Fiktion Biografier

Stor fortælling om livet med hund: Søren Ryge og hunden YoYo

Et liv med hund, Søren Ryge, haveprogram, hund, kæledyr, YoYo

“Hunden er menneskets bedste ven”, siger man. Det er efterhånden blevet en floskel – måske fordi der er noget om snakken. Knap en halv million danske hjem har hund, og de fleste betrager de joviale, firbenede væsener som et ekstra familiemedlem.

“Du er virkelig en stor fortæller, stor og poetisk, i din hundefortælling. I familie med Astrid Lindgren.”

Sådan stod der i en SMS, som tikkede ind på Søren Ryges mobil, efter udsendelsen om hans bedste hundeven, YoYo, var blevet sendt og set af over 400.000 danskere.

Søren Ryge havde egentlig opgivet nogensinde at planlægge udsendelser med den pelsede ven, for den er uregerlig og kommer kun, når den selv vil. Men mange danskere har lagt mærke til YoYo og genkender deres eget nære forhold til hunde, når de ser den vimse trofast omkring i den kendte TV-have.

Muligvis fordi så mange danskere selv finder stor glæde i livet med hund, ser de genkendelighed i Søren Ryges forhold til YoYo.

Et liv med hund af Søren Ryge er hjemlige fortællinger om et nært venskab med hunden YoYo.

En legende og loyal følgesvend

Et liv med hund, Søren Ryge, haveprogram, hund, kæledyr, YoYo

YoYo er en ruhåret foxterrier, men han er først og fremmest en ven og følgesven. Han er en vagthund, jagthund, møghund, legehund, gravehund og meget mere.

Mange danskere har set YoYo i tv, når Søren Ryge sender direkte, men som regel kun i glimt. I Et liv med hund kommer alle fortællingerne om YoYo og Ryges daglige liv – sammen – på den lille gård i Djursland.

Nogle fortællinger fylder helt naturligt mere end andre. For eksempel er YoYo uopdragen, fordi Søren aldrig har haft tålmodigheden eller interessen i at opdrage ham.

I praksis betyder det ikke det store, men YoYo har enkelte uvaner, hans ejer må lære at håndtere. For eksempel springer han op ad gæster i ren og skær glæde, når de får besøg. Så Søren har gjort det til sin vane, altid at tjekke om besøgende har lyse bukser på som det første.

Nej, opdragelse er ikke det, der fylder mest i Søren Ryges liv med hund. Det er til gengæld de små og nære historier, som giver hverdagen lykke.

Det er både historier om, hvordan han og hunden “plejer at gøre”, og om de specifikke fortællinger, som dengang de begge stod som hypnotiserede af over 200 sangsvaner midt i aftenens gåtur. Eller dengang YoYo gravede en grillbøf ned i naboens mark og fandt den igen aftenen efter. Eller en anden af de uendelige fine historier, et hundeliv beriger med.

En lille, hyggelig, smilende bog på papir

Et liv med hund, Søren Ryge, haveprogram, hund, kæledyr, YoYoHunden er nysgerrigt dyr, som – med sine skærpede sanser – elsker at gå på opdagelse og kigge, lytte, lugte sig vej frem i verden.

På samme må er Et liv med hund en sansemættet og stemningsfuld samling glæder og historier akkompagneret af naturskønne billeder.

Fælles for alle hunde, er deres ubetinget kærlige og loyale sind. Men hver hund er også sin egen, med personlighed og små særheder – især YoYo.

Et liv med hund er i sandhed en fortælling om et venskab – og om den livslange glæde med at have hund. En historie, enhver hundeelsker vil kunne spejle sig i.

Et liv med hund kan købes online her eller hos din boghandler

Få en gratis læseprøve på Et liv med hund her

Flere bøger om særlige bånd mellem dyr og mennesker

Det er ikke kun hunden, der kan knytte bånd og skænke mennesket særlig glæde og nye perspektiver på tilværelsen.

Michael Quetting, Gåsefar, dyr, gæs, kæledyr, rørende    Nils Uddenberg, Mand og kat, dyr, kat, kæledyr, rørende

Gåsefar bliver en mand far til en flok gæslinger og får øjnene op for de vigtige ting i livet: “Det var ikke planlagt, men de sidste par måneder har gæssene løsnet op for eller åbnet noget i mig. Måske kan man edda sige, at gæssene har været en slags terapi for mig.”

Mand og kat er en bedårende historie om, hvordan en herreløs kat forsigtigt, men sikkert spadserer ind i den svenske psykiater Nils Uddenbergs liv, selvom han aldrig havde tænkt sig, at han skulle have et husdyr.