Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner Fiktion Skønlitteratur

Anne-Marie Vedsø Olesens Gudestorm-trilogi er en fortælling om hævn, sex og en egyptisk gud, der går amok

Gudestorm trilogi af Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesens fascination af den egyptiske mytologi har ført til en hæsblæsende fortælling om hævn, sex og kærlighed. Forfatteren svarer her på 5 spørgsmål om Gudestorm-trilogien.

I Gudestorm genfødes kaosguden Seth på Glyptoteket i København og går amok. Han hærger København, London og Rhinen i Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi, der er inspireret af egyptisk mytologi.

Det er en dramatisk fortælling om hævn, sex og kærlighed, og man lærer om de egyptiske guder, præcis som man lærer om den nordiske mytologi, når man læser Anne-Marie Vedsø Olesens Vølvens vej-serie.

LÆS OGSÅ: I prisvindende forfatter Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi “Gudestorm” vækkes den egyptiske kaosgud Seth til live og hærger i nutiden.

Hvad er det mest fascinerende ved egyptisk mytologi?

“At den er så fremmedartet, så eksotisk. Men samtidig – som mytologier jo er – så fundamental i sin fortælling om en civilisations opståen. Den beskriver balancen mellem kaos og orden, mellem naturkræfter og civilisation, og har samtidig en interessant opfattelse af tilværelsen som cyklisk.”

Hvordan kom du på ideen, at kaosguden Seth skulle genfødes på Glyptoteket i København?

“Glyptoteket har en helt enestående ældgammel egyptisk bronzestatue af guden Seth. De fleste Seth-statuer er blevet ødelagt eller omskabt, fordi man i eftertiden betragtede Seth som et ondt væsen og ikke som den modkraft hinsides godt og ondt, han oprindelig repræsenterede. Så det var oplagt at lade Seth til at begynde med tage bolig i Glyptotekets statue, inden han manifesterer sig i kød og blod.”

Hvad gjorde du for at komme ind i emnet?

“Jeg har faktisk arbejdet som museumsvagt på Glyptoteket nogle år. Og så har jeg været en tur på krydstogt på Nilen i Egypten – det var magisk. Men først og fremmest har jeg læst masser af bøger om emnet.”

Du har tidligere sagt, at du altid har en maskot på dit skrivebord, når du skriver på en roman, hvilken maskot har du haft stående på dit skrivebord, da du skrev Gudestorm-trilogien?

“Jeg har flere kopier af egyptiske statuer, og de var naturligvis maskotter til Gudestorm: To Seth-statuer og Seths bror, Osiris, som er Seths modstander. Desuden en egyptisk flodhest. Seths dyr er flodhesten, og Seth forvandler sig til en flodhest i de afsluttende kampe mod Osiris’ søn, Horus.

Anne-Marie Vedsø Olesens Gudestorm-trilogi er en fortælling om hævn, sex og en egyptisk gud, der går amok
Her ses nogle af Anne-Marie Vedsø Olesens egyptiske statuer sammen med Gudestorm-trilogien.

Der er sket så meget kaos de sidste par år med krig, epidemi, ekstreme vejrforhold, oversvømmelser etc. Hvad tænker du om, at nogle af de ting, du beskriver i Gudestorm-trilogien – for eksempel de ekstreme vejrforhold – er blevet virkelige? Man kunne næsten få tanken, at Seth var løs?

“Jeg tænker aldrig på tidsånden, når jeg skriver, men udelukkende på det jeg har på hjerte. Når det så er sagt, så skulle man jo næsten tro, at Seth var løs igen…”

LÆS OGSÅ: En moderne skjald – Anne-Marie Vedsø Olesen gendigter den nordiske mytologi i Vølvens vej


Gudestorm-trilogien

Gudestorm 1 – Djævelens kvint

Anne-Marie Vedsø Olesens Gudestorm-trilogi er en fortælling om hævn, sex og en egyptisk gud, der går amok

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth genfødes i nutidens København.

Med en grådighed hinsides godt og ondt kaster han sig ud i livet og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Samtidig sidder den unge musikstuderende Gabriel og analyserer en nyopdukket arie til Mozarts Tryllefløjten.  

Gradvist afsløres et forunderligt netværk af sammenhænge, fra Tryllefløjtens elskende par, over gudeparret Osiris og Isis, til Gabriel og barndomsveninden Héloise, der til sidst begge må sætte livet på spil i et forsøg på at mane Seths vilde kræfter i jorden.  

Du kan købe Gudestorm (1) – Djævelens kvint online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.


Gudestorm 2 – Tredje Ikaros

Anne-Marie Vedsø Olesens Gudestorm-trilogi er en fortælling om hævn, sex og en egyptisk gud, der går amok

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth lever et ekstravagant og udsvævende liv i nutidens London. Her møder han den unge kunstnerspire Victoria, som han indleder et lidenskabeligt forhold til.

Victoria er af optaget skildringen af alt, der har med vinger at gøre – ikke mindst Ikarosmyten. En dag bliver Seth tilbudt at købe et maleri af Brueghel. Motivet er den faldne Ikaros. Samtidig på et landsted uden for London venter parret Gabriel og Héloise barn.

Da drengen fødes under en frygtelig storm, som Seth har sat i værk, er Héloise ikke i tvivl: Hendes barn er en inkarnation af guden Horus – den eneste, der kan frelse verden fra Seths amokløb.

Du kan købe Gudestorm (2) – Tredje Ikaros online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.


Gudestorm 3 – Gudernes tusmørke

Anne-Marie Vedsø Olesens Gudestorm-trilogi er en fortælling om hævn, sex og en egyptisk gud, der går amok

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth lever sit vilde og udsvævende i nutidens Tyskland på en borg ved Rhinen. En dag inviterer Seth den berømte dirigent Martin Seeber til at bo på borgen, mens han forbereder en opsætning af Wagners opera Parsifal.

Skjult for verdens blikke finder Martin Seeber hos Seth et fristed, hvor han for første gang kan udleve sine mest hemmelige drifter.

Samtidig på et engelsk herresæde samles det lærde broderskab Trismegistoen for at gøre en ende på Seths hærgen. Blandt dem er den genfødte gud Horus, der som den eneste kan tage kampen op. Snart hvirvles den intetanende Martin Seeber og kvinden, han begærer mere end noget andet, ind i en guddommelig malstrøm af begivenheder, der kulminerer under premieren på den legendariske Parsifal.

Du kan købe Gudestorm (3) – Gudernes tusmørke online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.