Brødrene Price Mad og drikke Madværkstedet

Spise med Price: Opdag brødrene Prices kogebog fyldt med smagfulde opskrifter.

Spise med Price: Opdag brødrene Prices kogebog fyldt med smagfulde opskrifter.

Brødrene Price, som bl.a. er kendt fra de populære tv-programmer Spise med Price har begået en ny dejlig kogebog. Denne gang har de kastet sig over deres yndlingsretter fra deres restauranter.

Når man spiser i restauranterne Brdr. Price, bliver man glad.

Maden er velsmagende, og stemningen er hyggelig med en indretning, der med et væld af malerier og indrammede menukort, sender associationer til min mormors hyggelige stue. Hun formåede nemlig også at tapsere alle vægge med malerier og klenodier fra sit liv. Varmen fra maden og hyggen spreder sig i kroppen, giver røde kinder og et komplet velbehag.

“Vi taler dejlige kalorier her. Ikke noget med to stykker agurk og et glas vand. Den ægte vare, smør, piskefløde, sødmælk til pumpekaffen”, skriver Jørgen Leth om brødrene Prices mad i forordet af kogebogen.

Kogebogen byder på Adams salat med confit de canard, James’ friterede porrer med persillecreme, nytårstorsk, Prices citrontærte og deres signaturret Boeuf sauté Stroganoff. Som faktisk i Prices restauranter helst skal spises med pommes frites.

Og netop opskrift på hvad der kun kan være byens bedste pomfritter og den dejlige bearnaise findes også i kogebogen.

Se en video hvor brødrene Price præsenterer den nye kogebog

Røverhistorier og lækkerier hos Brdr. Price

I forbindelse med lanceringen af brødrene Prices kogebog Brdr. Price – vores yndlingsopskrifter, blev vi på forlaget sammen med en håndfuld madbloggere budt indenfor til en prøvesmagning af lækkerierne og en ordentlig omgang røverhistorier og dejlige familieminder fra de to brødre.

Så snart man træder inden for i restauranten bliver man mødt af varme og hygge. I det store spiserum med højt til luftet hænger flotte lysekroner, og til trods for at der er 8 m op til loftet, er akustikken i orden.  Brødrene Price peger op i luftet og fortæller at de små jernringe, der hænger ned er fredet. Det imponerende rum har nemlig tidligere været en gymnastiksal, og ringene brugt til redskaber.

Brdr. Price, Brødrene Price
Et rum fyldt med malerier på væggene og tunge røde gardiner, er vi inviteret inden for til fortællinger om restauranten og kogebogen. Adam og James Price fortæller lystigt om sjove minder fra deres barndom, samt interessante historier om retterne i kogebogen.

Mor blev malet med seks fingre

Tilbage til malerierne og klenodierne på væggene.

Der er nemlig en grund til, at de hænger der. Det er dybt personlige strejf fra Adam og James’ barndomshjem og liv. De mange menukort er minder fra rejser med familien til Spanien, Frankrig og Italien. De utallige malerier er malet af deres far.

De to brødre ler hjerteligt, peger på et maleri af deres mor og kaster sig ud i at fortælle en barndomshistorie, hvor deres mor beordrede deres gamle far i at trække sig tilbage og male lidt (så hun kunne få ro og fred fra ham). Herefter fandt han et tidligere malet portræt af moderen og malede en ekstra finger på den ene hånd.

Maleriet hænger i restauranten, og ja, ganske rigtigt: Brødrene Price’s mor HAR seks fingre på den ene hånd.

James Price, Brdr. Price, Brødrene Price
James Price signerer den nye kogebog, Brdr. Price mens vi spiser kyllingechips med svampecreme samt det lækre surdejsbrød.

Kyllingechips og en herlig Stroganoff

Vi får serveret kyllingechips med svampecreme og surdejsbrød med smør.

Kyllingechipsene er luftige, smagfulde og sprøde. Herefter får vi serveret en skøn omgang Boeuf sauté Stroganoff som er Adam og James’ Prices signaturret.

Spise med Price: Opdag brødrene Prices kogebog fyldt med smagfulde opskrifter.
Boeuf sauté Stroganoff

Retten bliver serveret med pomfritter.

“Vi ved godt at de fleste danskere foretrækker retten med kartoffelmos – men i vores barndomshjem fik vi altid Boeuf sauté Stroganoff med pomfritter til. Så det serverer vi også her” – fortæller James Price. Og netop den himmelske ret bliver endnu mere lækker af pomfritterne – som formentlig er byens bedste.

Hemmeligheden er, at pomfritterne bliver stegt i jordnøddeolie – og friturestegt over flere omgange. Derudover er kartoffelsorten uhyre vigtig, da det gælder om at finde en kartoffel med så højt stivelsesindhold som muligt.

Brødrene Price, pomfritter, Brdr. Price
De berømte pomfritter. Det kan være lidt af en videnskab at lave lækre pomfritter. Både kartoffelsorten, temperature, friturestegning og opbevaring spiller ind.

En anden ret brødrene Prices restauranter også er kendt for, er bearnaisesovsen.

Danskerne elsker den franske sauce. Men af en eller anden grund er der blevet skabt en myte om, at det er en sauce, der er svær at fremstille. Mange har derfor vænnet sig til at købe saucen enten i glas eller i pulverform, og derfor egentlig aldrig nogensinde har smagt rigtig bearnaise.

“Det er ikke svært at lave bearnaise… Desværre har bearnaise-myten medført, at mange aldrig har smagt en ægte bearnaise” – James og Adam Price i Brdr. Price.

Se tv-programmerne Spise med Price på DR

50 liter bearnaise om dagen

“I Brdr. Price er bearnaise-sovsen pisket i hånden” – fortæller James Price og afslører, at der ryger 50 liter håndpisket bearnaisesovs ud til gæsterne på en travl aften – så glade er danskerne for sovsen.

“Da vi i sin tid åbnede restauranten tilbød vi faktisk også en anden sovs, som smagte super godt. Det var en sovs, jeg havde brygget sammen af alt det gode fra en fransk bistro. Vi havde den på menukortet i lidt over et år, indtil Pierre, vores køkkenchef erkendte, at den slet ikke kunne konkurrere med efterspørgslen fra bearnaisesovsen. Vi kunne simpelthen ikke tage kampen op imod bearnaisen. Så nu holder vi os til bearnaise” – fortæller Adam Price.

brødrene Price, Pierre-Yves Bertrand Lund Merret
Køkkenchefen Pierre-Yves Bertrand Lund Merret har deltaget i samarbejdet med fotos og opskrifter under tilblivelsen af kogebogen.

Til at slutte middagsstunden af, fik vi serveret en alletiders æbledessert, inspireret af den æblegrød brødrene Prices mormor lavede, da de var små. Få fire opskrifter inklusiv mormors æbledessert fra Brdr Price her.

Om kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter

Spise med Price: Opdag brødrene Prices kogebog fyldt med smagfulde opskrifter.

I kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter er en samling af brødrene Prices yndlingsopskrifter. Det er retter, som serveres i James og Adams restauranter – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.

Køb Brdr. Price vores yndlingsopskrifter online her eller i din lokale boghandel

Læs mere om arrangementet hos Brdr. Price hos Gastrosita.dk.