Artikler du kan lytte til Danske romaner Prisbelønnede romaner Thomas Korsgaard

Har du læst? Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard har rørt læsere lige fra statsministre til gymnasieelever

thomas korsgaard, tue trilogien

Skal vi læse artiklen højt for dig?

Husk at slå cookies til for at afspille.

Thomas Korsgaards tre bøger om Tue er et stykke moderne danmarkshistorie og et portræt af velfærdssamfundets udkant.


Hvis der skulle komme et menneske forbi, En dag vil vi grine af det og Man skulle nok have været der. Til sammen udgør trilogien om drengen Tue af Thomas Korsgaard en gribende oplevelse af at vokse op på kanten af velfærdssamfundet.

LÆS OGSÅ: Det siger anmelderne om Hvis der skulle komme et menneske forbi

Historien om Tue begynder for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum lidt uden for Skive. Her bor Tue med sin far, mor, søster og bror. Familielivet er præget af fattigdom og forældre, der ikke rigtig kan finde deres fodfæste i livet og som i høj grad overlader børnene til sig selv.

Thomas Korsgaard leverede en debut med stor gennemslagskraft

Hvis der skulle komme et menneske forbi, der var Thomas Korsgaards debut i 2017, har bevæget mange læsere – heriblandt forfatter Suzanne Brøgger og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.Tues vej til voksenlivet har imidlertid også andre udfordringer end den manglende omsorg fra forældrene. Han kæmper også med sig selv og sin spirende seksualitet.

For Tue er homoseksuel, og det er der heller ikke rigtig plads til i huset for enden af vejen. Behovet for at forlade hjemmet i Nørre Ørum vokser derfor i takt med, at Tue i En dag vil vi grine af det (2018), bliver en ung mand og begynder på gymnasium i Skive.

LÆS OGSÅ: Det siger anmelderne om En dag vil vi grine af det

Et både kritisk og varmt portræt af en ulykkelig familie

I En dag vil vi grine af det er familien ellers endelig kommet til penge, efter moren har modtaget en stor erstatning for en arbejdsskade. Desværre lever virkeligheden stadig ikke rigtig op til drømmene for familien, hvor hverdagen fortsat er præget af både fysisk og psykisk vold, og Tue føler ingen anden udvej end at forlade barndomshjemmet.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaard: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af

På trods af de voldsomme og destruktive relationer mellem voksne og børn i både Hvis der skulle komme et menneske forbi og En dag vil vi grine af det er Thomas Korsgaards portræt af den hårdt prøvede familie i Nørre Ørum ikke kun sort.

Tværtimod er Korsgaards bøger kendetegnet ved, at karaktererne på intet tidspunkt bliver holdt ud i strakt arm. De bliver beskrevet med lige dele ømhed, humor og stor menneskelig indsigt.

Hvad det kræver at bryde et mønster

I trilogiens sidste bog Man skulle nok have været der følger vi Tue, der er flyttet til København og desperat prøver at finde fodfæste i en by, der ikke behøver ham. Der er ingen boliger, Tue har intet netværk, ja, faktisk har han ingenting.

Thomas Korsgaard har udtalt, at han følte, at han måtte følge historien om Tue ordentligt til dørs. For forfatteren var Tues rejse nemlig langt fra slut ved, at han slap væk fra huset for enden af grusvejen og sin familie.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaard: Du bryder ikke et mønster bare ved at rejse væk

Det kræver mere at bryde et mønster, og det København, som Tue møder, minder da også mere om en kold skulder end en varm omfavnelse.

Ikke desto mindre får Tue kæmpet sig vej til en ny begyndelse. Men hvad den er, skal ikke røbes her.

Et portræt af det danske velfærdssamfund

Trilogien om Tue udmærker sig ved at male et levende og troværdigt billede af, hvem der er inden for velfærdssamfundets rammer, og hvem der konstant balancerer på kanten … eller falder udenfor.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaards sidste bog i trilogien om Tue. Smuglæs i Man skulle nok have været der

Det er sørgmodigt, rørende, morsomt og rammende, og Thomas Korsgaard skriver lettilgængeligt i et sprog, hvor der aldrig er langt fra stor alvor til befriende humor. Det har gjort bøgerne til en oplevelse og øjenåbner for mange læsere og til et levende portræt af det moderne Danmark.


Se alle bøger af Thomas Korsgaard her

Samlet udgave af trilogien om Tue

Har du læst? Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard har rørt læsere lige fra statsministre til gymnasieelever
Trilogien om Tue indeholder alle tre romaner om Tue af Thomas Korsgaard

Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.

Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.

Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

Du kan købe Trilogien om Tue online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Hvis der skulle komme et menneske forbi

Hvis der skulle komme et menneske forbi, Thomas Korsgaard

Tue vokser op i en presset familie for enden af en grusvej lidt uden for Skive. Tues far prøver desperat at holde sammen på stumperne af familiens økonomi og gældsætter sig hos sin bror.

Tues mor har en helt anden plan: Hun drømmer nemlig om at vinde den store gevinst på et af de mange internetkasinoer, hun besøger dagligt.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaard: Det kan føles meget hensynsløst at skrive

Thomas Korsgaards debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi er en stærk fortælling om at vokse op i fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund.

Men samtidig er det også fortællingen om en dreng, der finder sin egen vej uden at glemme, hvor han kommer fra.

Du kan købe Hvis der skulle komme et menneske forbi online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
En dag vil vi grine af det

Thomas Korsgaard
En dag vil vi grine af det, bøger af Thomas Korsgaard

Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?  

En dag vil vi grine af det er en sorgmunter roman om at skulle klare sig som ung mand i udkanten af det danske velfærdssamfund.

Har du læst? Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard har rørt læsere lige fra statsministre til gymnasieeleverThomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi. Nu fortsætter den stærke fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre – og hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

Du kan købe En dag vil vi grine af det online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi, bøger af Thomas Korsgaard

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Læs også: Stor succes i Norge. Læs mere om Thomas Korsgaards trilogi.
Snydt ud af næsen

bøger af Thomas Korsgaard, Thomas Korsgaard, Snydt ud af næsen
Thomas Korsgaards novellesamling Snydt ud af næsen

Seksten noveller du aldrig glemmer – fra et sted du aldrig har hørt om.

Snydt ud af næsen foregår i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle ved, at man skal holde sig fra klovbeskæreren Åge Jørgensen og hans søn. Og alle glæder sig til det årlige kræmmermarked. På dette ”sted, der næsten ikke er til stede” sker tragedier, som er svære at tilgive, og menneskelige katastrofer, som ingen taler højt om.

Mens konkursen truer, fortsætter hverdagen: Søren starter på et kursus i madlavning for mandfolk for at imponere sin ekskone, og et ungt par kommer hele vejen fra storbyen for at tilbringe en romantisk weekend på landevejskroen kun for at opdage, at de er stedets eneste gæster.

Du kan købe Snydt ud af næsen online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Mente I det

Thomas Korsgaard Mente I det interview

“For et stykke tid siden blev han udsat for et overfald.

Nej.

Stop. Stands.

Det var mig. Det var i går.”

Thomas Korsgaard har skrevet en kortroman om en ung mand og om de psykiske følger, han oplever i tiden efter et overfald. Med præcise, ordknappe og indfølte linjer giver bogen et indblik i oplevelsen af stigmatisering og diskrimination – og hvordan det er ikke altid at kunne føle sig tryg i verden.

Thomas Korsgaard er den yngste vinder af De Gyldne Laurbær og forfatter til Tue-trilogien, novellesamlingen Tyverier samt forfatter til flere børnebøger i samarbejde med Frida Brygmann.

Du kan købe Mente I det online fx hos Saxo.com eller hos din nærmeste boghandler.
Tyverier

Tyverier, noveller, Thomas Korsgaard, bøger af Thomas Korsgaard

Tyverier består af 15 noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger.

Thomas Korsgaard skriver om betydningsfulde øjeblik i en række af personers liv – alt fra at kravle ud ad vinduet, efter sandheden bliver afsløret, til at forsøge at sælge en forsikring til en døende.

Samtidig er Tyverier en samling af fortællinger om at liste afsted med ting og sager (og ikke mindst hemmeligheder) – uden at det nogensinde bliver opdaget.

Du kan købe Tyverier online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Børnebøger af Thomas Korsgaard i samarbejde med Frida Brygmann:’

Tyggegummidamen og andre historier

tyggegummidamen, frida brygmann, thomas korsgaard

Sig velkommen til seks sjove historier, der helt sikker får dig til at grine – og lyst til at smutte en tur i kiosken for at købe tyggegummi!

I Tyggegummidamen og andre historier møder du en pige, som har haft den dårligste juleaften i verden, fordi der pludselig var to julemænd i stuen. Du møder også en dreng, der har kidnappet sin morfar, og Lene Knudsen, der er blevet fanget i en meget stor klat tyggegummi. Du kan også høre om Jean Claude på syv år, verdens yngste direktør og et blad, der ikke tør give slip på sit træ. Til sidst møder du en pige, der aldrig skulle have ønsket sig at få en nabo. Glæd dig!

Fra ca. 6 år.

Køb Tyggegummidamen og andre historier online, eller i din nærmeste boghandel.
Bien fra Malta

Thomas Korsgaard, Frida Brygmann

Den ensomme Mikael åbner sin kuffert. Op flyver en bi fra Malta. Mikael og den lille bi bliver de bedste venner lige indtil, at bien finder en anden ven. Men Mikael har nu mærket, hvad vil det sige at have en ægte ven og har nu mod til at gå ud i den store verden.

Bien fra Malta er en humoristik og lun billedbog om det fantastiske ved at have en ven i sit liv, skrevet af Frida Brygmann og Thomas Korsgaard.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Bien fra Malta online eller i din nærmeste boghandel.
Minimund

Har du læst? Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard har rørt læsere lige fra statsministre til gymnasieelever

Sylvester bliver drillet i skolen. Han har nemlig en spinkel stemme og en lille mund.

En dag skriver Sylvester derfor et brev i håb om, at nogen kan hjælpe ham.

Det er dér, Nogen Kristiansen kommer ind i billedet. Han har nemlig et stemmekatalog, og nu kan Sylvester prøve alle de sejeste stemmer og finde en, der passer ham.

Men meget kan gå galt, når man taler med stemmer, der ikke er ens egen.

En rørende, komisk historie om at stå ved den, man er.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Minimund online eller i din nærmeste boghandel.

Se

Se alle artikler om Thomas Korsgaard på bog.dk