Det er svært at finde en kage, som er mere julet end honninghjerter. I Meyers jul giver Claus Meyer dig sin opskrift, som helt sikkert vil score 5 hjerter fra familien.
Claus Meyer har med Meyers jullavet den ultimative julekogebog. Blandt bogens mange opskrifter finder du en række smagsfyldte desserter, blandt andet de klassiske danske honninghjerter. Han har i samarbejde med kokkene fra Meyers Madhus samlet mere end 250 juleopskrifter med inspiration både fra det danske køkken og fra diverse udenlandske traditioner.
Kogebogen er perfekt som tro følgesvend jul efter jul, og Claus Meyer hjælper dig på vej til at lave en række kendte klassikere til perfektion. Læs med herunder, hvis du vil lære at lave de lækreste honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot.
Honningsnitter i hjerteform. Hvor dejen selvfølgelig også kan bruges til at lave almindelige honninghjerter. Denne hjørnesten i den søde jul skal påbegyndes mindst fem uger i forvejen.
25 stk.
Fordej
500 g honning 500 g hvedemel
Dej
2 æggeblommer 10 g hjortetaksalt 10 g potaske 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt nellike 1 tsk. stødt ingefær
Abrikoskompot
75 g tørrede abrikoser saft af 1⁄2 citron
Smørcreme
200 g smør 200 g flormelis
Overtræk
200 g mørk chokolade
Fordej
Varm honningen op i en kasserolle til ca. 45°, og ælt den godt sammen med hvedemelet i en skål. Læg låg på skålen, og lad den stå i køleskabet i mindst en måned – den kan dog stå i mange måneder.
Dej
Rør æggeblommer og hjortetaksalt godt sammen i en skål, tilsæt potasken, og rør, indtil der ikke længere er klumper. Skær fordejen i små stykker, og rør dem sammen med æggeblandingen, kanel, nellike og ingefær. Ælt dejen, indtil den er ensartet – det tager ca. 12-15 minutter. Du kan enten ælte den i hånden eller på røremaskine ved lav til mellem hastighed. Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter.
Rul den resterende dej ud igen, og stik endnu flere hjerter ud. Læg hjerterne på en bageplade, som er smurt med en smule olie og drysset med mel, og bag ved 180° i 10 minutter. Lad honninghjerterne køle af på en rist, og læg dem i en bøtte med et meget lidt fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i en uges tid – det giver den karakteristiske bløde og let seje konsistens.
Abrikoskompot – dagen før servering
Kom abrikoserne i en lille bøtte, hæld vand på, så det lige akkurat dæk- ker, og lad dem stå i køleskabet natten over. Kom abrikoser og udblødningsvand i en kasserolle, kog op, og lad det småsimre i ca. 45 minutter. Blend til en kompot, og smag til med citronsaft.
Smørcreme – på dagen
Pisk smør og flormelis sammen til en creme, og stil den til side på køkkenbordet.
Samling af honninghjerterne
Skær forsigtigt honninghjerterne igennem på midten med en brødkniv, og smør et lag abrikoskompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg hjerterne sammen igen. Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl honninghjerterne. Lad chokoladen sætte sig, og pynt evt. med glasur.
Meyers jul
Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.
Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.
Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Det er svært at finde en kage, som er mere julet end honninghjerter. I Meyers jul giver Claus Meyer dig sin opskrift, som helt sikkert vil score 5 hjerter fra familien.
Claus Meyer har med Meyers jul lavet den ultimative julekogebog. Blandt bogens mange opskrifter finder du en række smagsfyldte desserter, blandt andet de klassiske danske honninghjerter. Han har i samarbejde med kokkene fra Meyers Madhus samlet mere end 250 juleopskrifter med inspiration både fra det danske køkken og fra diverse udenlandske traditioner.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
Kogebogen er perfekt som tro følgesvend jul efter jul, og Claus Meyer hjælper dig på vej til at lave en række kendte klassikere til perfektion. Læs med herunder, hvis du vil lære at lave de lækreste honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot.
Du kan købe Meyers jul online, fx. på Gucca.dk, eller hos din nærmeste boghandel fra d. 20 oktober.
Honninghjerter
med smørcreme og abrikoskompot
Honningsnitter i hjerteform. Hvor dejen selvfølgelig også kan bruges til at lave almindelige honninghjerter. Denne hjørnesten i den søde jul skal påbegyndes mindst fem uger i forvejen.
25 stk.
Fordej
500 g honning 500 g hvedemel
Dej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt 10 g potaske
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike 1 tsk. stødt ingefær
Abrikoskompot
75 g tørrede abrikoser saft af 1⁄2 citron
Smørcreme
200 g smør 200 g flormelis
Overtræk
200 g mørk chokolade
Fordej
Varm honningen op i en kasserolle til ca. 45°, og ælt den godt sammen med hvedemelet i en skål. Læg låg på skålen, og lad den stå i køleskabet i mindst en måned – den kan dog stå i mange måneder.
Dej
Rør æggeblommer og hjortetaksalt godt sammen i en skål, tilsæt potasken, og rør, indtil der ikke længere er klumper. Skær fordejen i små stykker, og rør dem sammen med æggeblandingen, kanel, nellike og ingefær. Ælt dejen, indtil den er ensartet – det tager ca. 12-15 minutter. Du kan enten ælte den i hånden eller på røremaskine ved lav til mellem hastighed. Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter.
Rul den resterende dej ud igen, og stik endnu flere hjerter ud. Læg hjerterne på en bageplade, som er smurt med en smule olie og drysset med mel, og bag ved 180° i 10 minutter. Lad honninghjerterne køle af på en rist, og læg dem i en bøtte med et meget lidt fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i en uges tid – det giver den karakteristiske bløde og let seje konsistens.
Abrikoskompot – dagen før servering
Kom abrikoserne i en lille bøtte, hæld vand på, så det lige akkurat dæk- ker, og lad dem stå i køleskabet natten over. Kom abrikoser og udblødningsvand i en kasserolle, kog op, og lad det småsimre i ca. 45 minutter. Blend til en kompot, og smag til med citronsaft.
Smørcreme – på dagen
Pisk smør og flormelis sammen til en creme, og stil den til side på køkkenbordet.
Samling af honninghjerterne
Skær forsigtigt honninghjerterne igennem på midten med en brødkniv, og smør et lag abrikoskompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg hjerterne sammen igen. Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl honninghjerterne. Lad chokoladen sætte sig, og pynt evt. med glasur.
Meyers jul
Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.
Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.
Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.
Du kan købe Meyers jul online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Læs også
Meyers bageskole for børn
Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt.
I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer.
Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.
Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: