Aktuelt Danske romaner Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard begejstrer atter Norge med bind 2 i trilogien om Tue

Korsgaard i Norge

“Dansk sensation leverer igen,” skriver Norges største avis om bind 2 i trilogien om Tue: “Imponerende trilogi fra fænomenet Thomas Korsgaard.”

“Dansk sensation leverer igen,” skriver Norges største avis VG i sin seks-stjernede anmeldelse af Thomas Korsgaards “En dag vil vi grine af det”, bind 2 i serien om Tue, som netop er udkommet på norsk.

“Korsgaard skriver eminente dialoger, klokkerent oversat af Hilde Rød-Larsen, som fanger den skæve logik i skænderierne og det usagte, som dirrer under overfladen. Med perfekt sans for timing trækker bogens korte kapitler læseren med sig,” skriver anmelderen Gabriel Michael Vosgraff Moro: “Jeg ser frem til sidste bind i denne imponerende trilogi fra fænomenet Thomas Korsgaard.”

“Det er ikke helt forkert at sige, at han er danskernes svar på Édouard Louis, selv om Korsgaard fremstår mere nuanceret og mindre dømmende.” VG

Også første bind i serien, “Hvis der skulle komme et menneske forbi”, begejstrede de norske anmeldere.

“Det er ikke helt forkert at sige, at han er danskernes svar på Édouard Louis, selv om Korsgaard fremstår mere nuanceret og mindre dømmende,” skrev Gabriel Michael Vosgraff Moro i VG. Dagbladet kaldte romanen “et sandt mesterværk” og uddelte som VG karakteren seks ud af seks mulige.

Læs også: Trilogien om Tue af Thomas Korsgaard har rørt læsere lige fra statsministre til gymnasieelever

thomas Korsgaard, man skulle nok have været der, Tue-trilogi, Tue-trilogien

Thomas Korsgaard modtog De Gyldne Laurbær 2021 for romanen “Man skulle nok have været der”, og sidste års modtager af De Gyldne Laurbær, Maren Uthaug for romanen 11%, har også taget Norge med storm.

“Grotesk god,” skrev VG i marts måned, da 11% udkom i Norge: “Provokerende, tankevækkende og svært underholdende læsning,” vurderede anmelderen. Maren Uthaug, som selv har norske rødder, har ellers været en kontroversiel stemme i landet, hvor udgivelse af hendes roman “Hvor der er fugle” bragte sindene i kog:

”Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog med så meget sex og så lidt moral,” skriver Anne Marit Sannan i et læserbrev i avisen Fosna-Folket ”Det kan opfattes ondskabsfuldt. Det er ikke sikkert, at forfatteren mener det ondskabsfuldt, men det kan opfattes sådan af os i lokalsamfundet (…) Det er svært at forstå, hvad forfatteren vil med bogen. Hvorfor skal hun absolut placere fortællingen på Kjeungskjær Fyr? (…) Det kan være skadeligt for en lille bygd.”


Trilogien om Tue

Trilogien om Tue er en samlet udgave af de populære bøger om Tue, der vokser op på en gård for enden af verdens længste grusvej i Nørre Ørum.

Faren skylder sin bror så mange penge, at han må sælge sin guldtand, og han er mere optaget af sine hunde end sine børn. Moren sidder helst i et mørkt rum hele dagen og spiller poker på nettet.

Tue beslutter sig for at prøve lykken i København. Men byen er ikke helt lige til, når man kommer fra Jylland, ikke kender nogen og slet ikke har mulighed for forældrekøb.

Du kan købe Trilogien om Tue online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.