Biografi Bøger i gave Fagbøger Inspirationslister og guides Sundhed og livsstil

Julegaver: De bedste bøger til sportsnørden i dit liv

Det forgangne år har budt på adskillige spændende, morsomme og inspirerende sportsbøger. Kender du en ægte sportsnørd?

Her er fem bud på nogle af de stærkeste julegaveidéer til ham eller hende, som bare ikke kan få nok fodbold, håndbold eller motorsport i sit liv.

Juletiden nærmer sig og det betyder, at vi ligeså vel som klejner, varm gløgg og grantræer også kan se frem til koldere himmelstrøg. Det dårlige vejr kan være lidt en hæmsko for dem, der elsker en god løbetur eller en tur på den udendørs tennisbane i ny og næ.

Heldigvis kan du trøste sportselskeren i dit liv med en god bog. Hvad enten den du holder af har en hang til fodbold, håndbold, cykelsport eller hurtige biler, præsenterer vi her en liste, hvor du med garanti kan finde inspiration til den ideelle gave.

Her kan du se listen over de fem bedste bøger til den sportsinteresserede type:

Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene af Brock Yates

Enzo Ferrari, Ferrari, Brock Yates, Ferrari biografi, motorsport

Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene er den første detaljerede biografi på dansk om én af de mest magtfulde og gådefulde mænd i det 20. århundrede – og utvivlsomt ét af motorsportens største ikoner. Bogen kommer helt tæt på mennesket Ferrari og afslører alt fra det bizarre forhold til hans uægte søn til hans strålende markedsføring af det berømte Ferrari-symbol: den stejlende hingst.

Læs også: Enzo Ferrari. Kom bag facaden på ét af de vigtigste mennesker i motorsport

Du kan købe Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene her eller hos din lokale boghandler

Jagten på frihed af William Kvist

Jagten på frihed er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens første klasse på godt og ondt. Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han mange gange over- vejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dramatiske transfervinduer og benhård machokultur. Bogen er forsynet med to forord af henholdsvis Stig Tøfting og Morten Bisgaard.

Læs også: William Kvist og jagten på det sidste punktum

Jagten på frihed af William Kvist kan købes her eller i din lokale boghandler

YES MAN af Jesper Nøddesbo

Jesper Nøddesbo er én af de mest vindende og populære danske håndboldspillere nogensinde. I hans ærlige biografi YES MAN bliver vi taget med helt ind i maskinrummet på Jesper Nøddesbos håndboldkarriere, lige fra de tidlige år i barndomsklubben Hauge GIF til de helt store scener i Champions League og OL.

Bogen er hans ærlige og nærværende historie om at kæmpe sig til sin drøm og skabe plads til sig selv i international tophåndbold, når man samtidig skal slås med et massivt forventningspres samt en grundlæggende usikkerhed og tvivl på sig selv. Dette er fortællingen om et håndboldikons jagt på succes i elitesport.

YES MAN af Jesper Nøddesbo kan købes her eller i din lokale boghandler

Formel 1 af Peter Nygaard

I denne bog fortæller journalist, og Danmarks førende formel 1-ekspert, Peter Nygaard hele historien om de legendariske løb. Fra den beskedne start i 1950’erne til den milliardforretning, det har udviklet sig til i dag. Årti for årti fortæller han om dramaerne, triumferne og tragedierne. Bogen er et imponerende billedværk og er fyldt med de mest spektakulære, smukke og dramatiske fotos. Dette er den ultimative bog til alle motorsport- og formel 1-fans, der fascineres af løbet, bilerne og kørerne.

Læs også: Fadøl, børn på banen og strudseløb. Fem vanvittige historier fra Formel 1

Formel 1 af Peter Nygaard kan findes som e-bog her eller i din lokale boghandler

Brødre på landevejen af Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen

Brødre på landevejen, Chris Anker Sørensen, Allan Bo Andresen, sommerlæsning 2018

I Brødre på landevejen fortæller Chris Anker Sørensen, en af de mest populære danske cykelryttere gennem de sidste ti år, sammen med storebror Allan Bo Andresen med indlevelse og humor om den sport, de begge elsker højt, og som har været en stor del af deres liv siden barndommen.

Brødre på landevejen er en samtalebog spækket med humor, gyldne anekdoter og betragtninger og er fortællingen om den passion, der har drevet Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen til at kæmpe sig igennem tusindvis af kilometer på landeveje over hele verden.

Læs også: Sådan lærer du at tale som en rigtig cykelrytter

Brødre på landevejen af Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen kan købes her eller i din lokale boghandler

Se også vores andre julegaveguides: