Bøger om naturen Fagbøger Inspirationslister og guides Sundhed og livsstil

Forår i haven? 5 inspirerende havebøger til både nybegyndere og erfarne havemennesker

havebøger

Hvis du er ved at finde grejet frem og bevæge dig ud i haven, så er der masse hjælp at hente fra bøgernes verden. Her har vi samlet 5 havebøger, der hjælper dig godt i gang – eller godt videre.

Uanset om du er nybegynder eller rutineret havemenneske, til skvalderkål eller rosenbede, om du har byhave eller villahave, mange eller få kvadratmeter – så findes der havebøger som vil få det til at krible i dine fingre efter at komme i gang med årets havesæson.

LÆS OGSÅ: Tilbage til naturen – hjemme i din egen have

Vi har her samlet en masse skønne anbefalinger, der sørger for du kommer godt i gang med havearbejdet i den skønne forårssæson. Se vores anbefalede havebøger herunder.
Anbefalede havebøger:

Havebog til dig, der vil nørde med dine egne frø

Forår i haven? 5 inspirerende havebøger til både nybegyndere og erfarne havemennesker

Frø er et ambitiøst opslagsværk, som giver dig en unik introduktion til et hav af smagfulde grøntsager, urter og spiselige blomster, som du selv kan dyrke og tilberede.

Ofte begrænser udvalget af grøntsager sig til bare én af hver art, men du kan mangedoble dine muligheder, hvis du selv begynder at dyrke grøntsager i din have. 

Frø, som er til alle haveinteresserede, præsenterer 350 nye og gamle grøntsagssorter fra både ind- og udland. Ni forskellige plantefamilier – alle nænsomt udvalgt efter smag, vitalitet og historie.

Du kan blandt andet læse om gulerødder, selleri og kørvel fra skærmplante-familien, om squash, agurk og melon fra græskar-familien og auberginer, tomater og chili fra natskygge-familien. 

Du kan købe Frø online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Havebog til dig, der vil skabe mere biodiversitet i din have

biodiversitet, mona klippenberg, Michael stoltze, havebøger

Mona Klippenberg og Michael Stoltze stiller i Biodiversitet skarpt på, at Danmark er det land i Europa med mindst biodiversitet og natur (i forhold til det totale landareal).

Men det kan vi ændre – selv og i fællesskab.

Biodiversitet præsenterer læseren for 20 projekter, man kan give sig i kast med, for at øge biodiversitetet i ens nærmiljø.

Der er rig mulighed for at skabe en mangfoldig natur i din egen have, mark, på områder rundt om børnehaven, skolen, idrætsforeningen og på vejkantsarealer. 

Biodiversitet forklarer også hvilke naturtyper, såsom skove, vandhuller, ferske enge, overdrev, heder og kyster, vi skal passe ekstra godt på, og hvordan vi gør det.

Du kan købe Biodiversitet online, eller i din nærmeste boghandler.


Havebog til dig, der altid googler beskæringstips

beskæring - helt enkelt

Beskæring – helt enkelt hjælper dig med at beskære rigtigt i haven – hver gang.

Bogen indeholder:
• En grundig introduktion til, hvorfor beskæring er
nødvendigt
• Ekspertråd om hvilket værktøj, der skal bruges til de forskellige opgaver
• Farveillustrationer, der nøjagtigt og detaljeret viser, hvordan man beskærer de mest populære buske, planter og træer
• Diagrammer og tjeklister, der giver dig et hurtigt overblik over, hvordan og hvornår man beskærer

Du kan købe Beskæring – helt enkelt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Havebog til dig, der vil have en lugefri køkkenhave

Forår i haven? 5 inspirerende havebøger til både nybegyndere og erfarne havemennesker

Lene Skrumsager Møller har med Fra græsplæne til grøntsagsmark lavet en inspirationsbog til alle, der ønsker at lave deres egen drømmehave uden nødvendigvis at skulle flytte på landet.

På et år formåede Lene Skrumsager Møller selv at forvandle en villahave til et selvforsynende økosystem med grøntsager og husdyr. Nu giver hun sine erfaringer videre.

Lær blandt andet, hvordan du får en lugefri, gravefri og giftfri køkkenhave og samtidig øger havens biodiversitet.

Du kan købe Fra græsplæne til grøntsagsmark online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Havebog til dig, der vil iagttage havens mindste beboere

Forår i haven? 5 inspirerende havebøger til både nybegyndere og erfarne havemennesker

Det er spændende at iagttage havens mindste beboere, deres forunderlige liv, biologi, historie og samspil.

I Flyvende admiraler og andet småkryb kan du læse om insekternes biologi og udvikling, deres samspil med andre arter og de mange sjove og kreative strategier og specialiseringer, insekter har udviklet – blandt andet for at skaffe føde, score en partner og beskytte sig mod fjender.

Man kan få endnu større glæde af haven, når man ved noget om insekternes adfærd og behov og ikke mindst om de mange spændende tilpasninger og samspil mellem insekter og andre artsgrupper, som er helt nødvendige for at opretholde robuste økosystemer og sunde haver.

Bogen indeholder over 300 fotografier.

Du kan købe Flyvende admiraler og andet småkryb i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé fra 1. juni.


Der er masser af skønne havebøger hos din boghandler eller på biblioteket. Vil du have mere biodiversitet i din have, så start med at få fingre i disse 5 uundværlige planter, der kan vokse i enhver villahave.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.