Fagbøger Mad og drikke

Meyers flæskestegs-sandwich

Har du rester tilovers fra flæskestegen, eller kunne du bare rigtig godt tænke dig en læker flæskestegs-sandwich? Her får du Claus Meyers bedste opskrift på den lækre og saftige sandwich.

Opskriften er fra Claus Meyers seneste kogebog, Meyers julemad, hvor han har samlet alle de bedste opskrifter til de kolde vintermåneder.

Meyers flæskestegs-sandwich

Ingredisner til 4 stk.
2 spsk. græsk yoghurt 2%
2 spsk. god mayonaise
1 spsk. grov sennep
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. akaciehonning
havsalt og friskkværnet peber
2 danske æbler
syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
800 g flæskesteg med svær

4 gode sandwichboller

Sådan tilbereder du flæskestegs-sandwichen

Rør yoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber.

Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver. Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170 ̊C i 10-15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så den ikke bliver tør).

Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen.
Smør derefter senneps- dressingen på både top og bund.

Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i – jeg plejer at dryppe rødkålen lidt af i en sigte, lige inden jeg stopper den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde.

Luk bollerne sammen, og server dem straks.

Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere, at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme – bid til bollen i stedet!

Om Meyers julemad

I Meyers julemad har Claus Meyer samlet alle de bedste opskrifter til de kolde måneder. Her kan du både finde friske vinter salater, lækre supper, pølsesnacks, alt til julefrokostbordet og et hav af søde sager. Nytårets østers og kransekage er heller ikke glemt.

Du kan finde Meyers julemad online på Saxo.com her, eller i din lokale boghandler.