Danske romaner Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards trilogi solgt til filmatisering

thomas korsgaard, tue-trilogi

Thomas Korsgaard er nomineret til to priser, og hans anmelderroste bestsellertrilogi om Tue er blevet solgt til filmatisering hos Nordisk Film.


2022 begynder forrygende for forfatteren Thomas Korsgaard.

Han er nomineret til Martha-prisen, han er nomineret til DR Romanprisen, og hans anmelderroste bestsellertrilogi om Tue er blevet solgt til filmatisering hos Nordisk Film.

LÆS OGSÅ: “Jeg kender ingen på 19 år, der lige har en roman liggende.” Thomas Korsgaards første møde med sit forlag

”Vi har netop sikret os option på filmatiseringsrettighederne til Korsgaards bøger, fordi vi synes, de er fantastiske: Rå, realistiske og rørende,” siger Julie Lærke Løvgren, Book rights/Acquisition manager hos Nordisk Film.

Trilogi samlet i en bog

Samtidig har Danmarks største kæde af boghandlere, Bog & Ide, bestilt et særtryk af hele trilogien i et samlebind, som udkommer i dag.

”Hvis der skulle komme et menneske forbi” (2017), ”En dag vil vi grine af det” (2018) og ”Man skulle nok have været der” (2021) handler om Tue, som vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.

LÆS OGSÅ: ”Jeg har bevæget mig op i den øvre underklasse!” Thomas Korsgaard om litteratur og klasse

Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet. Så Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men det er ikke nemt, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

thomas korsgaard, tue-trilogi
Thomas Korsgaars Tue-trilogi bliver filmatiseret af Nordisk Film. Foto: Simon Klein Knudsen

”Et af den yngre danske litteraturs allermest veloplagte, vitale talenter,” skrev Information, ”De tre romaner vil være uomgængelige, når litteraturhistorien om den danske autofiktions storstrøm skal skrives,” stod der i Weekendavisen, mens Berlingske skrev: ”Denne anmelder overgav sig og græd til sidst”.

Dybt beæret forfatter

”Det hele er meget overvældende og spændende. Jeg er lykkelig for, at bøgerne siger så mange begejstrede læsere noget, og så er jeg dybt beæret over at være nomineret til de to priser. Det der med filmene kan jeg slet ikke rumme, så fantastisk er det,” siger Thomas Korsgaard.

LÆS OGSÅ: Otto B. Lindhardt-prisen 2021. Læs Thomas Korsgaards takketale

I efteråret modtog 26-årige Thomas Korsgaard også Otto B. Lindhardt-prisen for sit samlede forfatterskab hos Lindhardt og Ringhof, der også tæller en novellesamling og to børnebøger.


Tue-trilogien af Thomas Korsgaard

Samlet udgave af trilogien

Thomas Korsgaards trilogi solgt til filmatisering
Trilogien om Tue indeholder alle tre romaner om Tue af Thomas Korsgaard

Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.

Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.

Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

Du kan købe Trilogien om Tue online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Hvis der skulle komme et menneske forbi

Hvis der skulle komme et menneske forbi, Thomas Korsgaard

Tue vokser op i en presset familie for enden af en grusvej lidt uden for Skive. Tues far prøver desperat at holde sammen på stumperne af familiens økonomi og gældsætter sig hos sin bror.

Tues mor har en helt anden plan: Hun drømmer nemlig om at vinde den store gevinst på et af de mange internetkasinoer, hun besøger dagligt.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaard: Det kan føles meget hensynsløst at skrive

Thomas Korsgaards debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi er en stærk fortælling om at vokse op i fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund.

Men samtidig er det også fortællingen om en dreng, der finder sin egen vej uden at glemme, hvor han kommer fra.

Du kan købe Hvis der skulle komme et menneske forbi online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


En dag vil vi grine af det

Thomas Korsgaard
En dag vil vi grine af det, bøger af Thomas Korsgaard

Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive?  

En dag vil vi grine af det er en sorgmunter roman om at skulle klare sig som ung mand i udkanten af det danske velfærdssamfund.

Thomas Korsgaards trilogi solgt til filmatiseringThomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi. Nu fortsætter den stærke fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre – og hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

Du kan købe En dag vil vi grine af det online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi, bøger af Thomas Korsgaard

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.