Krimi Inspirationslister og guides

15 krimier du skal læse i løbet af sommeren

krimier du skal læse i løbet af sommeren

De lyse aftener er perfekte til spænding, gys og psykologiske thriller. Hvilke krimier står øverst på din TBR-liste?


Her giver vi dig 15 gode bud på krimier du skal læse i løbet af sommeren.Hemmeligheder, magtkampe og fake news. Niels Krause-Kjær i topform.

Niels Krause-Kjær seneste krimi er endnu en politisk spændingsroman. Fandens forår er en roman om hemmeligheder, magtkampe, fake news og det udvalg som fører kontrol med nationens efterretningstjenester.

LÆS OGSÅ: Hvordan kontrollerer man et lands hemmeligheder?

Niels Krause-Kjær, Fandens forår, kongekabale,

Niels Krause-Kjær, forfatteren til Kongekabale, er tilbage med en ny medrivende politisk spændingsroman.

Med blot få dages mellemrum dør den tidligere justitsminister tilsynelandende af et hjertetilfælde, samt et tidligere folketingsmedlem på et hospice, som ånder ud lidt hurtigere end forventet. Samtidig skærpes konflikten mellem statsminister Palle Enevoldsen og den mere nationale politiker Kirsten Rolighed.

Ulrik Torp, nu på lykkepiller og arbejdende som freelancejournalist, bliver snart trukket ind i sagen. En sag, der viser sig at trække tråde tilbage til Murens fald og forsøg på magtindflydelse fra Moskva, dengang som nu. Men spørgsmålet er, om truslen mod et land kommer udefra eller indefra …

LÆS OGSÅ: Fandens forår. Hvordan kontrollerer man et lands hemmeligheder?

Du kan købe Fandens forår online her eller i din nærmeste boghandel.Ny serie: Første bind er en fængslende krimi med uforudsigelig slutning

Natsangeren er første bind i en helt ny serie og blandt en af de krimier du skal læse i løbet af sommeren. Natsangeren er inspireret af en virkelig begivenhed.

LÆS OGSÅ: Et mord har fulgt Johanna Mo siden teenageårene

Natsangeren, Johanna Mo, Ölandsserien, svensk krimi, Hanna Duncker

Velkommen til Johanna Mo – den nye stjerne på den svenske krimihimmel!

Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter 16 år tilbage til sin barndoms ø, da hendes far dør. På sin første arbejdsdag ved Kalmars politi kastes hun ud i en tragisk sag, hvor en teenagedreng bliver fundet død ved øens store naturområde Alvaret.

Pludselig står Hanna Duncker midt i en mordefterforskning, og sammen med sin makker Erik Lindgren må hun stå ansigt til ansigt med flere spøgelser fra sin fortid.

Natsangeren er første bog i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Du kan købe Natsangeren, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Nervepirrende spændingsroman af Steffen Jacobsen

Du kender måske Steffen Jacobsen som forfatteren til krimiserien med makkerparret Sander & Jensen. I sin nye serie introducerer Steffen Jacobsens os for Nordsted og Nielsen. Et umage efterforskningspar, der må arbejde sammen for at opklare spændende og dødsensfarlige sager. Du kan læse mere om serien her.

De stumme piger, Steffen Jacobsen

Da den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver brutalt myrdet, tvinges efterforsker Tanya Nielsen til at grave i Nimbs mørke fortid. Køen af ofre med motiv til at hævne sig er lang – og omfatter også alle de uopklarede sager og ofre, som Nimb gerne pralede med; de, som han kaldte de “stumme piger”.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Blandt de mistænkte for drabet er desuden Tanyas overordnede og mentor Jakob Nordsted. For at fange morderen og rense Nordsteds navn, må Tanya derfor opspore Nimbs usynlige ofre.

De stumme piger er Steffen Jacobsens selvstændige fortsættelse til bestselleren Proxy.

Du kan købe De stumme piger i paperbackAnna Grues nye hyggekrimiserie

Anna Grue blev med krimiserien om Dan Sommerdahl en af de største danske krimiforfattere. Nu er hun aktuel med Døden i kurbadet, som er andet bind i hendes hyggekrimiserie om efterlønneren Anne-Maj Mortensen.

LÆS OGSÅ: Den danske Agatha Christie. Anna Grue skriver hyggelige bestsellerkrimier

Anne-Maj Mortensen er taget på luksus-kurbad efter en knæoperation.

Knæet værker, og det hele går lidt langtsom på grund af krykkerne.

Men da en af de andre kurgæster dør, sætter Anne-Maj smerterne til side og går i gang med sin egen efterforskning – også selvom den ikke ligefrem behager det lokale politi. 

Døden i kurbadet er andet selvstændige bind i Anne Grues hyggekrimiserie om efterlønneren Anne-Maj Mortensen.

Du kan købe Døden i kurbadet online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Krefelds nye om Cecilie Mars

Hvis du endnu ikke har læst bestselleren Nattens udyr af Michael Katz Krefeld, så husk at sætte den allerøvrigt på krimier du skal læse i løbet af sommeren.

Nattens udyr er den anden roman om politikommisær Cecilie Mars, men du kan sagtens læse den uafhængigt af Mørket kalder.

Michael Katz Krefeld har solgt over 1 million bøger i Danmark, og hans bøger er solgt til udgivelse i over 20 lande. Krefelds seneste krimiserie om Cecilie Mars er både blevet rost af anmeldere og er gentagne gange havnet på bestsellerlisterne. 

LÆS OGSÅ: Cecilie Mars. Her er rækkefølgen på Michael Katz Krefelds tempofyldte krimiserie

En række drab på kvinder ryster Danmark og sætter ild til nettet og medierne.

Drabene fører tilbage til en gammel voldtægtssag, som samler en gruppe mænd med en indædt vrede mod kvinder.

I sin efterforskning kommer politikommissær Cecilie Mars på sporet af et hemmeligt selskab, og hun opdager hurtigt, at loven ikke rækker, hvis hun skal stoppe gerningsmændene.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld om ny Cecilie Mars-krimi: Had og vold er farlige mænds modreaktion på #MeToo

Nattens udyr er en selvstændig fortsættelse til den anmelderroste bestseller Mørket kalder. En storbykrimi med den hårdtslående Cecilie Mars.

Du kan købe Nattens udyr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Camilla Grebes nye anmelderroste krimi

Alle lyver er femte bog i Camilla Grebes populære serie af selvstændige krimier, der kan læses uafhængigt af de foregående bøger: Når isen bristerHusdyretDvale og Skyggejægeren.

LÆS OGSÅ: Ny krimi fra Camilla Grebe: Alle lyver. Hvor godt kender du dem, du elsker?

Camilla Grebe, Alle lyver, svensk krimi, krimi

En nat bliver Maria vækket til beskeden om, at hendes steddatter er forsvundet.

Efter flere samtaler med politiet, går det op for Maria, at hendes mand mistænkes for at have slået sin datter ihjel. Det nægter hun at tro, for hun kender sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.

Men alt begynder at smuldre omkring hende. Pludselig kommer hun i tvivl.

Kan han virkelig have begået en så grusom forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Alle lyver er femte selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Alle lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Shortlistet til årets svenske bog 2020

Den svenske krimiforfatter Stina Jackson vandt prisen for Årets svenske krimi (2018) og Glasnøglen (2019) for sin debutroman Sommermørke. Hendens nye spændingsromanen Ødemark var shortlistet til Årets bog i Sverige 2020.

LÆS OGSÅ: Stina Jackson: De steder, vi vokser op, lever i os

Ødemark, Stina Jackson

Efter sit store gennembrud med den prisbelønnede Sommermørke har Stina Jackson skrevet spændingsromanen Ødemark.

I den lille by, Ödesmark, som ligger allernordligst i Sverige, bor Liv med sin gamle, sære far Vidar og sin teenagesøn Simon. De er en usædvanlig familie, og Liv kan ikke undgå at bemærke naboernes blikke. Når hun har aftenvagt på benzintanken, er hun bevidst om, at kunderne kigger på hende.

Folkene i den lille by undrer sig over, hvorfor Liv har valgt at blive boende sammen med sin far, også efter hun fik Simon, og de spørger hinanden, hvad det mon er, der holder hende herude i ingenting?

LÆS OGSÅ: Shortlistet til Årets bog i Sverige 2020. Smuglæs i Stina Jacksons Ødemark

Du kan købe Ødemark online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Lone Theils’ hæsblæsende krimi

De usynlige er femte bind i serien af Lone Theils om den danske journalist Nora Sand, der bor i London. Serien har solgt over 100.000 eksemplarer herhjemme og udkommer i 16 lande.

LÆS OGSÅ: Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

Lone Theils, De usynlige

Under en ferie i Danmark bliver journalisten Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder.

Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

De usynlige er femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

LÆS OGSÅ: Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

Du kan købe De usynlige online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Leif Davidsens seneste bestseller

I Leif Davidsens seneste roman, Forræderens børn, møder vi de to søskende Tor og Laila, som også havde hovedrollerne i romanen Djævelen i hullet.

LÆS OGSÅ: Forhistorien til Forræderens børn – bliv opdateret her

Forræderens børn, Leif Davidsen,

Giftmordet på en russisk mand i Ringkøbing bringer den tidligere elitesoldat Tor i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste – og snart kastes både han og halvsøsteren Laila ud på en farefuld færd på tværs af det europæiske kontinent.

Men hvem var russeren i Ringkøbing? Og hvorfor skulle han dræbes?

Forræderens børn er Leif Davidsens tredje roman om Putins Rusland. Læs også Patriarkens hændelige død og Djævelen i hullet.

LÆS OGSÅ: Forhistorien til Forræderens børn – bliv opdateret her

Du kan købe Forræderens børn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Ny serie af den internationale bestsellerforfatter David Baldacci

David Baldacci er én af verdens bedste thriller-forfattere. Nu udkommer en helt ny krimi fra hans hånd.

Aloysius Archer er en direkte og ærlig mand, krigsveteran fra Anden Verdenskrig. Han er også netop kommet ud på prøveløsladelse, efter at have været fængslet for en forbrydelse, han ikke begik. Med en lang list over ting han skal, og en endnu længere over dem, han skal undgå, begynder Archer sit nye liv i den lille by Poca. Han får hurtigt et job som gældsindriver for byens største forretningsmand, men jobbet viser sig ikke at være så lige til, som det ser ud.

Da et mord bliver begået, falder mistanken på den tidligere straffede Archer, og han indser, han må bruge al sin snilde til at finde den virkelige morder, inden han bliver sendt tilbage i fængsel. En hæderlig mand er første bind i ny krimiserie om Aloysius Archer.

Du kan købe En hæderlig mand online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fremragende nervepirrende psykologisk thriller

Amerikanske Karen Dionne skriver anmelderroste thrillere, hvor den største ondskab findes inden for hjemmets fire vægge. I hendes roman Den onde søster hjemsøger barndommens ondskab nutiden. Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Karen Dionnes forfatterskab, skal du helt klar tilføje både denne samt Dyndkongens datter til krimier du skal læse.

LÆS OGSÅ: Thriller-forfatter Karen Dionne: Hvordan lever man med, at man som barn slog sin mor ihjel?

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg. Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.

LÆS OGSÅ: Nervepirrende psykologisk thriller om fortidens ondskab. Smuglæs i Karen Dionnes Den onde søster

Du kan købe Den onde søster online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Spændingsfyldt islandsk krimi

Den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir skriver med indlevelse i serien om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Tavshed er sjette bog i serien.

LÆS OGSÅ: Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir

En lille pige, født af en islandsk surrogatmor, forsvinder en kold dag fra sin barnevogn i Reykjavík. Elleve år senere dør en pige af mæslinger, og faren ønsker at lægge sag an mod den person, som smittede datteren. Samtidig findes en kvinde død i en forladt bil.

Yrsa Sigurðardóttir er en af Islands bedste og mest populære krimiforfattere, som har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Tavshed er sjette selvstændige bog i krimiserien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya.

Du kan købe Tavshed online, fx. Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Ny spændingsroman fra Frankrigs bedst sælgende forfatter

Den franske forfatter Guillaume Musso skriver spændende pageturnere, der efterlader læseren åndeløs. Med mere end 32 millioner eksemplarer solgt på verdensplan er Guillaume Musso en af de mest læste franske forfattere. 

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Journalisten Mathilde Monney tager til øen Beaumont for at opsøge en tidligere bestsellerforfatter, der har isoleret sig efter han pludselig stoppede med at skrive tyve år tidligere.

Mathilde er fast besluttet på at finde ud af, hvorfor forfatteren så pludseligt trak sig fra offentlighedens søgelys.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – han skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Selvsamme dag som Mathilde ankommer til øen, bliver liget af en kvinde fundet på øen. For at fange morderen lukkes øen ned – og med nedlukningen af øen bliver et net af løgne og hemmeligheder langsomt afdækket.

Du kan købe Øens hemmelighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Gysende thriller om familiehemmeligheder

Sarah Engell er bedst kendt for sine anmelderroste og prisvindende bestsellerromaner til unge. Nu er hun aktuel med Den kinesiske tvilling, en mørk og intens spændingsroman til voksne.

I en lille jysk provinsby sker en række forfærdelige forbrydelser.

En grav graves op, et barn kidnappes, og en kvinde forsvinder. Ved hver af gerningsstederne er eneste spor forskellige kinesiske tegn op, som bliver efterladt af forbryderen.

Midt i en personlig tragedie og med en mand, der pludseligt er blevet lam, bestemmer Eva sig for at finde svaret på hvem, der står bag forbrydelserne og hvorfor.

Det viser sig, at fortiden har en skræmmende og overraskende rolle.

Du kan købe Den kinesiske tvilling online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Familien er altid vigtigst. Altid … Smuglæs i Sarah Engells thriller Den kinesiske tvillingHelene Turstens nye bestseller

Helene Tursten står bag den svenske krimiserie om Embla Nyström. Serien er oversat til 21 sprog og solgt i over fire millioner eksemplarer verden over.

LÆS OGSÅ: Svensk krimiserie af Helene Tursten. Se alle Embla Nyström bøgerne her

Snefald

Snefald er den tredje og nyeste fritstående krimi om Embla Nyström.

Embla Nyström får et opkald fra sin morbrors fætter, som har fundet en død mand i en af de hytter, som han udlejer. Ofret, som er blevet likvideret, er en af Sveriges største bandeledere af organiseret kriminalitet. Han er blandt dem, der mistænkes for at stå bag Emblas venindes uopklarede forsvinden 14 år tidligere.

LÆS OGSÅ: Svensk krimiserie af Helene Tursten. Se alle Embla Nyström-bøgerne her

Snart dukker flere mordofre op fra gangsterbossens inderkreds. Kan jagten på de skyldige give Embla svar på, hvad der skete dengang? Er der en chance for, at hendes veninde stadig lever?

Du kan købe Snefald online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
krimier du skal læse i løbet af sommeren