Anne-Marie Vedsø Olesen Danske romaner Fiktion Skønlitteratur

I prisvindende forfatter Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi “Gudestorm” vækkes den egyptiske kaosgud Seth til live og hærger i nutiden

Gudestorm trilogi af Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen vandt DR’s romanpris 2022 for første bog i serien om vølven Snehild, der dykker ned i nordisk mytologis isnende landskab. I Gudestorm-trilogien er det den egyptiske mytologi, der danner rammen for en dramatisk fortælling om hævn, sex og kærlighed.

Anmelderroste Anne-Marie Vedsø Olesen vækker med stor succes den nordiske mytologi til live i Vølvens vej-serien om vølven Snehild. I Gudestorm-trilogien er det den egyptiske mytologi, der vækkes til live i den nutidige verden, da kaosguden Seth hærger København, London og Rhinen.

LÆS OGSÅ: En moderne skjald – Anne-Marie Vedsø Olesen gendigter den nordiske mytologi i Vølvens vej

Anne-Marie Vedsø Olesen (f. 1962) har en lang række prisbelønnede historiske og mytologiske romaner bag sig. Interessen for mytologier har altid været der, og en fascination af den egyptiske mytologi inspirerede til Gudestorm-trilogien. 

Det mest fascinerende ved egyptisk mytologi er, at den er så fremmedartet, så eksotisk. Men samtidig – som mytologier jo er – så fundamental i sin fortælling om en civilisations opståen. Den beskriver balancen mellem kaos og orden, mellem naturkræfter og civilisation, og har samtidig en interessant opfattelse af tilværelsen som cyklisk

Anne-Marie Vedsø Olesen

De tre bind i Gudestorm-serien blev udgivet i perioden 2002-2007, Lindhardt og Ringhof genudgiver alle tre d. 25. januar.

LÆS OGSÅ: Anne-Marie Vedsø Olesen modtager DR Romanprisen 2022

Gudestorm 1 – Djævelens kvint genfødes den urgamle egyptiske kaosgud på Glyptoteket i København. Han kaster sig ud i livet og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Gabriel og barndomsveninden Héloise sætter livet på spil i et forsøg på at mane Seth i jorden.

Gudestorm 2 – Tredje Ikaros lever kaosguden Seth et ekstravagant og udsvævende liv i nutidens London. Samtidig på et landsted uden for London venter Gabriel og Héloise barn, og Héloise er overbevist om, at hendes barn er en inkarnation af guden Horus, som kan frelse verden fra Seth.

Gudestorm 3 – Gudernes tusmørke er Seth nået til Tyskland, hvor han bor på en borg ved Rhinen, samtidig på et engelsk herresæde samles det lærde broderskab Trismegistoen for at gøre en ende på kaosgudens hærgen. 


Medierne om Gudestorm-trilogien:

Djævelens kvint
“Elitær underholdning i særklasse.”
Weekendavisen 

Tredje Ikaros
“Hovedværker af Mozart, Brueghel, Plutarch og Ovid spiller inciterende med i dette kulturhistoriske kapow-fyrværkeri af en roman … En herlig intellektuel gådefortælling.”
Information 

Gudernes tusmørke
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “En litterær præstation af internationalt format.”
Jyllands-Posten 
Gudestorm 1 – Djævelens Kvint

I prisvindende forfatter Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi "Gudestorm" vækkes den egyptiske kaosgud Seth til live og hærger i nutiden

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth genfødes i nutidens København.

Med en grådighed hinsides godt og ondt kaster han sig ud i livet og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Samtidig sidder den unge musikstuderende Gabriel og analyserer en nyopdukket arie til Mozarts Tryllefløjten.  

Gradvist afsløres et forunderligt netværk af sammenhænge, fra Tryllefløjtens elskende par, over gudeparret Osiris og Isis, til Gabriel og barndomsveninden Héloise, der til sidst begge må sætte livet på spil i et forsøg på at mane Seths vilde kræfter i jorden.  

Du kan købe Gudestorm (1) – Djævelens kvint online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Gudestorm 2 – Tredje Ikaros

I prisvindende forfatter Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi "Gudestorm" vækkes den egyptiske kaosgud Seth til live og hærger i nutiden

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth lever et ekstravagant og udsvævende liv i nutidens London. Her møder han den unge kunstnerspire Victoria, som han indleder et lidenskabeligt forhold til.

Victoria er af optaget skildringen af alt, der har med vinger at gøre – ikke mindst Ikarosmyten. En dag bliver Seth tilbudt at købe et maleri af Brueghel. Motivet er den faldne Ikaros. Samtidig på et landsted uden for London venter parret Gabriel og Héloise barn.

Da drengen fødes under en frygtelig storm, som Seth har sat i værk, er Héloise ikke i tvivl: Hendes barn er en inkarnation af guden Horus – den eneste, der kan frelse verden fra Seths amokløb.

Du kan købe Gudestorm (2) – Tredje Ikaros online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Gudestorm 3 – Gudernes tusmørke

I prisvindende forfatter Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste trilogi "Gudestorm" vækkes den egyptiske kaosgud Seth til live og hærger i nutiden

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth lever sit vilde og udsvævende i nutidens Tyskland på en borg ved Rhinen. En dag inviterer Seth den berømte dirigent Martin Seeber til at bo på borgen, mens han forbereder en opsætning af Wagners opera Parsifal.

Skjult for verdens blikke finder Martin Seeber hos Seth et fristed, hvor han for første gang kan udleve sine mest hemmelige drifter.

Samtidig på et engelsk herresæde samles det lærde broderskab Trismegistoen for at gøre en ende på Seths hærgen. Blandt dem er den genfødte gud Horus, der som den eneste kan tage kampen op. Snart hvirvles den intetanende Martin Seeber og kvinden, han begærer mere end noget andet, ind i en guddommelig malstrøm af begivenheder, der kulminerer under premieren på den legendariske Parsifal.

Du kan købe Gudestorm (3) – Gudernes tusmørke online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.