Børnebøger Bøger til teens Carlsen Inspirationslister og guides

Konfirmationsgaver. De bedste bøger til konfirmanden

Skal du fejre en ung, der er på vej ind i de voksnes rækker? Gode læseoplevelser varer hele livet, og her giver vi et bud på, hvilke bøger du kan forære konfirmanden – uanset om han eller hun er til fagbøger, fantasy, realisme, klassikere eller poesi.

Her er fantastiske fortællinger samt fakta og guidebøger med tips og tricks til både voksenlivet, det der med Gud, kærlighed, økonomi og karriere.

Du er også altid velkommen til at skrive til os på Facebook og få hjælp til at finde de helt rigtige konfirmationsgaver. God læselyst!

 

Inspiration til konfirmationsgaver

 

Rå og rørende realisme

Valget, Sarah Engell, YA, ungdomsbog, ungdomsbøgeValget af Sarah Engell

Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed?

Valget handler om 18-årige Xenia, for hvem mødet med en lille pige fra Syrien sætter hende i et svært dilemma. Det er en intens beretning fra en af ungdomslitteraturens stærkeste danske stemmer om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

Du kan finde Valget online her eller i din lokale boghandel.

 

Thomas Korsgaard, Hvis der skulle komme et menneske forbi, roman, skønlitteratur

Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards anmelderroste debutroman er et portræt af en familie i økonomisk krise – set med et barns øjne.

Hvis der skulle komme et menneske forbi er skrevet med både følsomhed og mørk humor, og beskriver den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Det er en bog om vold. Om fattigdom. Om at blive voksen for tidligt. Og om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

Bogen er baseret på forfatterens egen opvækst.

Du kan finde Hvis der skulle komme et menneske forbi online her eller i din lokale boghandel.

 

Mørke rum, Kristina Aamand, ungdomsbog, ungdomsbøger, YAMørke rum af Kristina Aamand

Dine dybeste hemmeligheder er dem, du ikke selv kan se.

Mørke rum er en barsk YA-roman, der med skiftende perspektiver og flere sammenflettede historier gør op med vores forestillinger om overgreb, ofre og tilsyneladende gerningsmænd.

For verden er ikke så sort-hvid, som vi nogle gange går og tror. Derfor tager romanen følsomt og frygtløst læseren ved hånden, inviterer ind i mørket og tænder lyset.

Du kan finde Mørke rum online her eller i din lokale boghandel.

 

 

Til fans af fængende fantasy

Kragens kald, Leigh Bardugo, fantasy, YAKragens kald af Leigh Bardugo

Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, påtager han sig en umulig opgave. Den værste trussel … er dem selv.

Kragens kald er bind 1 i Leigh Bardugos bestseller duologi Six of Crows.

Du kan finde Kragens kald online her eller i din lokale boghandel.

 

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking, YA, fantasyKnivens stemme af Patrick Ness

Hvordan kan du flygte, når dine forfølgere kan høre alle dine tanker?

I Knivens stemme følger vi Todd og hans hund Manchee, der begge bor i Prentisstown, hvor alle kan høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj. En dag opdager de, at byen gemmer på en forfærdelig hemmelighed – en hemmelighed så grusom, at den tvinger Todd og Manchee til at flygte for livet.

Første bind i en hæsblæsende og velskrevet trilogi af YA-mesteren Patrick Ness – perfekt til fans af The Hunger Games, Divergent og The Maze Runner.

Du kan finde Knivens stemme online her eller i din lokale boghandel.

 

Pageturnere til film- og seriejunkien

On the come up, Angie Thomas, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

On the come up af Angie Thomas

En stærk roman om at tro på sig selv og turde kæmpe for sine drømme.

On the come up handler om 16-årige Bri, der drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde. Men da Bris mor mister sit job, og ubetalte regninger presser sig på, går det op for Bri, at hun ikke bare kan nøjes med at drømme om at slå sig igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

Af forfatteren til bestselleren The Hate U Give.

Du kan finde On the come up online her eller i din lokale boghandel.

 

Kære Evan Hansen, Justin Paul, Steven Levenson, Benj passek, Dear Evan Hansen, Val Emmich, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger, Kære Evan Hansen af Val Emmich m.fl.

Et brev, som aldrig skulle være læst af andre. En løgn, der aldrig skulle have været fortalt. Et liv, som han aldrig troede, han ville få. Evan Hansen får nu muligheden for det, han altid har ønsket sig: At høre til. Men alting har sin pris …

Kære Evan Hansen er en hjerteskærende fortælling fyldt med sorg og kampen for at høre til i en tid med hurtige forbindelser og dyb isolation. Romanen er baseret på hit-musicalen Dear Evan Hansen.

Du kan finde Kære Evan Hansen online her eller i din lokale boghandel.

 

Karen McManus, Echo Ridge, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger,

Echo Ridge af Karen McManus

Forfatteren til En af os lyver er tilbage med endnu en nervepirrende page-turner.

Echo Ridge handler om en billedskøn by af samme navn med en forfærdelig fortid – unge kvinder har det nemlig med at forsvinde på mystisk vis fra den lille by. Så da Ellery flytter dertil er det med et vist forbehold, og efterhånden som hun lærer byen bedre ar kende står det klart: Alle skjuler noget.

Hemmeligheder kan være farlige, og de fleste er ikke gode til at holde på dem. Men i Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Du kan finde Echo Ridge online her eller i din lokale boghandel.

 

Uden håb, hopeless, Colleen Hoover, romance, romantik, kærlighedsroman, kærlighedsromanerUden håb af Colleen Hoover

En gribende historie om kærlighed og den svære sandhed.

I Uden håb, første del af Colleen Hoovers Hopeless-serie, møder vi Sky og hendes crush Dean, der har et blakket ry. Dean vækker en masse følelser i Sky, som hun ikke helt forstår. Men selvom Sky forsøger at holde sig fra Dean, så er han vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde. Det viser sig dog, at Dean har haft hemmeligheder for hende – hemmeligheder der påvirker Sky i en sådan grad, at hun er forandret for altid.

Kan Sky og Dean hele deres følelsesmæssige sår og finde en måde at leve og elske grænseløst?

Du kan finde Uden håb online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel. 

 

Genial håndbog til livets små og store udfordringer

 

Sådan bliver du en mand, Euroman, håndbog til unge, konfirmation

Sådan bliver du en mand

I Sådan bliver du en mand giver Euromans eksperter 150 råd om alt fra madlavning, tøjvask, bøger, eksamen og film til god opførsel, politik, økonomi, sport og den store verden.

Her er tale om en lækker håndbog, der rummer alt fra en stryge-remse til opskriften på en rigtig god mayonnaise.

Den perfekte bog til drenge, der er på vej til at blive mænd.

Du kan finde Sådan bliver du en mand som E-bog online på f.eks. Saxo.com.

Fænomenale fagbøger om alt fra esport til kongerækken

Esportens danske helte, Jacob Kofler, esport, e-sport, North, Astralis, Esportens danske helte af Jacob Kofler

Esport er big business. Den er rykket op fra de fugtige kældre og spilcaféer til de store arenaer, og esportens helte hyldes som superstjerner. Hele verden battler om millioner af dollars – og danskerne er med helt i toppen.

Esportens danske helte er en fan-bog til alle dem, der elsker esport, og så giver den selvfølgelig gode råd til, hvordan man selv bliver en seriøs gamer.

Du kan finde Esportens danske helte online her eller i din lokale boghandel.

 

Kongerækken, Hans Erik Havsteen, fagbog, fagbøger, Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg, Anders Olling, Kongerækken af Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Kongerækken er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter. På under 100 sider får du spændende og ikke mindst morsom viden om de danske kongers bedrifter.

Forfatterne, Anders Olling og Hans Erik Havsteen, står desuden bag den populære podcastsserie Kongerækken, som er blevet downloadet over 1.000.000 gange – og som har gjort danmarkshistorien cool igen.

Du kan finde Kongerækken online her eller i din lokale boghandel.

 

God stil med Nico og Andres,  Andres Artiles Jerrik, Nico Glad Golden, genbrugstøj, DIY, lav dit eget tøj, God stil med Nico og Andres af Andres  Jerrik & Nico Golden

Nico og Andres er kendt fra DR og er to af Danmarks nye stylister, der både hjælper stjernerne med at klæde sig sejt på og lærer helt almindelige børn og unge at gøre det selv.

I God stil med Nico og Andres inviterer de ind i modens verden og giver deres bedste tips og tricks til, hvordan man skaber sin helt egen stil.

Du kan finde God stil med Nico og Andres online her eller i din lokale boghandel.

 

Girlpower, girl power, Katrine Memborg, ungdomsbog, ungdomsbøger, seje kvinderGirl power af Katrine Memborg

Hvad er det, det gør en kvinde til en heltinde? Til én med power og ekstra coolness? Hvornår og hvorfor har en kvinde girl power? Der findes lige så mange svar på de spørgsmål, som der findes kvinder. Og heldigvis for det!

I bogen Girl power har forfatter Katrine Memborg samlet 50 seje kvinder, der har forfulgt deres drømme, kæmpet for en sag og turdet være sig selv hele vejen.

Kort sagt en hyldest til alle former for girl power!

Du kan finde Girl power online her eller i din lokale boghandel.

 

Poesi, klassikere og et anderledes bud på bibelhistorier

Den lille prins, Antoine de Saint-Exupéry, klassiker, konfirmationsgaver, konfirmationDen lille prins af Antoine de Saint-Exupéry

Nogle historier er tidsløse og kan læses hele livet igennem. 

Den lille prins er den klassiske og elskede fortælling om en pilot, der er strandet i ørkenen, hvor han møder en lille prins fra en fremmed planet. Prinsen fortæller ham om sin rejse gennem det store univers og om alle de skabninger, han har mødt og om alt det, han har lært om livet.

En poetisk og filosofisk historie om ensomhed og om at bryde den, om kærlighed og om livet og døden. En bog, der bør være blandt enhver konfirmands konfirmationsgaver.

Du kan finde Den lille prins online her eller i din lokale boghandel.

 

mælk og honning, Rupi Kaur, digte, moderne digtsamling, poesi

mælk og honning af Rupi Kaur

mælk og honning er Instagram-fænomenet Rupi Kaurs debutbog, som er blevet en international bestseller med over to millioner solgte bøger og en årelang placering på New York Times’ bestsellerliste.

Det er en samling af poesi og prosa, illustreret af Rupi Kaur selv, om at overleve. Om at opleve vold, mishandling, kærlighed og tab, om feminitet og selvbillede.

Du kan læse mælk og honning som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.

 

Hella Joof, Båven om gud, konfirmand, konfirmationsgave, konfirmationsgaver, konfirmation

Båven om Gud af Hella Joof

I Båven om Gud puster Hella Joof på fineste vis nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når hun fortolker og digter og trækker paralleller til i dag.

Undervejs kommer hun dejlig vidt omkring emner som armhulehår, omskæring, overspringshandlinger, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod og meget mere.

En anderledes og humoristisk fortolkning af kristendommen fortalt med hjertevarme af Hella Joof.

Du kan finde Båven om Gud online her eller i din lokale boghandel.

 

 

Er du udkig efter flere gaver til konfirmanden? Du kan finde en masse gode læseoplevelser på carlsen.dk og lindhardtogringhof.dk