Synes du, glutenfrit bagværk er kedeligt? Og bliver dine glutenfrie pizzabunde aldrig sprøde? Så læs med her, hvor vi giver dig Claus Meyers glutenfrie opskrift, der lover sprøde pizzabunde.
Meyers Glutenfrie Bageskole er en samling af suveræne opskrifter, som er glutenfrie, men stadig lækre, sprøde og bløde.
I sin nye kogebog gør Claus Meyer op med fordommen om, at glutenfrit aldrig er lige så godt som det brød, der er proppet med gluten, og han deler ud af tips og tricks, som gør dig til en mesterbager i det glutenfrie køkken.
Sprøde Pizzabunde
TIL 4 PIZZABUNDE
Pizzabundene her bliver godt sprøde i kanterne, hvis du bager dem på ovnens højeste temperatur, og gerne på en bagesten. Vi har fyldt den ene med lufttørret skinke, friske tomater og basilikum, og den anden med mozzarella, grønne asparges, ærter, ærteskud, ramsløg og grønkålsblomster. Skud og urter skal først på efter bagning. Du kan selvfølgelig vælge lige det fyld, du har lyst til.
Det skal du bruge:
100 g fuldkornsboghvedemel
100 g fuldkornsmajsmel
200 g fuldkornsrismel
8 g glutenfri gær
500 g vand
evt. 30 g opfrisket glutenfri surdej (se side 55)
10 g salt
18 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
50 g olivenolie
Sådan gør du:
Pizzadej:
Bland boghvede-, majs- og rismel, så du har det klar.
Pisk gæren ud i vandet i en anden skål, og tilsæt surdej og salt.
Pisk loppefrøskallerne i.
Efter 10 sekunder, tilføj melblandingen og olivenolien, og ælt godt og kraftigt i ca. fem minutter, i hånden eller i en røremaskine.
Bagning:
Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og lad ovnen varme i mindst ½ time på maksimal varme.
Del imens dejen i 4 stykker.
Læg et dejstykke på et stykke bagepapir, og start med at trykke dejen ud med fingrene til en tyk pizzabund.
Drys med lidt majsmel, og rul bunden ud med en kagerulle, til den er ca. 2 mm tyk.
Tryk nu kanterne lidt indad, så de bliver lidt tykkere end resten, og glat dem med lidt vand.
Når ovnen har forvarmet godt, så kom fyld på bunden, og skub bagepapiret med pizzaen ind på bagestenen/bagepladen f.eks. ved hjælp af en pizzaspade eller låget fra en pizzabakke.
Pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider.
Bag pizzaerne en ad gangen, til de er gennembagte og godt gyldenbrune i kanterne og ser færdige ud – det tager ca. 12-15 minutter.
Nu kan du trygt sige farvel til kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet. Meyers Glutenfri Bageskole byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager.
Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole:
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Synes du, glutenfrit bagværk er kedeligt? Og bliver dine glutenfrie pizzabunde aldrig sprøde? Så læs med her, hvor vi giver dig Claus Meyers glutenfrie opskrift, der lover sprøde pizzabunde.
Meyers Glutenfrie Bageskole er en samling af suveræne opskrifter, som er glutenfrie, men stadig lækre, sprøde og bløde.
I sin nye kogebog gør Claus Meyer op med fordommen om, at glutenfrit aldrig er lige så godt som det brød, der er proppet med gluten, og han deler ud af tips og tricks, som gør dig til en mesterbager i det glutenfrie køkken.
Sprøde Pizzabunde
TIL 4 PIZZABUNDE
Pizzabundene her bliver godt sprøde i kanterne, hvis du bager dem på ovnens højeste temperatur, og gerne på en bagesten. Vi har fyldt den ene med lufttørret skinke, friske tomater og basilikum, og den anden med mozzarella, grønne asparges, ærter, ærteskud, ramsløg og grønkålsblomster. Skud og urter skal først på efter bagning. Du kan selvfølgelig vælge lige det fyld, du har lyst til.
Det skal du bruge:
100 g fuldkornsboghvedemel
100 g fuldkornsmajsmel
200 g fuldkornsrismel
8 g glutenfri gær
500 g vand
evt. 30 g opfrisket glutenfri surdej (se side 55)
10 g salt
18 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
50 g olivenolie
Sådan gør du:
Pizzadej:
Bland boghvede-, majs- og rismel, så du har det klar.
Pisk gæren ud i vandet i en anden skål, og tilsæt surdej og salt.
Pisk loppefrøskallerne i.
Efter 10 sekunder, tilføj melblandingen og olivenolien, og ælt godt og kraftigt i ca. fem minutter, i hånden eller i en røremaskine.
Bagning:
Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og lad ovnen varme i mindst ½ time på maksimal varme.
Del imens dejen i 4 stykker.
Læg et dejstykke på et stykke bagepapir, og start med at trykke dejen ud med fingrene til en tyk pizzabund.
Drys med lidt majsmel, og rul bunden ud med en kagerulle, til den er ca. 2 mm tyk.
Tryk nu kanterne lidt indad, så de bliver lidt tykkere end resten, og glat dem med lidt vand.
Når ovnen har forvarmet godt, så kom fyld på bunden, og skub bagepapiret med pizzaen ind på bagestenen/bagepladen f.eks. ved hjælp af en pizzaspade eller låget fra en pizzabakke.
Pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider.
Bag pizzaerne en ad gangen, til de er gennembagte og godt gyldenbrune i kanterne og ser færdige ud – det tager ca. 12-15 minutter.
Nu kan du trygt sige farvel til kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk.
Køb bogen online her eller i din nærmeste boghandler.
De dygtige kokke i Meyers madhus har lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet. Meyers Glutenfri Bageskole byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager.
Alt bagt helt uden gluten.
Nyeste fra Meyers bageskole:
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: