Colleen Hoover Romaner Romantiske bøger

Hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med? Guide til nye læsere af Colleen Hoover

Colleen Hoover

Du har måske hørt om Colleen Hoover, men har endnu ikke læst hendes romaner endnu. Og hvor skal du så starte i det omfattende forfatterskab? I denne artikel guider vi dig til at finde frem til at finde den første Colleen Hoover roman du skal give dig i kast med.

Måske er du romance-fan, eller måske har du hørt om Colleen Hoover, men har tøvet lidt fordi du har hørt at det er romance, og det er en genre, du ikke typisk kan lide. Mange starter med disse tanker, men får gjort dem til skamme, når de begynder at læse Colleen Hoovers romaner. De finder nemlig hurtigt ud af, at romanerne er MEGET mere end romance.

Colleen Hoovers bøger er blevet meget populære inden for de sidste to år – bl.a. pga. en stigende interesse fra brugerne på det sociale medie Tik Tok. Faktisk er forfatterskabet blevet så populær at man kan kalde det et globalt fænomen. Hendes bøger har fundet vej til millionvis af begejstrede læsere og har solgt i over 20 millioner eksemplarer på verdensplan.

LÆS OGSÅ: 14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Men hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med blandt de 24 romaner?

Se en video herunder hvor Colleen Hoovers danske redaktør Julie Nelleman guider dig igennem.

Det ender med os

Det ender med os er en roman som mange typisk starter med, når de begynder at læse Colleen Hoovers bøger. Grunden til dette, er at romanen er blevet populær på Tik Tok, men det er heller ikke uden grund. Det ender med os er nemlig en roman, som rammer essensen af Colleen Hoover når hun er allerbedst: At beskrive kærligheden – også når den har en særdeles uskøn bagmedalje.

Det ender med os er det største bog-hit i Colleen Hoovers karriere og er netop nu ved at blive filmatiseret med Blake Lively i hovedrollen. Det er den roman alle Colleen Hoovers fans (de såkaldte CoHo) nævner, når de bliver spurt som, hvilken roman i Colleen Hoovers forfatterskab er et absolut must-read.

Hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med? Guide til nye læsere af Colleen Hoover

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Heart Bones

Heart Bones er et andet godt bud på en roman, der er god at starte med. Mange vil kategorisere den som en “sød første-kærlighedsroman”, men også her, har vi at gøre med en roman, der viser hvorfor Colleen Hoover er så stærk i sin genre. Her er nemlig masser af dilemmaer og alvorlige emner som fattigdom, narkomisbrug, spiseforstyrrelser, at leve med forældre der ikke har overskud og at være bange for at vise hvem man er.

Læs mere om Heart Bones her: Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

Hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med? Guide til nye læsere af Colleen Hoover

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.

Slammed-serien

Colleen Hoover debuterede med Slammed-serien. Mange vælger at starte her, fordi de ønsker at læse hendes romaner i kronologisk rækkefølge efter årstal romanerne blev skrevet.

Colleen Hoover selvudgav faktisk i sin tid sin første roman Slammed på Amazon. Hun uploadede den fordi hendes mormor kunne være i stand til at læse den på sin Kindle. Du kan læse mere om den historie her.

Hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med? Guide til nye læsere af Colleen Hoover

Efter pludseligt at have mistet sin far må Layken agere anker for sin mor og lillebror. Udadtil har hun en ukuelig og sejlivet facade, men under det hele er hun ved at miste håbet.

Her kommer Will ind i billedet. En flot, 21-årig ny nabo med en lidenskab for poetry slam og unik humor. Efter et par dage har Layken og Will skabt et følelsesmæssigt bånd, og Layken tør håbe igen.

Men kort tid efter deres første date, sætter en chokerende afsløring en stopper for deres forhold. De må kæmpe for at finde en balance mellem de følelser, der drager dem til hinanden og de hemmeligheder, som skiller dem.

Du kan købe Slammed – Mødet (Slammed 1) online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler

Verity – Mørkt bedrag

Hvis du er til mere mørkt indhold, kan det været at du har lyst til at give dig i kast med Colleen Hoovers forfatterskab fra en uventet vinkel. Her er Verity et godt bud.

Læs mere om Verity her.

Hvilken Colleen Hoover bog skal du starte med? Guide til nye læsere af Colleen Hoover

Verity – Mørkt bedrag er en opdateret udgave af den virale thriller fra bestsellerforfatter Colleen Hoover, som inkluderer forfatterens note samt et helt nyt afsluttende kapitel.

Lowen har drømme om at slå igennem som forfatter og får en dag et vildt jobtilbud. Jeremy Crawford, gift med bestsellerforfatteren Verity Crawford, vil hyre Lowen til at færdiggøre de kommende bøger, der er planlagt i en serie, da hans kone ikke længere er i stand til at skrive.

I familien Crawfords hjem gennemgår Lowen Veritys noter for at komme i gang med at skrive. Lowen falder over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver en forfærdelig udlægning af, hvad der skete den skæbnesvangre aften, hvor den lille familie blev ødelagt for altid. Lowen er i tvivl, om hun skal vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet, men i takt med at hendes følelser for ham vokser, ser hun muligheder i, at han kender sandheden.

For uanset hvor hengiven han er overfor sin tilskadekomne hustru nu, vil han så fortsat kunne elske hende?

Du kan købe Verity – Mørkt bedrag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Se samtlige af Colleen Hoovers romaner her.

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!