Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Børn på nettet: Bøger til spilleglade børn og deres (lidt bekymrede) forældre

børn på nettet, børn på internettet, bøger om gaming, gamerbørn, gaming, bøger om computerspil, børnebøger, Niller på nettet, Elmer Baltazar, game on

“Jeg skal bare liiige gennemføre den næste bane, mor!” … “Må jeg ikke lige prøve noget på iPad’en, far?” – det lyder nok bekendt for de fleste børnefamilier. De digitale børn, iPad-generationen, de digitalt indfødte – kært barn har mange navne – knuselsker de mange skærme og de verdener og muligheder, der gemmer sig bag dem.

De er også vilde med alt muligt andet, men socialt samvær med familie og venner, fritidsaktiviteter, skole og arbejde går i dag på kryds og tværs af både børn og voksnes online- og offline-tilstedeværelse.

Bøger om computerspil, gaming og internettets forunderlige verden

Spilleglæde og digitale kompetencer giver anledning til begejstring og bekymrede panderynker hos os forældre. Det digitale fylder – og er en selvfølgelighed – i børnenes verden og nu også i børnelitteraturen. Her kan det digitale både omfavnes, undersøges og udfordres.

Vi har samlet fire gode bud på bøger til spilleglade børn med både sjove, hæsblæsende og tankevækkende historier om internettet og computerspillenes fængende universer – og ikke mindst om børne- og ungdomslivet anno 2018.

Niller på nettet

af Kasper Colding & Tobias Bukkehave

Miller på nettet, børn på nettet, digitale indfødte, børn på internettet, bøger om computerspil, bøger om gaming

En sjov og skøn billedbog om, hvor surt det er at hedde Niller og være virkelig elendig til at spille computer.

Niller bliver suget ind i sin computer, hvor han bliver jagtet af en gal mand med maske og kølle. En mand, der tager sig af folk som Niller, der ikke kan finde ud af at spille computer (n00bs). En både kæg og vild historie om en forunderlig rejse på nettet – og glæden ved at komme tilbage til virkeligheden.

For børn i alderen 5+

Du kan finde Niller på nettet her og hos din lokale boghandler fra d. 5. februar 2018. Tag et kig i bogens første sider her

 

Game On – Hævnen er sjød

af Andreas Nederland og Frederik Hansen

game on, hævnen er sjød, bøger om gamin, bøger om computerspil, børn på nettet, børn på internettet

Hvordan redder man verden, når ens mor har taget ens computer?!

Den første bog i den populære serie om gamer-drengen Lucas, der pludselig har fire spilfigurer stående på sit værelse.

De er på en vigtig mission i virkelighedens verden, hvor skyggemonsteret hærger, og Lucas skal være deres leder. En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme.

For børn i alderen 9+

Du kan finde Game On – Hævnen er sjød her eller hos din lokale boghandler. Tag et kig i bogens første sider her

 

 

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia

af Tobias Bukkehave & illustreret af Andreas Erstling

bøger om gaming, bøger om computerspil, Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens

Tænk hvis dit yndlingsspil var virkelighed …

Elmer Baltazar er en helt almindelig dreng med meget store krøller, som ikke tænker på så meget andet end fodbold. Han fatter intet om computere, men da han skal lave gruppearbejde i skolen med klassens nye pige, Emmy, bliver han nødt til at skaffe en iPad.

IPaden viser sig at være en portal til landet og computerspillet Arkadia, og da den sluger Emmy, er Elmer nødt til at følge efter. Der venter en hæsblæsende verden med drager, sorte riddere og en ond dronning med Emmy ved sin side åbner sig. Elmer må risikere livet for at redde Emmy – men vil hun overhovedet reddes?

Til børn i alderen 11+

Du kan finde Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia her og hos din lokale boghandler fra d. 5. februar 2018. Tag et kig i bogens første sider her

Computerkur og kikærtemos

af Christian McKay Heidicker

Drømmepigen siger ja til en date! Men så …

Computerkur og kikærtemos, bøger om computerspil, bøger om gaming, børn på nettet, børn på intertettet, digitale børn, spilleglade børn Jaxon på 16 år har masser af venner. Online. Men det ser straks lidt mere sort ud i den virkelige verden, som han helst vil slukke for – den er for kedelig. Indtil den dag han bliver tvunget ned for at vaske bilen og møder HENDE. Jaxon forelsker sig på stedet. Det gør hun også. Er Jaxon ret sikker på i hvert fald. De aftaler at mødes en lille uge senere.

I mellemtiden får Jaxons far den ‘geniale’ ide at sende Jaxon på en god gammeldags computerafvænnning. Jaxon er desperat efter at få det hele overstået, så han kan møde den eneste ene igen. Men så nemt skal det ikke være.

Hvis der er én bog, du skal slippe controlleren for at læse, så er det den her! Den har humor, hjerte og spænding – fyldt med sjove spilreferencer og slag, der udspilles på et afvænningscenter for computerglade nørder, der i øvrigt hader at være der.

For børn og unge i alderen 13+

Du kan finde Computerkur og kikærtemos her. Tag et kig i bogens første sider her

 

Du kan finde flere bøger til børn i alle aldre på carlsen.dk