Imponer dine gæster til julefrokosten med Claus Meyers lækre opskrift på den klassiske karrysild. Læs med her, hvis du vil prøve kræfter med opskriften fra Meyers jul.
Det nyeste skud på stammen i rækken af geniale kogebøger fra Claus Meyer og Meyers Madhus, er julekogebogen Meyers jul. Blandt bogens mange lækkerier finder du opskriften på en sand klassiker, nemlig karrysild. Retten hører sig til på ethvert frokostbord og er en sand julefavorit.
Som en ekstra bonus, får du også en opskrift på hjemmelavet karrypulver. Opskriften vil med garanti hæve niveauet for alle dine karryretter, inklusiv din karrysild. Læs med herunder, hvis du ønsker at eksperimentere med de lækre opskrifter fra Meyers jul.
Mulighederne for variation af karrysild er store, og du kan f.eks. komme lidt finthakket løg, fintrevet ingefær, koriander eller kørvel i cremen, hvis den skal have endnu mere kant. Her holder vi det enkelt og sætter liden til en god hjemmelavet karryblanding. Det er vigtigt, at cremen er godt karrystærk, og at sildene ikke svømmer i mayo.
8 personer
8 marinerede hvide sild
2 dl mayonnaise 2 spsk. cremefraiche 38 % 1 stor spsk. karrypulver 1⁄2 tsk. sukker 2 spsk. æbleeddike salt og peber
Desuden
6 æg karse, gerne flere slags rugbrød
Skær sildene i mindre bidder, og læg dem i en sigte, så de kan dryppe godt af. Skær de yderste ca. 11⁄2 cm af halestykket fra, hvis det virker sejt. Rør mayonnaise og cremefraiche godt sammen med karry, nogle dråber af sildelagen, sukker og æbleeddike. Smag til med salt og peber. Vend de drænede sild i cremen, og stil dem i køleskabet.
Kog æggene smilende i 5-6 minutter alt efter størrelse, læg dem i koldt vand, pil skallerne af, og skær dem i kvarter.
Anret sildene med æg, masser af karse og et lille drys karrypulver.
Hjemmelavet karrypulver
Ved selv at støde hele krydderier får du en anderledes frisk og intens aroma end noget, du kan købe dig til færdigstødt.
1⁄2 tsk. hel bukkehorn 2 spsk. hel spidskommen 5 cm hel kanel 2 spsk. hele korianderfrø 10 hele nelliker 2 spsk. hele fennikelfrø 10 allehåndebær 10 hele tørrede karryblade
Kom bukkehorn, spidskommen, kanel, korianderfrø, nelliker, fennikelfrø, allehånde og karryblade på en tør pande, og rist dem i et par minutter. Når de lyse af krydderierne får en smule farve, og når det hele begynder at dufte, skal de af panden. Lad dem køle en smule af, og stød dem ad et par omgange i en morter eller en kaffekværn til et fint pulver. Ryst de øvrige krydderier i blandingen, og opbevar karrypulveret tørt i en lufttæt beholder. Brug karrypulveret inden for en måneds tid, hvis smagen skal være intakt.
Meyers jul
Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.
Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.
Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.
Imponer dine gæster til julefrokosten med Claus Meyers lækre opskrift på den klassiske karrysild. Læs med her, hvis du vil prøve kræfter med opskriften fra Meyers jul.
Det nyeste skud på stammen i rækken af geniale kogebøger fra Claus Meyer og Meyers Madhus, er julekogebogen Meyers jul. Blandt bogens mange lækkerier finder du opskriften på en sand klassiker, nemlig karrysild. Retten hører sig til på ethvert frokostbord og er en sand julefavorit.
LÆS OGSÅ: Claus Meyers kærlighedserklæring til hjemmelavet mad. Og ja, du kan også godt
Som en ekstra bonus, får du også en opskrift på hjemmelavet karrypulver. Opskriften vil med garanti hæve niveauet for alle dine karryretter, inklusiv din karrysild. Læs med herunder, hvis du ønsker at eksperimentere med de lækre opskrifter fra Meyers jul.
Du kan købe Meyers jul online, fx. på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Karrysild
Mulighederne for variation af karrysild er store, og du kan f.eks. komme lidt finthakket løg, fintrevet ingefær, koriander eller kørvel i cremen, hvis den skal have endnu mere kant. Her holder vi det enkelt og sætter liden til en god hjemmelavet karryblanding. Det er vigtigt, at cremen
er godt karrystærk, og at sildene ikke svømmer i mayo.
8 personer
8 marinerede hvide sild
2 dl mayonnaise
2 spsk. cremefraiche 38 %
1 stor spsk. karrypulver
1⁄2 tsk. sukker
2 spsk. æbleeddike
salt og peber
Desuden
6 æg
karse, gerne flere slags rugbrød
Skær sildene i mindre bidder, og læg dem i en sigte, så de kan dryppe godt af. Skær de yderste ca. 11⁄2 cm af halestykket fra, hvis det virker sejt. Rør mayonnaise og cremefraiche godt sammen med karry, nogle dråber af sildelagen, sukker og æbleeddike. Smag til med salt og peber. Vend de drænede sild i cremen, og stil dem i køleskabet.
Kog æggene smilende i 5-6 minutter alt efter størrelse, læg dem i koldt vand, pil skallerne af, og skær dem i kvarter.
Anret sildene med æg, masser af karse og et lille drys karrypulver.
Hjemmelavet karrypulver
Ved selv at støde hele krydderier får du en anderledes frisk og intens aroma end noget, du kan købe dig til færdigstødt.
1⁄2 tsk. hel bukkehorn
2 spsk. hel spidskommen
5 cm hel kanel
2 spsk. hele korianderfrø 10 hele nelliker
2 spsk. hele fennikelfrø
10 allehåndebær
10 hele tørrede karryblade
1 spsk. stødt ingefær
2 spsk. stødt gurkemeje
1⁄2 tsk. fintrevet muskatnød
11⁄2 tsk. chilipulver
Kom bukkehorn, spidskommen, kanel, korianderfrø, nelliker, fennikelfrø, allehånde og karryblade på en tør pande, og rist dem i et par minutter. Når de lyse af krydderierne får en smule farve, og når det hele begynder at dufte, skal de af panden. Lad dem køle en smule af, og stød dem ad et par omgange i en morter eller en kaffekværn til et fint pulver. Ryst de øvrige krydderier i blandingen, og opbevar karrypulveret tørt i en lufttæt beholder. Brug karrypulveret inden for en måneds tid, hvis smagen skal være intakt.
Meyers jul
Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.
Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.
Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.
Du kan købe Meyers jul online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: