Jamie Oliver Fagbøger Mad og drikke

Opskrift på pasta med blomkål og ost. 7 nye måder af Jamie Oliver

Jamie Oliver, 7 nye måder

Pasta med en cremet sauce og sprød blomkålsrasp – mums! Og så kræver det kun et par få ingredienser – hvoraf de fleste alligevel ligger i dit køleskab allerede. I 7 nye måder har Jamie Oliver enkelhed og smag i fokus – prøv en opskrift fra bogen her.


Kender du de her undskyldninger, når du står og skal finde på aftensmaden?

“Jeg har ikke tid”.

“Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave”.

Jamie Oliver, 7 nye måder

Måske tænker du: “Jeg kan ikke skaffe fancy ingredienser … og orker ikke storindkøb”.

Eller hvad med den klassiske: “Jeg hader at vaske op”?

Uanset hvad du står med af køkkenudfordringer – som du helt sikkert deler med mange andre – har Jamie Oliver med 7 nye måder forsøgt at finde de gode løsninger.

LÆS OGSÅ: Varme retter til kolde dage. Jamie Olivers spicy pastinaksuppe

Med 120 opskrifter, der kan tage så lidt som 10 minutter og ofte kun kræver meget lidt opvask, er der rigt med inspiration til at forny din madlavningsrutine.

Og ingredienserne? Jamen, dem har du allerede.

Nem hverdagsmad med råvarer du kender

Baseret på den tendens, mange af os har til at købe de samme ingredienser og lave de samme opskrifter hver gang, fokuserer Jamie Olivers nye bog, 7 nye måder, på at bringe nemme idéer til madlavningen i hverdagen.

I bogen har han samlet 18 ingredienser, som mange af os dagligt køber og har liggende i køleskabet, grøntsagskurven eller fryseren. På den måde kan du med 7 nye måder bruge de ingredienser, du allerede har liggende, på nye og spændende måder.

“Idéen med bogen er, at man skal kunne bruge den alle ugens syv dage.”

Jamie Oliver i forordet til 7 nye måder

For hver eneste af de 18 ingredienser er der 7 opskrifter, så du får masser af inspiration til at bruge de sædvanlige råvarer – på en helt ny måde. Det betyder masser af smag – med et minimum af indsats!

Er du grydeklar? Nu skal der nemlig laves lækker pasta med blomkål og ost med den lækre opskrift nedenfor fra 7 nye måder!


Pasta med blomkål og ost

Cremet sauce, sprød rasp med blomkålsblade & hvidløg

Antal: 4 personer
Tilberedningstid: 30 minutter

Pasta med blomkål og ost

Ingredienser

  • 100 g tørt surdejsbrød
  • 2 fed hvidløg
  • ½ blomkål (400 g)
  • 1 løg
  • 4 dl letmælk
  • 300 g tørret spaghetti
  • 70 g cheddar

Fremgangsmåde

Bræk brødet i mindre stykker ned i en foodprocessor. Pil og tilsæt hvidløget, pluk de pæne blade fra blomkålen ned over i mindre stykker. Tilsæt ½ spsk olivenolie, blend det til et fint brødsmulder og vip det over på en stor tefalpande ved jævn varme. Steg raspen i 15 min., eller til den er sprød og gylden, rør ofte undervejs.

Skræl i mellemtiden løget og hak det groft sammen med blomkålen med stok og det hele. Vip den sprøde rasp op i en skål og stil panden tilbage på blusset. Hæld mælken på panden og tilsæt de hakkede grøntsager, bring det akkurat i kog, skru ned til svag varme, læg et låg over og lad det stå og småkoge. Kog samtidig pastaen i en gryde kogende, saltet vand ifølge anvisningerne på pakken. Hæld forsigtigt blomkålsblandingen op i foodprocessoren (du behøver ikke at vaske den af først), riv osten ned over, blend til saucen er helt glat og cremet, smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og kom saucen tilbage på panden. Dryp pastaen af, gem en kop af det stivelsesrige kogevand. Vend pastaen rundt i saucen, tilsæt et par stænk af kogevandet for at løsne den lidt om nødvendigt, og server retten med et sprødt drys rasp.

Indhold

Kalorier: 450 kcal
Fedt: 11,5 g
Mættet fedt: 4,3 g
Proteiner: 18,9 g
Kulhydrater: 75,4 g
Sukker: 8,8 g
Salt: 0,6 g
Fibre: 5 g


Jamie Oliver: 7 nye måder

Jamie Oliver, 7 nye måder

Oplever du ofte, at du tit tyer til at købe de samme madvarer og lave de samme retter? Så er 7 nye måder oplagt til dig!

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 hyppigt brugte råvarer, hvor han til hver enkelt råvare kommer med 7 forslag til nye måder at bruge dem på. Retterne er nemme, har masser af smag, og alle ingredienser kan købes i de gængse velassorterede supermarkeder.

Du kan købe 7 nye måder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.