Krimi Aktuelt Inspirationslister og guides

Årets bedste krimier 2018. Hvor mange har du læst? Få overblikket her

Årets bedste krimier 2018. Hvor mange har du læst? Få overblikket her

Elsker du krimi og spændingsromaner. Få det fulde overblik over årets bedste krimier her.

Er man først blevet glad for gode krimier, er det svært at få nok (sådan har vi det i hvert fald)! Tjek årets titler fra Lindhardt og Ringhof her og få inspiration til ønskelisten.


Michael Katz Krefeld, Mørket kalder, bedste krimier 2018Michael Katz Krefeld er særligt kendt for sin krimiserie om privatopdageren Ravn, men dette efterår er det en ny hovedperson, som Krefeld introducerer sine læsere for.

Nemlig den benhårde politikommisær Cecilie Mars i den selvstændige krimi Mørket kalder.

Læs anmeldelser af Mørket kalder her og køb den her

Cecilie Mars træffer et fatalt valg, og hendes fejltrin er blevet filmet. Nu truer en anonym person med at afsløre hende, hvis hun ikke følger hans uhyggelige agenda.


Ghostwriter, Steffen Jacobsen, bedste krimier 2018Mange krimilæsere blev øjeblikkeligt hooked, da Steffen Jacobsen udgav den hæsblæsende spændingsroman Trofæ i 2013.

Siden er serien om Michael Sander og Lene Jensen vokset til fem selvstændige krimier, hvor den seneste er Ghostwriter.

Læs anmeldelser af Ghostwriter her og køb den her

På en parkeringsplads i Nordsjælland sidder direktøren for et af verdens førende medicinalfirmaer død i sin bil. Få kilometer derfra ligger den ghostwriter, som skulle skrive hans biografi, skudt gennem hovedet. Hvad var det, de for alt i verden ikke måtte røbe?


Motiv X, Stefan Ahnhem, bedste krimier 2018Motiv X er fjerde bog i Stefan Ahnhems drønspændende serie om politiefterforsker Fabian Risk.

Læs anmeldelser af Motiv X her og køb den her på Saxo.com

En ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, men hvad er motivet?

Det bliver en kamp mod tiden for Fabian Risk og hans kolleger at få stoppet den skånesløse morder.

Læs også Stefan Ahnhem fornyer svensk krimi. Fabian Risk-serien


Anne-Mette Hancock, Mercedes-snittet, bedste krimier 2018Anne-Mette Hancock blev årets krimidebutant i 2017 og i år fulgte så prisen som årets forfatter hos Plusbog.

Og med sin seneste krimi Mercedes-snittet cementerer Hancock sit store talent.

Læs anmeldelser af Mercedes-snittet her og køb den her

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, den bramfri efterforsker Erik Schäfer.

Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon, og den indeholder en række mystiske billeder …


Heksedrengen, Lone Theils, bedste krimier 2018Heksedrengen af Lone Theils er tredje selvstændige krimi i serien om den hårdtslående London-korrespondent Nora Sand. Og måske gaber Sand denne gang over en større sag, end selv hun kan klare …

Læs anmeldelser af Heksedrengen her og køb den her

En mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng. Nora Sand har på fornemmelse af mordene har en forbindelse, og hendes jagt på sandheden bringer hende ud i Londons mørkeste afkroge, hvor sort magi hersker.


Kvinden i vinduet, A.J. Finn, bedste krimier 2018Årets store internationale thriller var uden tvivl Kvinden i vinduet af A.J. Finn.

Læs anmeldelser af Kvinden i vinduet og køb den her

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. For bare et år siden var hun gift og havde et godt job. Nu lider hun af agorafobi og får dagene til at gå med at se gamle spændingsfilm, chatte på nettet, drikke vin og udspionere sine naboer.

Men en dag ser hun noget gennem vinduet, der chokerer hende, og hun tilkalder politiet. Men kan hun stole på, hvad hun så? Eller er hun ved at blive sindsyg ..?


Husdyret, Camilla Grebe, bedste krimier 2018, Glasnøglen 2018Husdyret af Camilla Grebe er vinder af Glasnøglen 2018 for årets bedste nordiske krimi, og det er da også en decideret urovækkende historie Grebe har skruet sammen.

Læs anmeldelser af Husdyret her og køb den her

Som teenager fandt kriminalkommisær Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret.

Syv år vender Malin tilbage til hjembyen for at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men så sker et nyt mord.


Savas vidner, Sara Bouchet, bedste krimier 2018Dannie Lind er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst ved en kirke på Mols og hendes kæreste er gået fra hende.

Læs anmeldelser af Savas vidner her og køb den som lydbog her, eller lån den på dit lokale bibliotek

Da hendes søster Sophie kontakter hende fra Skotland og beder hende komme hurtigst muligt, er det derfor en god mulighed for at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er søsteren forsvundet.

Søstrenes dystre barndom og Sophies forskning i heksejagter får pludselig stor betydning … Savas vidner er Sara Bouchets nervepirrende og vellykkede debut.


Mosefolk, Mette Wessel Fyhn, bedste krimier 2018Maria R. Brænder er ikke glad for tanken om at blive landbetjent. Og hun drømmer da slet ikke om at blive det i hjemme i Vi, blandt de mosefolk, som hun på godt og ondt er vokset op sammen med.

Læs anmeldelser af Mosefolk her og køb den her

Ondskaben viser sit ansigt, da en ældre kvinde findes myrdet og overfaldene fortsætter …

Men hvem kan morderen være, når alle kender alle?

Mosefolk er Mette Wessel Fyhns glimrende krimidebut.


Dyndkongens datter, Karen Dionne, bedste krimier 2018Som 12-årig opdager Helena sin fars hemmelighed. Der er en grund til, at familien lever helt isoleret i skoven.

Læs anmeldelserne af Dyndkongens datter her og køb den her

Faren har kidnappet moren og holdt hende fanget, og med den indsigt beslutter Helena sig for at flygte og få sig selv om sin mor væk fra hans tyranni.

Det lykkes, og faren bliver fængslet, men 15 år senere flygter han. Helena begiver sig igen ud i skoven, for hun ved, at hun er den eneste, der kan fange ham.

Men hvem jager egentlig hvem ..?


Pigen fra Brooklyn, Guillaume Musso, bedste krimier 2018Guillaume Musso er Frankrigs bedst sælgende forfatter, og i 2018 begyndte danske læsere for alvor at få øjnene op for hans store talent for at skrive ægte pageturnere!

Læs anmeldelser af Pigen fra Brooklyn her og køb den på fx Saxo.com

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. Raphael spørger til Annas fortid, og modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren. Billedet efterlader Raphael i chok. Og Anna er væk …

Guillaume Musso var i 2018 også aktuel med den lige så spændende Et atelier i Paris.


Tilgivelse, bedste krimier 2018, Yrsa Sigurðardóttir, Yrsa SigurdardottirTilgivelse er tredje selvstændige bind i Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Læs anmeldelser af Tilgivelse her og køb bogen her

En teenagepige bliver brutalt myrdet i den biograf, hvor hun arbejder. Inden da har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigen på Snapchat, hvor hun desperat beder om tilgivelse.

Da liget omsider bliver fundet, er det markeret med tallet 2. Huldar og Freja må spørge sig selv, om der findes endnu et offer derude med tallet 1.


Cirklen, Bernard Minier, bedste krimier 2018Cirklen er en selvstændig fortsættelse til Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier. Endnu engang en perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi.

Læs anmeldelser af Cirklen her og køb den her

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime.

I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?

Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen.


Enken fra Kiev, Mogens Blom, bedste krimier 2018Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.

Læs anmeldelser af Enken fra Kiev her og køb den her

I Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet.

Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne. Hun lader sig opsluge af den komplicerede sag med fatale konsekvenser …


Vil du have mere inspiration til gode læseoplevelser?

Så skriv til os på Facebook og få et bogtip, og hvis du leder efter 2018’s bedste romaner, så kig med her.

Hvis ikke du har fundet den perfekte bog til dig, så frygt ej. Du kan finde en god krimi lige her.

Rigtig god fornøjelse!