Årets julegavehits til de 6-12-årige

Har du brug for inspiration til at finde den perfekte gave til dit barn? Bøger er nemlig altid en gave. Vi har samlet en række bøger, som vil være den perfekte julegave til de 6-12-årige.

Når man giver en bog i gave, giver man en oplevelse. Vi har samlet en række af årets bedste bøger i en julegaveguide til de 6-12-årige fyldt med action, sjov, kreativitet og spænding – her gemmer sig mange timers underholdning.

Rigtig god læselyst!


Disney Klassikere

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Vaskeægte Disney-magi som eksklusiv højtlæsningsbog.

Serien Walt Disney Klassikere er de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers i en lækker indpakning med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier.

Fra ca. 4 år

Køb alle Disney klassikerne online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Gode gaver til julesokken: Adventsgaver og kalendergaver til de 6-12-årige

Isens hjerte

Årets julegavehits til de 6-12-årige

De første to bøger i Ida-Marie Rendtorffs spændende og eventyrlige fantasyserie Isens hjerte er nu udkommet. Og tredje bog kommer til foråret. En rigtig god serie til fantasy-læsere fra 8-11 år – eller til højtlæsning for de lidt mindre. Serien er illustreret af Emil Landgreen.

Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Aira er ismaner. Ulk er fanger. I anden bog, Byen der smeltede, er Ulk og Aira ankommet til byen Tild, og de indser straks, at der noget helt galt. Byen er ved at smelte, og de finder ud af, at alle ismanerne er forsvundet. Det bliver en farefuld efterforskning, da det ikke er alle, som er lige interesserede i, at Aira og Ulk opklarer, hvad der er sket med ismanerne.

Højtlæsning fra ca. 6 år, selvlæsning fra ca. 8 år.

Køb Isens hjerte online her eller i din lokale boghandler

Karmaboy (6) – Den hemmelige klunkeklan

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Niller er tilbage! Glæd et barn med den nye bog i Jacob Riisings populære serie om børn og voksne på Skovlunde Bytorv.

Hverken Niller eller nogen af de andre på Skovlunde Bytorv troede, at den hemmelige klunkeklan fandtes i virkeligheden. Men en dag modtager Kopi Kaj en fin invitation, som viser sig at være lidt af en fælde. Heldigvis er Karmaboy med og kontakter borgmesteren, men er han nu også til at stole på?

Fra ca. 8 år

Køb Karmaboy (6) – Den hemmelige klunkeklan online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Numse får drenge til at læse

Grydeklar – Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, som de fleste forældre vil have en fest med at læse højt. Endelig kan børnene høre de næsten sande historier om verdens kedeligste dreng, pigen, der fandt en statsminister i baghaven og forklaringen på, hvorfor man i virkeligheden prutter.

Godnathistorier med grinegaranti fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere, bl.a. Line Knutzon, Maren Uthaug, Nikolaj Stokholm og Thomas Brunstrøm.

Fra ca. 6 år 

Køb Grydeklar online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Gakkede godnathistorier med grinegaranti! Læs en historie fra Grydeklar

Game On (5) – Antivirus

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Game On-serien er den perfekte julegave til børn, der er opslugt af Fortnite og Mindcraft. Der er nu 5 bøger i den populære gamer-serie skrevet af Andreas Nederland og Frederik Hansen, som begge er vilde med at game.

I Antivirus er det gået helt galt i Servercity. En virus er brudt ud og truer med at udrydde mange spilfigurer. En af de ramte er Major Powers, som er en drengen Lucas’ gode venner. Lucas kaster sig ud i missionen for at redde Major Powers og, måske, få et klap på skulderen af hans datter Pixie.

Fra ca. 9 år

Køb Game on (5) – Antivirus online her eller I din lokale boghandler.

Sallys far gider ikke at være voksen

Årets julegavehits til de 6-12-årige

En af populære billedbøger om Sallys far

Sally er træt af at være barn. Man skal alt muligt kedeligt, og de voksne bestemmer alting. Sallys far er til gengæld træt af at være voksen. En dag bytter de, så Sally skal være den voksne, og Sallys far skal være barnet. Sally skal både hente far på arbejde, købe ind og lave mad. Sallys far skal til gengæld tidligt i seng. Det bliver en meget mærkelig dag.

Fra ca. 6 år

Køb Sallys far gider ikke være voksen online her eller i din lokale boghandler.

Læs også meget mere om sjove Sallys far.

Naja Münster-bøgerne

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Virkelighedens Naja Münster blev kåret til årets youtuber til Zulu Awards, årets stjerneskud til Guldtuben, har spillet med i Far til Fire og i dag er der 200.000 mennesker, i alderen 3-10 år, som følger hende på YouTube. Til september sender TV2 fire programmer om familien Münster. Og nu findes der også en serie bøger om den populære youtuber:

Den store fuglefest har Naja Münster fået en undulat i fødselsdagsgave. Lige hvad hun havde ønsket sig. Hun vil holde fuglefest med veninderne, men far, Trucker Finn, siger nej. Alligevel inviterer hun pigerne fra klassen med deres fugle, og selvfølgelig går alt galt.

En temmelig tosset telttur er Naja af sted med sin storebror Morten, som gerne vil lave en anderledes video til YouTube i skoven. Og det bliver det. Der dukker nemlig en vaskeægte ulv op, som skræmmer dem begge fra vid og sans. 

Køb Naja Münster – Den store fuglefest og Naja Münster – En temmelig tosset telttur online her eller hos din lokale boghandler.

LÆS MERE: YouTube – Der er så meget, de voksne ikke forstår

De 5-bøgerne

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Du husker sikkert Enid Blytons De 5-bøger fra din egen barndom, eller måske har du læst dem højt for dit eget barn. Den spændende serie er kendt og elsket af børn og voksne verden over. Nu udkommer børnebogsklassikerne i en ny udgave til en ny generation af læsere.

Seriens popularitet skyldes også de gådefulde mysterier, som børnene bliver stillet over for i hver bog. Eventyrlystne læsere kan dårligt undgå at blive tryllebundet af de spændende eventyr, der heldigvis altid ender med, at De 5 redder dagen.

Forlaget Carlsen har genudgivet 14 af bøgerne i Enid Blytons De 5-serie i en opdateret udgave. Bøgerne blev nyoversat i 2013 til et moderne sprog, og nu har de samtidigt fået nye, flotte omslag.

Køb De 5 serien online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Verdens vildeste børn

Årets julegavehits til de 6-12-årige

En inspirerende bog om børn, der har forandret og forbedret verden.

Mozart skrev symfonier som barn. Messi fik som dreng at vide, at han aldrig kom til at spille fodbold, og Greta Thunberg får børn fra hele verden til at pjække fra skole for at få politikerne til at gøre noget for klimaet.

Læs, hvordan disse og andre børn har forandret, forbedret og kæmpet for, at vores verden kunne blive et bedre sted inden for musik, opfindelse, sport, sociale medier, aktivisme, kunst og litteratur.

Fra ca. 8 år

Køb Verdens vildeste børn online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Greta Thunberg taler om klimaet, så voksne lytter. Mød et af verdens vildeste børn

Hundemand (5) – Loppernes herre

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Dav Pilkeys populære serier om Kaptajn Underhyler og Hundemand er geniale til at få børn godt i gang med at læse.

Vi er kommet til 5. bog i den rablende sjove og skøre serie om Hundemand, Pjevs og Lille Pjevs, der aldrig bliver rigtig gode venner, men som heller ikke helt er uvenner.

Bøgerne er illustrerede, næsten som tegneserier, og børnene kan derfor glæde sig selv – og forældre og lærere – med at de sagtens kan nå at læse en stor, tyk bog i juleferien.

En sjov, skør, rablende fjollet og spændende serie for drenge og piger mellem 5 og 9 år.

Køb Hundemand (5) – Loppernes herre online her eller i din lokale boghandler.

Vejen til Mumidalen

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Smuk illustreret billedbog med tre af Tove Janssons originalfortællinger genskabt, så de kommer tæt på både originalfortælling og streg.

Bogen er den anden i en serie af billedbøger, hvor Tove Janssons vidunderlige, men også lidt svære fortællinger fra Mumidalen, genfortælles, så små billedbogslæsere kan være med. Teksterne gennemarbejdes, og bøgerne nyillustreres så tæt på originalværkerne som muligt.

Bogen indeholder tre fortællinger: Vejen til Mumidalen, Mumitrolden og den magiske hat og Mumitrolden på hatifnatternes ø.

Fra ca. 4 år

Køb Vejen til Mumidalen online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Træd ind i Mumidalen – den komplette guide til Tove Janssons forunderlige univers

Bækager Boldklub (4) – Offside og osterejer

Bækager Boldklub er en skøn serie til de 8-12-årige læsere. Der er fire bøger i serien, som handler lidt om fodbold, men mest om holdånd, venskaber og helt almindelige problemer i børnehøjde.

Årets julegavehits til de 6-12-årige

I Offside og osterejer er Bækager Boldklub i krise … eller rettere deres træner, Altmuligmand, er, for han har fået en seriøs vinterdepression.

Holdet får en vikar for Altmuligmand, der har helt andre ideer om, hvordan der skal spilles bold. Ikke nogen dårlig ide – i hvert fald ikke til at begynde med. Alle byder den nye træner velkommen – men der noget ved ham den nye, som ikke rigtig spiller, og inden længe er holdet i gang med at udtænke en plan, der kan få Altmuligmand tilbage – selvom han er monsterdepri og uforståelig.

Fra ca. 8 år

Køb Bækager Boldklub (4) – Offside og osterejer online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Årets julegavehits til de 0-5 årige

Børnenes Rekordbog 2020

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Årets udgave af Børnenes rekordbog indeholder over 400 helt nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde og er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip.

Igen i år har børnene overgået sig selv med fantastiske rekorder – fra saltospring og trillebørløb til mariekikskast og vilde LEGO-rekorder. Læs også om drengen med Danmarks største samling af pandabamser og pandating. Utallige timers fornøjelig underholdning for hele familien.

Fra ca. 6 år

Køb Børnenes Rekordbog 2020 online her eller i din lokale boghandler.

Krølle & Puha (2) – Den forbistrede pingvinflyvning

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Krølle & Puha er en skør og sjov serie til de 6-10-årige børn af makkerparret Jacob Riising og Claus Bigum.

Krølle og Puha har for vane at ende i uheldige situationer. I Den forbistrede pingvinflyvning insisterer den ondsindede pingvin på at ville flyve. Og hvis ikke det lykkedes så skal Krølle og Puha gå klassen om – og det er det værste, der kan ske for dem! Mon de to drenge finder en løsning?

Køb Krølle & Puha-bøgerne online her eller i din lokale boghandler.

De bedste historier fra Jan Lööf

Årets julegavehits til de 6-12-årige

En ægte klassiker til børneværelset. I De bedste historier indeholder 12 af den svenske tegner og forfatter Jan Lööfs allerbedste historier, bl.a. Morfar er sørøver, Historien om det røde æble, Pelles lommelygte og Viktor bygger en bro – selvfølgelig akkompagneret af hans fine og finurlige tegninger.

I mere end 50 år har Jan Lööf skrevet og tegnet børnebøger i en helt særlig og magisk stil, der både kendetegner ham som forfatter og gør, at man aldrig bliver træt af hans bøger.

Køb De bedste historier online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Jan Lööf – De bedste billedbogsklassikere fra din barndom

Carlsens godnathistorier

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Seks sjove og hyggelige godnathistorier samlet i en smuk bog med læsebånd og lækker indbinding.

Carlsens godnathistorier lover god stemning og masser af hyggelig underholdning inden sengetid.

Bogen indeholder: Meget mærkelig morgen og De grimme børn af Kim Fupz Aakeson, Rasmus Klump og tudeprinsen af Carla og Vilhelm Hansen, Victor Banan af Jan Mogensen, Fyrtøjet af H.C. Andersen og Rødhætte af Brødrene Grimm.

Du kan finde Carlsens godnathistorier som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

Sebastians store quiz om dyr

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Bliv meget klogere på alverdens dyr med Sebastian Kleins sjove quizbog.

Hvilket dyr slår egentlig flest mennesker ihjel? Er det mon de afrikanske løver og krokodiller eller de indiske kobraer? Det spørgsmål er ét blandt 1000 andre spørgsmål, der kan findes i Sebastian Kleins dyrequiz. Med i alt 100 forskellige kategorier og lærerige svar er Sebastians store quiz om dyr en spændende måde at lære verdens dyr endnu bedre at kende på, mens man dyster med familie og venner.

Fra. ca. 7 år

Køb Sebastians store quiz om dyr online her eller i din lokale boghandler.

Mogens og Mahdi i gården

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Kim Fupz og Rasmus Bregnhøi har skabt en serie fede tegneserielignende bøger, som mange 8-12-årige drenge vil kunne genkende sig selv i. Mogens og Mahdi er to drenge, som ikke har en skid til fælles, bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil, synes de samme ting er grineren og drømmer lige heftigt om at være seje og rige.

I Mogens og Mahdi i gården møder de to drenge hinanden for første gang, da Mahdi flytter ind i den gård, hvor Mogens bor. De er nødt til at tjekke ud, hvem der er en taber, og hvem der er sejest.

Fra ca. 8 år

Køb Mogens og Mahdi i gården online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Mogens og Mahdi forever! Hylende morsom tegneserie af prisbelønnet makkerpar

De Magiske Møgunger (3) – Den tredje historie

Årets julegavehits til de 6-12-årige

Den prisvindende skuespiller Neil Patrick Harris har skrevet den spændende serie om “De magiske møgunger”. Bøgerne er fyldt med humor, spænding, illustrationer – og masser af magi. De kan både læses højt – og fra 9 års-alderen kan børnene læse bøgerne selv.

I den tredje bog begynder pigen Emily at hænge ud med De Magiske Møgunger, og Theo bliver ret fascineret af hende. Hun virker nemlig til at forstå lige præcis den sammenhæng, som han føler mellem musik og magi – og mellem familie og venner.

Så ankommer en berømt bugtaler til Kildevæld, og Møgungerne er sikre på, at han har skumle planer. Men hr. Vernon, deres mentor, er ude af byen, og der er en anspændt stemning i gruppen. Kan De Magiske Møgunger alligevel finde sammen og stoppe endnu et medlem af den nederdrægtige Smaragdklub? Og samtidig må Theo tage et valg om hvor – og hos hvem – han hører til.

Højtlæsning fra ca. 7 år

Køb De magiske møgunger (3) – Den tredje historie online her eller i din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Det er jo ren magi! Lær trylletricks med De magiske møgunger