gode børnebøger til påskeferien

Skal dine børn have et anderledes påskeæg i ferien? Så giv dem en overraskelse i form af en sjov eller sød bog. Vi har samlet 14 gode børnebøger til alle aldre til påskeferien her.


Påskeferien er en skøn tid til at kaste sig over sjove aktiviteter som at male æg, tage på udendørs eventyr eller læse skønne bøger.

LÆS OGSÅ: Naturskattejagt med Lille Tut – Download aktivitetsark her

Vi har samlet en masse skønne børnebøger her, som dine børn kan underholdes med i påsken – med alt lige fra bøger om dyr til bøger der handler om, at man er god nok, som man er.

Bøger til de 0-2-årige

Bøger til de 3-5-årige

Bøger til de 6-9-årige

Bøger til de 10-12-årige

Bøger til de 13+
Bøger til de 0-2-årige

Lille Tut og fugleungen

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen.

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter, en flyvende valnøddeskal. De lander i skoven, hvor de møder en lille fugleunge, der har svært ved at lære at flyve. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024.

Du kan købe Lille tut og fugleungen i din foretrukne forhandler eller via linket her
Eddie keder sig

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Far og Sally snakker om at kede sig. Eddie synes, det lyder spændende! Det har han faktisk aldrig prøvet at gøre. Men selvom han gør sit allerbedste for at kede sig, så er det, som om han ikke rigtig kan finde ud af det.

Eddie-bøgerne er en ny serie til de mindste med den populære lillebror fra Sallys far. Eddie hjælper til er fortalt af Thomas Brunstrøm og tegnet af Thorbjørn Christoffersen.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Eddie keder sig online eller i din nærmeste boghandel.
Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Mød Mumitrolden og alle hans søde venner i denne papbog om at være modig. Det er en perfekte dag til en svømmetur, men tanken om at få våde ører gør Mumitrolden bange og ked af det. Mon Mumitrolden bliver modig nok til at dykke helt ned under vandet?

De smukke illustrationer passer rigtig godt til den poetiske historie, og det er et godt udgangspunkt for at tale med de yngste børn om at være bange og nervøsitet.

God fra omkring 18 mdr.

Du kan købe Min første mumibog – Du er modig, Mumi online eller i din nærmeste boghandel.
Bøger til de 3-5-årige

Sol over Indre by og historien om en jahat

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan én kunne jo løse alle Sols problemer, og måske kunne hun endelig komme i zoologisk have eller i cirkus. Historien om jahatten er anden bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Sol over indre by og historien om en jahat online eller i din nærmeste boghandel.
Musse & Helium – Kærlighedens vind

Musse og Helium, Camilla Brinck

En flot og magisk billedbogshistorie med de to søde mus, Musse og Helium, der gør sig klar til at sove. Inden de skal sove, skal de dog først høre eventyret om vinden, der spreder kærlighed.

Sidst i bogen er der anvisninger til beroligende aftenrutiner og gode råd til vejrtrækning samt forslag til en afslapningsleg, der kan være med til at sikre en god nats søvn.

Bogen henvender sig primært til børn mellem 3 og 6 år, men den kan også læses af lidt ældre børn.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Musse og Helium – Kærlighedens vind online eller i din nærmeste boghandel.
Anton og Farmor flyver op til Vorherre og be’r om godt vejr

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

I morgen er det Antons fødselsdag, men han er lidt bekymret. Inde i fjernsynet siger de, at det bliver regnvejr, og så må de jo aflyse den store havefest, som er planlagt. Anton vil sende en mariehøne op til Vorherre, som kan bede om godt vejr, men farmor siger, at mariehøner ikke dur til noget. Heldigvis har farmor en luftballon, så de kan klare opgaven selv.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Anton og Farmor flyver op til Vorherre og be’r om godt vejr online eller i din nærmeste boghandel.
Alice i Eventyrland

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Disneys populære animationsfilm som flot højtlæsningsbog

Tag med Alice, når hun følger efter Peter Kanin til en skør verden, som bliver mere og mere mærkelig, efterhånden som det fantastiske eventyr folder sig ud.

Mød den gale Hattemager, Haren, Di og Dum, Filurkatten, Hjerter Dame og flere uforglemmelige figurer i denne genfortælling af en af Disneys allerstørste klassikere.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Alice i Eventyrland online, eller i din nærmeste boghandel.
Ringo må ikke være en bangebuks

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Ringo må ikke være en bangebuks! Men er det i virkeligheden måske Ringos far, der er det?

Ringo og far er på legeplads. Ringo har gang i mange spændende ting, men da det kommer til det høje klatrestativ, bliver det måske lidt for spændende. Ringo er i hvert fald ikke helt sikker på, om han nu også tør kravle op i det. Men det mener Ringos far selvfølgelig, at Ringo skal. Man skal jo ikke være en bangebuks.

I en både enkel og sjov streg får Martin Sommer fortalt en historie, som alle forældre kan nikke genkendende til (hvis vi nu er HELT ærlige), og som børnene vil fryde sig over at læse. Alt sammen fortalt med et kærligt glimt i øjet.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Ringo (3) – Ringo må ikke være en bangebuks online eller i din nærmeste boghandel.
Bøger til de 6-9-årige

Musse & Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen

Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er første bind i den spændende fantasy-serie om de små mus Musse og Helium. Musene er på mystisk vis havnet hos en dame, der hedder Camilla. En dag opdager de små mus et hul i væggen og suges ind i det. Der begynder et magisk og spændende eventyr. De lander i Dyreriget, en mystisk og magisk verden, hvor Musse og Helium er prins og prinsesse. Her får de en farlig, men rigtig vigtig opgave; de skal finde den forsvundne guldost og redde hele Dyreriget fra de hæslige jægerduer og andre onde og uhyggelige væsner. 

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning og magi for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med grin og spænding.

God fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen online eller i din nærmeste boghandel.
Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Nu kan du læse med Pokémon i Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed.

Nogen stjæler energi fra byen, og Pikachu er den hovedmistænkte! Ash ved, at Pikachu er uskyldig – kan han og God mon opklare sagen?

Pokémon-bøgerne i serien er letlæselige, og så er de fulde af farvestrålende illustrationer og massere af action, hvilket gør dem perfekte til alle yngre fans af universet. 

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Læs med Pokémon – En elektrisk hemmelighed online eller i din nærmeste boghandel fra 14. marts.
Underhundene (1) – Den kattens kat!

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Hvis du elskede serien Hundemand eller Kaptajn Underhyler, så skal du læse den skøre og gakkede serie Underhundene!

Detektivbureauet Underhundene er kendt for at kunne opsnuse problemer (og hinandens rumper), og nu er de på sporet af en tyv, der er lidt for kvik og lidt for hurtig. Faktisk har de brug for hjælp … fra en kat!

Den kattens kat! er første bind i den spændende og gennemillustrerede serie Underhundene, der sætter nye standarter inden for krimier med pinlige hundedetektiver … og en enkelt kat.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Underhundene (1) – Den kattens kat! online eller i din nærmeste boghandel fra 21. februar.
Bøger til de 10-12-årige

Nic Blake og de usædvanlige (1) – Mesterprofetien

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Nic Blake og de Usædvanlige – Mesterprofetien er første bog i en fantasytrilogi inspireret af afro-amerikansk historie.

Alt, hvad Nic Blake ønsker sig, er at være en stærk Mester ligesom sin far. Men inden det lykkes hende at overtale ham til at lære hende magi, sender en række chokerende hændelser Nic og hendes venner ud på en jagt efter et mystisk magisk våben. Våbnet skal bruges til at redde Nics far fra at komme i fængsel for en forbrydelse, hun er sikker på, han ikke har begået. Fra ca. 9 år.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Nic Blake og de Usædvanlige (1) – Mesterprofetien online, eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson og gudernes bæger

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Nu er det her! Sjette bind i Percy Jackson-serien!

Percy skal snart på college, og det kræver, at han får anbefalinger med fra sine guddommelige slægtninge. Men alle tjenester fra guderne skal betales med en modydelse, og endnu en gang må Percy klare de strideste opgaver, før han kan sikre sig gudernes gunst. Læs med, når Percy og hans venner suser igennem det fantastiske univers, hvor der lurer farer og udfordringer, som selv guderne kan have svært ved at overkomme. 

Serien om Percy Jackson er læst af millioner verden over – og sjette bind i serien skuffer bestemt heller ikke. 

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (6) og gudernes bæger online, f.eks. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Fifi & Chili – Hypnosekrise

Giv et anderledes påskeæg: Gode børnebøger til påskeferien

Fifi skal synge med klubbens band til årets store begivenhed: Forårsfestivalen. Men Fifis mor har glemt at fortælle Fifi, at fætter Johan holder sin konfirmation i samme weekend – og Fifis mor er ikke i tvivl om, hvilken begivenhed der er vigtigst.
Chilis mor har taget et hypnosekursus, så nu ved Chili, hvordan man hypnotiserer folk. Måske kan de bruge denne viden til at overbevise Fifis mor om, at Forårsfestivalen er vigtigst?

Fifi & Chili er en sjov og tankevækkende serie om venskab, intriger og den første forelskelse.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Fifi & Chili (3) – Hypnosekrise online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Fifi & Chili (3) – Hypnosekrise
Bøger til de 13+

Tavse Verdener (3) – Det lysende hjerte

Det lysende hjerte, Boris Hansen, ungdomsbøger

En episk fantasy-sci-fi-fortælling om fysiske rejser ind i bøgernes verden.

I tredje bind af Tavse Verdener kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om ‘mareridtsbogen’ – en fiktion, der snart vil åbne sig i Strømmen, og som potentielt kan give uanet magt til den, der finder den først.

Både Olivias hold af fiktionsagenter og seriemorderen Victor deltager i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, der er tale om, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra fiktionen.

Du kan købe Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
En af os vender tilbage

En af os vender tilbage, Karen M. McManus, Karen McManus, ungdomsbøger

Lige siden Simon døde, har livet ikke været nemt for eleverne fra Bayview. Først måtte Bayview-firkløveret bevise, at de ikke var mordere, dernæst skulle en ny generation finde ophavsmanden til en ondskabsfuld leg. Og nu starter det igen …

Først lyder beskeden som en dårlig joke: Tid til en ny leg, Bayview. Men da en elev pludselig forsvinder, er det tydeligt, at denne ’leg’ er blevet alvor – og ingen forstår reglerne. Ingen kan føle sig sikre, og da en uventet person vender tilbage til Bayview, begynder tingene at blive ubehagelige …

En af os vender tilbage er tredje bog i En af os lyver-serien.

Du kan købe En af os vender tilbage, fx på bog-ide.dk, eller i din nærmeste boghandel.