Aktuelt Danske romaner Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards roman “Man skulle nok have været der” sættes op på Det Kongelige Teater

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards roman Man skulle nok have været der, som modtog De Gyldne Laurbær 2021, sættes nu op som teaterstykke på Det Kongelige Teater.

“Jeg er meget glad og stolt. Det er vildt at se sin litterære tekst blive levendegjort af to dygtige skuespillere, som skal sige ordene højt. Jeg er jo meget optaget af dialog og stemmer, og det er en helt fysisk ting for mig at skrive, hvor jeg sidder og stamper og bevæger hele kroppen som en organist. Det er virkelig spændende at genbesøge teksten: Det er en roman på næsten 300 sider, som jeg fra begyndelsen har komponeret stramt, så derfor er det udfordrende at skære det endnu mere til, så det bliver til halvanden timers teater,” siger Thomas Korsgaard.

Tredje bog om Tue

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg. Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Hele trilogien om Tue er også solgt til filmatisering hos Nordisk Film.

Selv dramatiker på stykket

Thomas Korsgaard skal selv være dramatiker på stykket, som instrueres af Henrik Grimbäck. De to skuespillere Kasper Dalsgaard og Patrick Baurichter skal spille hhv. Tue og Thomas.

Bogen modtog De Gyldne Laurbær i 2021, og Thomas Korsgaard har også selv modtaget Otto B. Lindhardt-prisen samme år.


Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi, bøger af Thomas Korsgaard

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der