River Cafe er både en smuk kogebog og historien om et restauranteventyr, der strækker sig over 30 år. Et eventyr om to engelske kvinder, der fandt sammen i en ambitiøs drøm om at lave den bedst tænkelige italienske restaurant på deres egen kompromisløse måde.
Det er noget af en madinstitution, der bliver tilgængelig i de danske køkkener, når kogebogen fra The River Cafe nu lander i dansk oversættelse. Ikke alene er The River Cafe en berømt og elsket restaurant, men det er også her kokke som Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage) er oplært i at have fokus på friske råvarer fra sæsonen og fuld knald på smagen.
Det er 30 år siden, at Rose Gray og Ruth Rogers fandt sammen i et lykkeligt arbejdsfællesskab og realiserede deres drøm om at lave fantastisk italiensk mad for englænderne.
Det begyndte i 1987, hvor Ruth havde fået øje på et ledigt sted langs Thames Wharf, hvor et arkitektfirma lige havde købt en gruppe pakhuse, som de ville omdanne til tegnestue. I de indbydende lokaler var der tre sydvendte gulv til loft-vinduer med udsigt over Themsen og plads nok til ni borde. I midten var der tilmed et grønt fællesområde, som de to kvinder drømte om at omdanne til en køkkenhave.
De faldt pladask for stedet. The River Cafe var født.
Fra frokostkantine til Michelin-restaurant
I begyndelsen fungerede The River Cafe blot som frokostkantine for de arkitekter og designere, der arbejdede i pakhusene, og de ville helst bare spise traditionelle burgere og sandwich, men Rose og Ruth tillod sig at tilføje deres eget touch fx i form af mayonnaise rørt med ekstra-jomfruolivenolie eller taleggio i deres sandwich.
De lavede også pappa al pomodoro, som ingen rigtig spiste. Som en kunde sagde:
“Jeg nægter at betale næsten fire pund for lidt gammelt brød med tomater.”
Penge tjente de ikke mange af, og de var tæt på at lukke, fordi nogen havde sendt en klage til kommunen, hvor de brokkede sig over, at “The River Cafe og dens klientel trækker niveauet i området betragteligt ned.”
Men heldigvis havde de også fans og rygtet om den gode italienske mad spredte sig over hele byen. Senere fik de lov til at holde åbent for alle sultne gæster, også om aftenen og i weekenderne. De blev en restaurant.
Siden er de vokset i størrelse, men ledetråden er stadig den samme: Gode ingredienser og solide traditioner. I 1997 fik de en Michelin-stjerne, som de har beholdt lige siden. I 2010 gik Rose bort, men restauranten lever videre under ledelse af Ruth.
Kogebogen River Cafe – De bedste italienske opskrifter gennem 30 år er, som titlen siger, et udvalg af de mest lækre, nyskabende og uimodståelige opskrifter fra River Cafe. Serveret i en kogebog, hvis design er (næsten) lige så lækkert som maden selv.
120 opskrifter på italiensk mad, når det er aller bedst. Fra kokkene bag den legendariske River Cafe-restaurant i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall.
Ruth Rogers og Rose Gray fra River Cafe hører til blandt gastronomiens store stjerner. De revolutionerede italiensk madlavning og har uddannet en helt ny generation af kokke. 30 er deres jubilæumsbog. Her har de samlet deres mest klassiske opskrifter og tilføjet nye.
Opskrifterne er enkle, der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.
River Cafe er både en smuk kogebog og historien om et restauranteventyr, der strækker sig over 30 år. Et eventyr om to engelske kvinder, der fandt sammen i en ambitiøs drøm om at lave den bedst tænkelige italienske restaurant på deres egen kompromisløse måde.
Det er noget af en madinstitution, der bliver tilgængelig i de danske køkkener, når kogebogen fra The River Cafe nu lander i dansk oversættelse. Ikke alene er The River Cafe en berømt og elsket restaurant, men det er også her kokke som Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage) er oplært i at have fokus på friske råvarer fra sæsonen og fuld knald på smagen.
Det er 30 år siden, at Rose Gray og Ruth Rogers fandt sammen i et lykkeligt arbejdsfællesskab og realiserede deres drøm om at lave fantastisk italiensk mad for englænderne.
Læs også Opskrift. Den bedste tomatsauce – hurtig og langsom
Det begyndte i 1987, hvor Ruth havde fået øje på et ledigt sted langs Thames Wharf, hvor et arkitektfirma lige havde købt en gruppe pakhuse, som de ville omdanne til tegnestue. I de indbydende lokaler var der tre sydvendte gulv til loft-vinduer med udsigt over Themsen og plads nok til ni borde. I midten var der tilmed et grønt fællesområde, som de to kvinder drømte om at omdanne til en køkkenhave.
De faldt pladask for stedet. The River Cafe var født.
Fra frokostkantine til Michelin-restaurant
I begyndelsen fungerede The River Cafe blot som frokostkantine for de arkitekter og designere, der arbejdede i pakhusene, og de ville helst bare spise traditionelle burgere og sandwich, men Rose og Ruth tillod sig at tilføje deres eget touch fx i form af mayonnaise rørt med ekstra-jomfruolivenolie eller taleggio i deres sandwich.
De lavede også pappa al pomodoro, som ingen rigtig spiste. Som en kunde sagde:
“Jeg nægter at betale næsten fire pund for lidt gammelt brød med tomater.”
Penge tjente de ikke mange af, og de var tæt på at lukke, fordi nogen havde sendt en klage til kommunen, hvor de brokkede sig over, at “The River Cafe og dens klientel trækker niveauet i området betragteligt ned.”
Men heldigvis havde de også fans og rygtet om den gode italienske mad spredte sig over hele byen. Senere fik de lov til at holde åbent for alle sultne gæster, også om aftenen og i weekenderne. De blev en restaurant.
Læs også Opskrift. Den bedste chokoladekage
Siden er de vokset i størrelse, men ledetråden er stadig den samme: Gode ingredienser og solide traditioner. I 1997 fik de en Michelin-stjerne, som de har beholdt lige siden. I 2010 gik Rose bort, men restauranten lever videre under ledelse af Ruth.
Kogebogen River Cafe – De bedste italienske opskrifter gennem 30 år er, som titlen siger, et udvalg af de mest lækre, nyskabende og uimodståelige opskrifter fra River Cafe. Serveret i en kogebog, hvis design er (næsten) lige så lækkert som maden selv.
120 opskrifter på italiensk mad, når det er aller bedst. Fra kokkene bag den legendariske River Cafe-restaurant i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingstall.
Ruth Rogers og Rose Gray fra River Cafe hører til blandt gastronomiens store stjerner. De revolutionerede italiensk madlavning og har uddannet en helt ny generation af kokke. 30 er deres jubilæumsbog. Her har de samlet deres mest klassiske opskrifter og tilføjet nye.
Opskrifterne er enkle, der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.
Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.
Du kan købe kogebogen River Cafe online her eller i din lokale boghandel.
Andre læste også: