Grønkål er i sæson – men hvordan kan man egentlig tilberede denne aflange grøntsag på en spændende måde?
James Price giver her et bud på en grov og dejlig grønkålssalat med æbler, tørrede tranebær og mandler.
Salat behøver ikke altid bare at være strimlet iceberg med lidt pletter af tomat og agurk. Gå på opdagelse i sæsonens grønt, og lad dig inspirere til nye og dejlige kulinariske oplevelser. En god salat kan være et måltid i sig selv ledsaget af lidt godt brød.
Bland noget af det grove, grønne i dine salater, kål eller rodfrugter; det giver maven noget at arbejde med og en god mæthedsfornemmelse.
Friske krydderurter som f.eks. bredbladet persille, basilikum eller koriander kan også være med til at peppe dine salater op.
I denne grønkålssalat er der blevet anvendt almindelige dressing med olie. Men dressingen kan skiftes ud til en kalorielet version.

Sprød og lækker grønkålssalat fra James Price
Opskriften er til 4 personer
Du skal bruge:
ca. 8 grønkålsblade
2-3 skalotteløg
2-3 spsk tørrede tranebær
2-3 spsk mandler
2 røde æbler
2 skiver rugbrød
ca. 1 dl rapsolie
3-4 spsk æbleeddike
1 spsk grov sennep
1-2 spsk flydende honning salt og peber
Sådan gør du:
Skyl grønkålen, fjern de grove ribber, og skær den i tynde strimler.
Hak skalotteløgene ganske fint.
Skær mandlerne i splitter, og rist dem let på en tør pande.
Fjern æblernes kernehuse, men behold skallen på.
Skær æblerne i ganske små tern.
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem sprøde i et par skefulde olie.
Bland en dressing af æbleeddike, sennep, honning og resten af rapsolien, og smag til med salt og peber.
Bland salaten, og vend dressingen i.
Om bogen Uden smør og fløde

I Uden smør og fløde giver James Price os sine bedste opskrifter på god og velsmagende hverdagsmad uden smør og fløde.
Bogen er ikke en kur, men bygger på ideen om, at sund og alsidig kost er vejen til en mindre fed livsstil. Madglæden, som vi kender den fra James Price, er fortsat i fokus.
Grønkål er i sæson – men hvordan kan man egentlig tilberede denne aflange grøntsag på en spændende måde?
James Price giver her et bud på en grov og dejlig grønkålssalat med æbler, tørrede tranebær og mandler.
Salat behøver ikke altid bare at være strimlet iceberg med lidt pletter af tomat og agurk. Gå på opdagelse i sæsonens grønt, og lad dig inspirere til nye og dejlige kulinariske oplevelser. En god salat kan være et måltid i sig selv ledsaget af lidt godt brød.
Bland noget af det grove, grønne i dine salater, kål eller rodfrugter; det giver maven noget at arbejde med og en god mæthedsfornemmelse.
Friske krydderurter som f.eks. bredbladet persille, basilikum eller koriander kan også være med til at peppe dine salater op.
I denne grønkålssalat er der blevet anvendt almindelige dressing med olie. Men dressingen kan skiftes ud til en kalorielet version.
Sprød og lækker grønkålssalat fra James Price
Opskriften er til 4 personer
Du skal bruge:
ca. 8 grønkålsblade
2-3 skalotteløg
2-3 spsk tørrede tranebær
2-3 spsk mandler
2 røde æbler
2 skiver rugbrød
ca. 1 dl rapsolie
3-4 spsk æbleeddike
1 spsk grov sennep
1-2 spsk flydende honning salt og peber
Sådan gør du:
Skyl grønkålen, fjern de grove ribber, og skær den i tynde strimler.
Hak skalotteløgene ganske fint.
Skær mandlerne i splitter, og rist dem let på en tør pande.
Fjern æblernes kernehuse, men behold skallen på.
Skær æblerne i ganske små tern.
Skær rugbrødet i små tern, og rist dem sprøde i et par skefulde olie.
Bland en dressing af æbleeddike, sennep, honning og resten af rapsolien, og smag til med salt og peber.
Bland salaten, og vend dressingen i.
Om bogen Uden smør og fløde
I Uden smør og fløde giver James Price os sine bedste opskrifter på god og velsmagende hverdagsmad uden smør og fløde.
Bogen er ikke en kur, men bygger på ideen om, at sund og alsidig kost er vejen til en mindre fed livsstil. Madglæden, som vi kender den fra James Price, er fortsat i fokus.
Andre læste også: