paddington på eventyr – Den store ballonjagt

En skøn billedbog om bjørnen Paddington baseret på et afsnit af den populære tv-serie

Jonathan har fået en ny, flot heliumballon, som har form som en dinosaur. Men da Paddington skal holde den, kommer han desværre til at give slip på den, og ballonen flyver væk.

Nu må Paddington på jagt efter den. På sin vej kommer han forbi nogle af de største seværdigheder i London. Men vil det lykkes Paddington at finde ballonen?

Fra ca. 3 år

Du kan købe Paddington på eventyr – Den store ballonjagt online eller i din nærmeste boghandel.
Paddington på eventyr – Den forkerte liste

En skøn billedbog om bjørnen Paddington baseret på et afsnit af den populære tv-serie

Paddington opdager, at alle medlemmer af Brown-familien har en liste med pligter, som de er ansvarlige for rundt om i huset. Sådan en liste vil han også have, for han vil jo så gerne hjælpe.

Men da han ved en fejl får fat i en forkert liste, bryder kaos løs!

Fra ca. 3 år

Du kan købe Paddington på eventyr – Den forkerte liste online eller i din nærmeste boghandel.
Hvor er pøllerne?

Pøllerne er som sædvanlig med på den værste. De er altid klar til at flyde med strømmen for at se, hvor det næste skyl bringer dem hen! Denne gang skal du på jagt efter piratpøllerne og rumpøllerne, som gemmer sig på bøgernes flotte sider. Held og lykke med jagten!

Fra ca. 4 år.

Du kan købe bøgerne online eller i din nærmeste boghandel.
Find Lille Enhjørning – Med en magisk lommelygte

En papbog med en sjov historie og masser af søg- og find-aktiviteter!

Brug den magiske ’lommelygte’ i pap, og hjælp Store Enhjørning med at finde Lille Enhjørning, der gemmer sig på alle opslagene i bogen.

Lommelygten indsættes nemt mellem siderne, hvorefter de hemmelige billeder på magisk vis bliver synlige for barnet.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Find Lille Enhjørning – Med en magisk lommelygte online eller i din nærmeste boghandel.
Find Lille Dino – Med en magisk lommelygte

En papbog med en sjov dinosaur-historie og masser af søg- og find-aktiviteter!

Brug den magiske ’lommelygte’ i pap, og hjælp Store Dino med at finde Lille Dino, der gemmer sig på alle opslagene i bogen.

Lommelygten indsættes nemt mellem siderne, hvorefter de hemmelige billeder på magisk vis bliver synlige for barnet.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Find Lille Dino – Med en magisk lommelygte online eller i din nærmeste boghandel.
Lær at skrive tal – Leg og lær med pensel og vand

En flot male- og aktivitetsbog med pensel, der er velegnet til børn, som gerne vil i gang med at skrive de første tal.

Fyld vand i penslen, farvelæg de flotte billeder af dyr og tal, og oplev, hvordan billederne på magisk vis toner frem.

Når billedet er tørt, forsvinder farverne, så man kan male alle billeder og tal igen og igen.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Lær at skrive tal – Leg og lær med pensel og vand online eller i din nærmeste boghandel.
Lær at skrive ord – Leg og lær med pensel og vand

En flot male- og aktivitetsbog med pensel, der er velegnet til børn, som gerne vil i gang med at skrive de første bogstaver og ord.

Fyld vand i penslen, farvelæg de flotte billeder af dyr og bogstaver, og oplev, hvordan billederne på magisk vis toner frem.

Når billedet er tørt, forsvinder farverne, så man kan male alle billeder og bogstaver igen og igen.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Lær at skrive ord – Leg og lær med pensel og vand online eller i din nærmeste boghandel.
Hav altid en stak Pixi-bøger ved hånden

Uanset om I foretrækker eventyr, dagligdagshistorier, nostalgi, Rasmus Klump-historier eller godt kan lide sange er der altid en Pixi-bog, der passer – og som store og små kan læse igen og igen.

Derudover er Pixi-bøger også geniale at have med på farten. Pixi-bøger fylder nemlig næsten ingenting, og glemmer man en Pixi-bog et sted, er det ikke det store (økonomiske) tab. Bøgerne er med deres lille format ideel på rejsen, i barnevognen, på puslebordet og ikke mindst til godnatlæsning.

Du kan finde et væld af Pixi-bøger hos din boghandler eller på carlsen.dk

bøger til små børn, små børn, billedbøger,