Fagbøger Mad og drikke

Opskriften, der har fået over 250.000 kliks. Her er verdens bedste pølsehorn fra mummum

Madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum har knækket koden til verdens bedste pølsehorn.


Kvinderne bag maduniverset mummum er klar med deres første kogebog, og i den er opskriften på deres populære pølsehorn selvfølgelig med. Faktisk var det netop den her opskrift, som kickstartede mummum.dk.

LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum

Verdens bedste pølsehorn er både bløde og luftige og bliver aldrig tørre. Den perfekte klassiker til frokost og madpakker.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.



Verdens bedste pølsehorn

20 stk. · 3 timer

Ingredienser

Dej:

  • 100 g smør
  • 2 3⁄4 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 30 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1 1⁄2 tsk. salt
  • 700 g hvedemel

Desuden

  • 20 pølser
  • 1 æg til pensling
  • evt. sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.

2. Kom blandingen i en skål eller i røremaskinen. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.

3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt derefter sukker, æg og salt.

4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for våd, kan du tilsætte lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.

5. Del dejen i to, og drys mel på bordet.

6. Rul den ene halvdel af dejen ud til en stor cirkel, og skær den ud i 10 lige store dele. Læg en pølse på hvert dejstykke, og rul dejen stramt om pølserne. Gentag med den anden halvdel af dejen. Fordel pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med viskestykker, og lad dem hæve i 1 1⁄2 – 2 timer et lunt sted.

7. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.

8. Pensl forsigtigt pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.

9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem under bunden. Lad dem køle af på en bagerist.

TIP Hvis du ikke har yoghurt naturel, kan du f.eks. bruge skyr eller creme fraiche i stedet.



mummum

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.


Jeg startede i sin tid en bogklub med to af mine gymnasiekammerater og opdagede først for alvor, hvor givende det er at læse noget, andre har valgt. Nu læser jeg med en umættelig følelse af altid at forsømme en anden god bog og forsøger derfor ihærdigt at læse så mange klassikere og så meget forskelligt litteratur som muligt. Som studentermedhjælper på Lindhardt og Ringhof kan du her på Bog.dk finde mit navn på både artikler, lister og læseprøver.