Claus Meyer | Meyers Madhus Fagbøger Mad og drikke

Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen

meyers jul, claus meyer, meyers, julekogebog, opskrifter jul

Meyers Jul har over 250 opskrifter på alt det, vi skal bage, koge, stege og sætte til livs i juletiden. Bogen kommer hele vejen rundt om julens måltider, teknikker og køkkenskikke. Kort sagt – det kan ikke gå galt. Og hvis det gør, så giv Claus Meyer skylden.


Julen er mavernes fest, og det kan være et stort ansvar at skulle stå for den saftige andesteg, stegen med sprød svær eller den brune sovs, som hverken må være for tyk eller for sød, og som helst skal være skabt på en basis af god stegesky og hjemmelavet fond, der har hyggesimret på komfuret.

LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?

For ikke at tale om de brunede kartofler, der skal laves i sidste øjeblik, når køkkenet koger allermest. Men der er ingen grund til julepanik. I Meyers Jul guider Claus Meyer og kokkene fra Meyers Madhus dig igennem det hele, så julemiddagen kan blive mindre stresset og mere velsmagende.

Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen
I julekogebogen Meyers Jul kan du få svar på alle de spørgsmål, der melder sig, når julemaden skal kokkereres. Foto: Chris Tonnesen.

Helt fra bunden

Med over 550 sider er der opskrifter til enhver smag og til alle juletidens måltider, fra de uformelle i december over julefrokost, juleaften og de hyggelige restemåltider i juleferien, når spændingen er udløst.

Vegetarer, der råber på nøddesteg i stedet for andesteg, gæster, der har en svaghed for lokale klenodier som vendsysselsk grønlangkål og sønderjysk surrib, de ambitiøse, der vil eksperimentere med diverse sild lavet fra bunden og juletraditionalisterne, der bare gerne vil have, at alt er, som det plejer. Der er tænkt på os alle i Meyers Jul.

LÆS OGSÅ: Karrysild sprængfyldt med smag. Få Claus Meyers opskrift på klassikeren til julefrokosten her

Den grønne julemad har fået en æresplads i bogen, flankeret af julemad fra andre lande og danske lokale klenodier. Alt dette præsenteres side om side med retterne fra Claus Meyers egen familiejul.

Bogen dykker dybt ned i julens køkkenhåndværk med kapitler om alt fra sild i dens mange afskygninger til saucer, stege, pølsemageri, charcuteri, syltning og bagværk. Så med bogen i hånden bliver det mere trygt at stå for julemaden, og du kan samtidig lære, hvordan du laver alt fra bunden, så det bliver ekstra lækkert.

Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen
I Meyers Jul er der både klassiske juleretter og masser af ny inspiration at hente, når julevanerne skal udfordres. For eksempel en alternativ julesteg af fyldt butternut squash med kastanjer og five spice serveret med blodappelsinssalat. Foto: Chris Tonnesen.

Sødt skal det være

Det søde skal man ikke gå ned på i december. Meyers Jul er spækket med søde opskrifter – for eksempel klassiske julesmåkager og æbleskiver, klejner og honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot.

Jeg håber, at bogen vil give fast grund under fødderne. Skulle noget alligevel gå skævt, må du gerne give mig skylden. Blot du lover, at du ikke giver op, men prøver igen næste år.

Claus Meyer, fra bogens forord

Samtidig er der masser af overraskende julelækkerier som for eksempel berlinere med vaniljecreme, sveskekage, ostekage, churros, babka med chokolade, monkey bread med butterscotchsauce og meget mere.

Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen
Pudderkvaster hedder de avancerede mælkesnitter med klementincreme og kaffesne, som kan forsøde juletiden på utraditionel vis. Der er selvfølgelig også opskrifter på alle de gode klassiske julekager og julesmåkager.

Claus Meyer, der gennem tre årtier har været med til at forme og løfte den danske madkultur, elsker selv julen og har stået for julemiddagen i hjemmet i mere end 25 år.

LÆS OGSÅ: Lækre honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot. Få Claus Meyers fantastiske juleopskrift her

“Det kan være overvældende at påtage sig et ansvar for nogle af de måltider på året, der bliver imødeset med de største og til tider mest pedantiske forventninger. Der håber jeg, at bogen vil give fast grund under fødderne. Skulle noget alligevel gå skævt, må du gerne give mig skylden. Blot du lover, at du ikke giver op, men prøver igen næste år,” skriver Claus Meyer i bogens forord.Meyers Jul

meyers jul, claus meyer

Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.

Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.

Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.

Du kan købe Meyers jul online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.