Madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum har knækket koden til verdens bedste pølsehorn.
Kvinderne bag maduniverset mummum er klar med deres første kogebog, og i den er opskriften på deres populære pølsehorn selvfølgelig med. Faktisk var det netop den her opskrift, som kickstartede mummum.dk.
LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum
Verdens bedste pølsehorn er både bløde og luftige og bliver aldrig tørre. Den perfekte klassiker til frokost og madpakker.
Verdens bedste pølsehorn
20 stk. · 3 timer
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 2 3⁄4 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 30 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 æg
- 1 1⁄2 tsk. salt
- 700 g hvedemel
Desuden
- 20 pølser
- 1 æg til pensling
- evt. sesamfrø til drys
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.
2. Kom blandingen i en skål eller i røremaskinen. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt derefter sukker, æg og salt.
4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for våd, kan du tilsætte lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
5. Del dejen i to, og drys mel på bordet.
6. Rul den ene halvdel af dejen ud til en stor cirkel, og skær den ud i 10 lige store dele. Læg en pølse på hvert dejstykke, og rul dejen stramt om pølserne. Gentag med den anden halvdel af dejen. Fordel pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med viskestykker, og lad dem hæve i 1 1⁄2 – 2 timer et lunt sted.
7. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
8. Pensl forsigtigt pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem under bunden. Lad dem køle af på en bagerist.
TIP Hvis du ikke har yoghurt naturel, kan du f.eks. bruge skyr eller creme fraiche i stedet.
mummum
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Madskribenterne Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen fra mummum har knækket koden til verdens bedste pølsehorn.
Kvinderne bag maduniverset mummum er klar med deres første kogebog, og i den er opskriften på deres populære pølsehorn selvfølgelig med. Faktisk var det netop den her opskrift, som kickstartede mummum.dk.
LÆS OGSÅ: En nyklassiker, der bør findes i alle danske køkkener. Claus Meyers Almanak fejrer 10-års jubilæum
Verdens bedste pølsehorn er både bløde og luftige og bliver aldrig tørre. Den perfekte klassiker til frokost og madpakker.
Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.
Verdens bedste pølsehorn
20 stk. · 3 timer
Ingredienser
Dej:
Desuden
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og rør derefter vand og yoghurt i.
2. Kom blandingen i en skål eller i røremaskinen. Tjek, at temperaturen ikke overstiger 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt derefter sukker, æg og salt.
4. Rør melet i lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for våd, kan du tilsætte lidt mere hvedemel, men den skal være lidt klistret.
5. Del dejen i to, og drys mel på bordet.
6. Rul den ene halvdel af dejen ud til en stor cirkel, og skær den ud i 10 lige store dele. Læg en pølse på hvert dejstykke, og rul dejen stramt om pølserne. Gentag med den anden halvdel af dejen. Fordel pølsehornene på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med viskestykker, og lad dem hæve i 1 1⁄2 – 2 timer et lunt sted.
7. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
8. Pensl forsigtigt pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag dem i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem under bunden. Lad dem køle af på en bagerist.
TIP Hvis du ikke har yoghurt naturel, kan du f.eks. bruge skyr eller creme fraiche i stedet.
mummum
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: