Fagbøger Mad og drikke

Jamie Oliver: Fuldkornsspaghetti med broccolini, chili og citron

Jamie Oliver: Fuldkornsspaghetti med broccolini, chili og citron

Jamie Oliver: Superfood – sund mad hver dag

Jamie Olivers nye kogebog er fuld af lækre, ernæringsrigtige opskrifter, der kan give dig energi og forkæle dine smagsløg. 
I denne opskrift er der brugt broccolini. Broccolini er en krydsning mellem broccoli og Kai-lan, kinesisk broccoli. Broccolini’s smag er sød, med noter af både broccoli og asparges. Broccolini har et højt indhold af c-vitamin.Jamie Oliver Jamie Oliver Jamie Oliver

Fuldkornsspaghetti med broccolini chili og citron

jamie pasta

Til 2 personer
150 g tørret fuldkornspasta
2 fed hvidløg
olivenolie
1 citron
1 nip tørrede røde chiliflager
4 ansjosfileter i olie
200 g broccolini
2 store spsk hytteost
 
Kog spaghettien i en gryde saltet vand ifølge anvisningerne på pakken. Pil i mellemtiden hvidløget, skær det i tynde skiver og svits det på en stor tefalpande ved jævn varme i 2 spsk olie. riv halvdelen af citronskallen fint og tilsæt den sammen med chiliflagerne og ansjoserne. Steg videre i et par minutter, mens du renser broccolinien og skærer evt. tykkere stængler igennem på langs. Tilsæt broccolinien sammen med et oar skefulde af pastavandet, læg låg over og damp den i 5 minutter eller til den er akkurat mør.
Løft spaghettien direkte fra kogebandet og over på panden med en pastatang og vend den godt rundt sammen med hytteosten. Pres saften af 1/2 citron ud over og let konsistensen på retten lidt med en smule pastavand om nødvendigt. Fordel på to tallerkener. Riv lidt ekstra citronskal ud over og slut af med et kværn sort peber.

h9788711485569-1

Vil du spise sundere, men ved ikke rigtig, hvor du skal begynde? Jamie Olivers Superfood – sund mad hver dag gør det nemt og lækkert med sunde og ernæringsrigtige opskrifter.

Brug bogen som en inspirerende hverdagskogebog – eller som en kur, hvor du følger opskrifterne hver dag i en måned. Oplev hvordan du dag for dag får det bedre og føler mere overskud og livsglæde.

Køb bogen her