Blandede bøger Colleen Hoover Inspirationslister og guides Paul Auster Skønlitteratur

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

Det skal ikke være svært at finde citater til runde fødselsdage. Det er en ganske særlig begivenhed, der markerer særlige dele af livet. Derfor har vi samlet 5 citater, der er perfekte til fødselsdagskortet eller til talen.

Kender du en, der snart fylder rundt? Om det er 10, 30, 50 eller 80, så er det altid en dag der er ganske særlig, og markerer en æra er ovre og en ny begynder. Det er derfor betydningsfuldt og særligt, og kræver måske et godt citat til at få formuleret disse følelser.

LÆS OGSÅ: 10 citater om kærlighed: De bedste citater om kærlighed fra bøgernes verden.

Derfor har vi sørget for at samle citater til runde fødselsdage fra den skønne litteraturs verden, så det ikke kunne blive nemmere. Sentimentalt, skævt eller bevægende? Forhåbentligvis er der et citat her der vil falde i din og dine nærmestes smag. Se vores citater til runde fødselsdage her.

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.Citater til runde fødselsdage:

(…) for fremtiden behøver jeg nok ikke at bekymre mig om, hvad der skal blive af dig, du vil altid komme på noget.

Harper Lee, Dræb ikke en sangfugldu fortjener at blive fuldstændig fundet
i dine omgivelser
ikke være blevet væk i dem

Rupi Kaur, Mælk og honningVi finder kun os selv gennem at søge efter hvad vi ikke er. Man kan ikke sætte fod på jorden før man har rørt ved himlen.

Paul Auster, Moon PalaceVi kan ikke altid træffe de valg, vi gerne vil, men vi kan prøve at få det bedste ud af det, vi er nødt til at affinde os med.

Pip Williams, De glemte ords bogTag ikke livet for alvorligt. Giv livet en knytnæve lige i ansigtet, når det er i vejen. Grin af det.

Colleen Hoover, SlammedBøgerne citaterne er fra:

Harper Lee: Skyd ikke en sangfugl

Dræb ikke en sangfugl

Harper Lees verdensberømte klassiker i en smuk, indbundet gaveudgave.

En ni-årig pige fortæller om livet i en lille sydstatsby og om sin fars indsats som sagfører for en uskyldigt anklaget sort.

Harper Lees roman skildrer kampen for retfærdighed og etnisk lighed i en lille amerikansk sydstatsby. Den udgør en af det 20. århundredes største klassikere og blev skelsættende i den begyndende afskaffelse af den adskillelsespolitik og racisme som fandtes i USA, som i sin tid var en del af hverdagen, men som i dag synes uforståelig.

Dræb ikke en sangfugl blev udgivet i 1960 og vandt sidenhen Pulitzer-prisen i 1961. Romanen har solgt over 40 mio. eksemplarer over hele verden.

Du kan købe Dræb ikke en sangfugl online, fx hos Bog & idé, eller hos din lokale boghandel.
Rupi Kaur: Mælk og honning

Rupi Kaur, mælk og honning, digtsamling

Rupi Kaur blev kendt på Instagram for sine rørende digte og fine streg.

mælk og honning er hendes første digtsamling, som har solgt mere end to millioner eksemplarer på verdensplan.

mælk og honning er den fineste mosaik af poesi og prosa akkompagneret af Rupi Kaurs enkle illustrationer.

Det er fortællinger om at opleve – og overleve – vold, mishandling, tab og kærlighed.

Om livets bitterhed og sødme.

Du kan købe mælk og honning online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Paul Auster: Moon Palace

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

Marco Stanley Fogg er forældreløs, tresserbarn, af natur en eventyrrejsende, åndeligt såvel som legemligt.

Moon Palace er hans historie, en roman som strækker sig over tre generationer, fra dette århundredes begyndelse til de første månelandinger, og som bevæger sig fra Manhattans slugter til det vestlige Amerikas grusomt smukke landskaber.

Fuld af spænding, usandsynlige sammentræf, hjerteskærende tragedier og vidunderlige lyriske passager, fører romanen ubesværet læseren af sted med Marco i hans søgen efter kærlighed, efter den ukendte far og efter nøglen til hans oprindelses og skæbnes uhåndgribelige rødder.

Du kan købe Moon Palace online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Pip Williams: De glemte ords bog

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

Esme bliver født ind i en verden af ord. Som det moderløse barn hun er, tilbringer hun størstedelen af sin barndom i Skriptoriet: det haveskur i Oxford, hvor hendes far og et dedikeret hold af leksikografer indsamler ord til den allerførste udgave af Oxford English Dictionary.

Men Esme opdager, at det ikke er alle ord, der finder vej ind i det toneangivende storværk, og hun begynder at indsamle dem, der er blevet glemt eller afvist af de lærde mænd – typisk dem, der knytter sig til kvinders oplevelser.

Hun skjuler ordene i en gammel kasse, og langsomt begynder en helt ny ordbog at tage form: De glemte ords bog.

De glemte ords bog er inspireret af virkelige hændelser, og Pip Williams er dykket dybt ned i Oxford English Dictionarys arkiver for at fortælle denne tankevækkende historie om sprogets evne til at forme den verden, vi lever i.

Du kan købe De glemte ords bog i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé i paperback
Colleen Hoover: Slammed – Mødet

5 citater til runde fødselsdage. Find det perfekte citat her.

Efter pludseligt at have mistet sin far må Layken agere anker for sin mor og lillebror. Udadtil har hun en ukuelig og sejlivet facade, men under det hele er hun ved at miste håbet.

Her kommer Will ind i billedet. En flot, 21-årig ny nabo med en lidenskab for poetry slam og unik humor. Efter et par dage har Layken og Will skabt et følelsesmæssigt bånd, og Layken tør håbe igen.

Men kort tid efter deres første date, sætter en chokerende afsløring en stopper for deres forhold. De må kæmpe for at finde en balance mellem de følelser, der drager dem til hinanden og de hemmeligheder, som skiller dem.

Du kan købe Slammed – Mødet (Slammed 1) online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler
LÆS OGSÅ: Mangler du et godt citat til fødselsdagskortet? Vi har samlet 5 bud på et smukt citat til fødselsdagskortet til børn.