Børnebøger Alberte Winding Carlsen Line Kyed Knudsen Mumitroldene Sjove børnebøger Thomas Brunstrøm Tove Jansson

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

bøger om børnefamilier

Vi har samlet fem tossede, skøre og dejlige bøger om børnefamilier, som du kan læse sammen med dine børn.

Har du et barn, som synes, at far er tåkrummende pinlig? Eller at mor går alt for meget op i, at der ingen pletter kommer på sofaen, når der skal spises fredagsslik? Så kan dit barn helt sikkert relatere til disse herlige bøger om familier i alle afstøbninger.

Vi har samlet 5 af vores yndlingsbørnebøger, der handler om den skøre, skønne familie.


5 skønne bøger om børnefamilier:

Ringo må ikke være en bangebuks

Bøgerne om Ringo handler om drengen Ringo, der bl.a. må slås med sin far om skærmtid og fredagslik. De er skrevet og tegnet af Martin Sommer, der blandt andet er kendt for sin populære tegneseriestribe Jeg finder selv ud, som han laver i samarbejde med Lars Bisgaard.

Læs også: Sådan tegner du Ringo

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

Ringo må ikke være en bangebuks! Men er det i virkeligheden måske Ringos far, der er det?

Ringo og far er på legeplads. Ringo har gang i mange spændende ting, men da det kommer til det høje klatrestativ, bliver det måske lidt for spændende. Ringo er i hvert fald ikke helt sikker på, om han nu også tør kravle op i det. Men det mener Ringos far selvfølgelig, at Ringo skal. Man skal jo ikke være en bangebuks.

I en både enkel og sjov streg får Martin Sommer fortalt en historie, som alle forældre kan nikke genkendende til (hvis vi nu er HELT ærlige), og som børnene vil fryde sig over at læse. Alt sammen fortalt med et kærligt glimt i øjet.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Ringo (3) – Ringo må ikke være en bangebuks online eller i din nærmeste boghandel.
Sallys far kan godt selv

Sallys far-bøgerne er fyldt med humor, og man kan ikke undgå at holde af Sallys far – men samtidig føler man også med Sally, når hendes far er ekstra pinlig!

Læs også: Danske familier er pjattede med bøgerne om Sallys far

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

Sally og Svend er i gang med at bygge en hule, men Sallys far mener, de gør det totalt forkert. De har vist brug for en rigtig handyman som ham. Far kaster sig over byggeriet, og da hulen er færdig, er han blevet helt vildt ivrig. Pludselig ser han gør-det-selv-projekter overalt. Der er ikke den ting, som Sallys far ikke kan fikse. Selv de ting, som egentlig ikke er i stykker.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far kan godt selv eller i din nærmeste boghandel.
Eddie hjælper til

Eddie er Sallys lillebror fra de populære Sallys far-bøger af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen. Han har fået sin egen serie. Særligt god til ustyrlige, småtossede 2-årige.

Læs mere: Alletiders Eddie! Den populære balladebror fra Sallys far-bøgerne har fået sin egen serie

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

Far brokker sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Der er altid så mange praktiske ting derhjemme, som skal ordnes. Eddie kan ikke se, hvad problemet er. Det virker da nemt nok. Så han tilbyder at hjælpe lidt til, mens far slapper af i sofaen. Det går bare ikke helt, som far havde regnet med.

Eddie-bøgerne er en ny serie til de mindste med den populære lillebror fra Sallys far. Eddie hjælper til er fortalt af Thomas Brunstrøm og tegnet af Thorbjørn Christoffersen.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Eddie hjælper til online eller i din nærmeste boghandel.
Naja Münster – Det store modeshow

Bøgerne om Naja Münster og hendes tossede familie er (selvfølgelig) et hit blandt de mange børn, der allerede kender Naja Münster og hendes familie fra YouTube.

Få et overblik over alle bøgerne med Naja Münster og den skøre familie her.

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

Naja vil gerne lave sin egen tøjkollektion, men hun har brug for hjælp. Derfor finder hun frem til Designer-Ditlev, der både skal hjælpe hende med at sy tøjet og med at arrangere et modeshow.

Men Designer-Ditlev har en lidt anden idé end Naja om, hvordan sådan et skal foregå, så hele familien Münster må træde til for at få stablet det perfekte modeshow på benene.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Naja Münster (10) – Det store modeshow online eller i din nærmeste boghandel.
Bare numser på camping

I serien om Bare numser møder vi Mira og hendes skøre forældre som altid kommer lidt galt afsted. Annika Leone har skabt de skønne børnebøger der centrerer omkring kropspositivistiske temaer.

Læs også: Børnebogsforfatter og kropspositivist Annika Leone: Børn skal vide, at kroppe er forskellige

Skøre familier og pinlige forældre! 5 skønne bøger om børnefamilier

Mira skal på campingferie med mor, far og katten Lakrids. Hun glæder sig til at sove i en campingvogn, men far vil gerne campere ”rigtigt” og sove i shelter i skoven. Det er bare lidt uhyggeligt, og pludselig bliver Lakrids væk?!
Skøn og underholdende billedbog fyldt med bare numser og nøgne kroppe, der uden tvivl vil sætte samtaler om kroppen i gang mellem barn og voksen.

Hvorfor ser vi ud, som vi gør, og hvordan italesætter man det? Billedbogen kommer omkring det hele på en humoristisk måde og fungerer også som en glimrende “almindelig” billedbog om at tage på campingtur med mor og far.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Bare numser på camping online eller i din nærmeste boghandel.

bøger om børnefamilier