Brødrene Price har beskæftiget sig med mad og gastronomi det meste af deres liv. Det er gennem årene blevet til talrige kogebøger, madartikler, en lang række madprogrammer – særligt populære er Spise med Price som har 15 sæsoner på DR. I de seneste år har James og Adam også været restauratører. I kogebogen Brd. Price præsenterer James og Adam Price deres yndlingsretter fra restauranterne.
Her præsenterer Spise med Price opskriften på de populære kyllingechips fra brødrene Prices restauranter. Opskriften findes også i deres kogebog Brd. Price – Vores yndlingsretter.
Brødrene Prices kyllingechips med svampecreme
Princippet i denne opskrift på kyllingechips er i virkeligheden det samme, som i asiatiske rejechips. Vi har efterhånden serveret dem som snack i mange år, og vi tror ikke, at de forsvinder fra kortet lige med det første, for de smager forførende godt, ikke mindst med en svampecreme til at dyppe i. De kræver en dampovn, hvis de skal lykkes.
Det skal du bruge:
400 g rå kyllingebryst
400 g tapiokamel
400 g hønsefond
3-4 tsk fint salt
Evt. lidt ekstra vand
Svampecreme
150 g karljohan-svampe (frosne el. tørrede i udblødt tilstand)
ca. 4 dl vindruekerneolie
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 spsk sherryvinaigre
Salt og peber
2 spsk finthakkede svampe
Citronsaft
Sådan gør du:
Skær det rå kyllingekød i mindre stykker, og kom det i en blender med tapiokamel, hønsefond og salt. Kør det til en helt glat masse.
Konsistensen skal være let og smørbar, ikke flydende. Hvis den er for tyk, justeres den med lidt vand.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet.
Kom et par store skefulde af massen midt på papiret, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
Rul dejen ganske tyndt ud – ikke mere end 2-3 mm.
Gentag processen med resten af dejen.
Flyt bagepapirerne med dej imellem over på bageplader, og sæt dem i ovnen og damp dem ved 100 grader i 20 min.
Skru derefter temperaturen ned til 55 grader uden damp, og lad dejpladerne tørre i ovnen natten over evt. med en ske i ovndøren, så fugten kan undslippe.
Dejpladerne skal være helt dehydrerede. I denne tilstand kan de brækkes i lidt mindre stykker og opbevares i en lufttæt beholder i mindst et par uger.
Når de skal bruges, varmes fritureolie op i en gryde, til den er rygende, og stykkerne friteres ganske kort, hvorpå de skes op og drypper af på køkkenrulle.
De holder sig fint sprøde, hvis de opbevares tørt.
Server dem som snacks sammen med en svampecreme som dip:
Hvis du bruger frosne karljohan-svampe kommes de direkte i olien, som sættes over ganske svagt blus. Den må endelig ikke koge.
Bruger du tørrede, udblødes de først i lunkent vand i et par timer og afdryppes, før de kommes i olien.
Efter ca. 25 minutter tages gryden fra varmen. Lad olien med svampene køle af. Sæt det hele i køleskabet natten over. Derpå sies svampene fra, hakkes fint og sættes til side.
Æggeblommerne røres med sennep, sherryvinaigre, salt og peber og tilsættes svampeolien lidt efter lidt. Skulle svampene have afgivet lidt væske til olien, skal den ikke med.
Når mayonnaisen er fast, tilsættes de finthakkede svampe, og der smages til med salt, peber og citronsaft.
Får du lidt svampe tilovers, kan de bruges til andre gode ting.
Om kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter
I kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter har James og Adam samlet deres yndlingsopskrifter på retter, som serveres i restauranterne – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.
Køb Brdr. Price vores yndlingsopskrifter online her eller i din lokale boghandel
Se Spise med Price på DR-tv.
Læs også
James Price: Mine livretter
James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.
Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.
Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.
Brødrene Price har beskæftiget sig med mad og gastronomi det meste af deres liv. Det er gennem årene blevet til talrige kogebøger, madartikler, en lang række madprogrammer – særligt populære er Spise med Price som har 15 sæsoner på DR. I de seneste år har James og Adam også været restauratører. I kogebogen Brd. Price præsenterer James og Adam Price deres yndlingsretter fra restauranterne.
Her præsenterer Spise med Price opskriften på de populære kyllingechips fra brødrene Prices restauranter. Opskriften findes også i deres kogebog Brd. Price – Vores yndlingsretter.
Brødrene Prices kyllingechips med svampecreme
Princippet i denne opskrift på kyllingechips er i virkeligheden det samme, som i asiatiske rejechips. Vi har efterhånden serveret dem som snack i mange år, og vi tror ikke, at de forsvinder fra kortet lige med det første, for de smager forførende godt, ikke mindst med en svampecreme til at dyppe i. De kræver en dampovn, hvis de skal lykkes.
Det skal du bruge:
400 g rå kyllingebryst
400 g tapiokamel
400 g hønsefond
3-4 tsk fint salt
Evt. lidt ekstra vand
Svampecreme
150 g karljohan-svampe (frosne el. tørrede i udblødt tilstand)
ca. 4 dl vindruekerneolie
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 spsk sherryvinaigre
Salt og peber
2 spsk finthakkede svampe
Citronsaft
Sådan gør du:
Skær det rå kyllingekød i mindre stykker, og kom det i en blender med tapiokamel, hønsefond og salt. Kør det til en helt glat masse.
Konsistensen skal være let og smørbar, ikke flydende. Hvis den er for tyk, justeres den med lidt vand.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet.
Kom et par store skefulde af massen midt på papiret, og læg et stykke bagepapir ovenpå.
Rul dejen ganske tyndt ud – ikke mere end 2-3 mm.
Gentag processen med resten af dejen.
Flyt bagepapirerne med dej imellem over på bageplader, og sæt dem i ovnen og damp dem ved 100 grader i 20 min.
Skru derefter temperaturen ned til 55 grader uden damp, og lad dejpladerne tørre i ovnen natten over evt. med en ske i ovndøren, så fugten kan undslippe.
Dejpladerne skal være helt dehydrerede. I denne tilstand kan de brækkes i lidt mindre stykker og opbevares i en lufttæt beholder i mindst et par uger.
Når de skal bruges, varmes fritureolie op i en gryde, til den er rygende, og stykkerne friteres ganske kort, hvorpå de skes op og drypper af på køkkenrulle.
De holder sig fint sprøde, hvis de opbevares tørt.
Server dem som snacks sammen med en svampecreme som dip:
Hvis du bruger frosne karljohan-svampe kommes de direkte i olien, som sættes over ganske svagt blus. Den må endelig ikke koge.
Bruger du tørrede, udblødes de først i lunkent vand i et par timer og afdryppes, før de kommes i olien.
Efter ca. 25 minutter tages gryden fra varmen. Lad olien med svampene køle af. Sæt det hele i køleskabet natten over. Derpå sies svampene fra, hakkes fint og sættes til side.
Æggeblommerne røres med sennep, sherryvinaigre, salt og peber og tilsættes svampeolien lidt efter lidt. Skulle svampene have afgivet lidt væske til olien, skal den ikke med.
Når mayonnaisen er fast, tilsættes de finthakkede svampe, og der smages til med salt, peber og citronsaft.
Får du lidt svampe tilovers, kan de bruges til andre gode ting.
Om kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter
I kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter har James og Adam samlet deres yndlingsopskrifter på retter, som serveres i restauranterne – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.
Se Spise med Price på DR-tv.
Læs også
James Price: Mine livretter
James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.
Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.
Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.
Du kan købe Mine livretter online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: