Fiktion Skønlitteratur

“Island har et højt litterært niveau, og denne bog er ingen undtagelse.” – Det siger læserne om Ilden

Ilden

Ilden er en fængende katastroferoman, hvor både vulkaner og kærligheden vækkes til live. Vi har bedt et panel af læsere om at anmelde Sigridur Hagalín Björnsdóttirs roman – læs deres anmeldelser her.


I Ilden ryster et større jordskælv Reykjanes-halvøen. Her bor to tredjedele dele af den islandske befolkning, og derudover er der også mange turister på øen. Dette jordskælv vækker de sovende vulkaner, og disse har geologen Anna Arnadóttir virkelig godt kendskab til. Anna står nu over for den vigtigste opgave i hendes karriere, da hun skal rådgive myndighederne og være med til at beregne konsekvenserne af de vulkanske aktiviteter. Katastrofer ligger forude både for Annas privatliv og hele landet.

Vi har sendt Ilden ud til læsere, så de kunne anmelde bogen. Her modtog vi en masse positive anmeldelser. Læs med her for at høre, hvilke tanker læserne har haft.

LÆS OGSÅ: Sigríður Hagalín Björnsdóttir om Ilden: Der findes ingenting på jorden så storslået og smukt som et vulkanudbrud
Hvad syntes du om Ilden?

“Jeg kan godt lide bogen, jeg har fået en masse ny viden om jordskælv som jeg ikke havde inden.”
– Regitze T.

“Jeg vil give den 4 stjerner”
– Jane N.

Ilden er en spændende og lærerig roman om vulkanerne i vores liv, privatliv såvel som globalt, og det er en bog jeg stærkt kan anbefale. Den henvender sig til læsere, der søger en spændingsroman såvel som de læsere, der søger en anderledes roman, som dykker ned i naturvidenskaben og gør den til en del af historien. Island har et højt litterært niveau, og denne bog er ingen undtagelse.”
– Bo C.

Ilden er utrolig medrivende bog, som man ikke kan lægge fra sig igen før man har nået sidste side.”

Adie K.

“Med tanke på de vulkanudbrud der har været på Island den seneste tid, føles det som at blive taget med ind i maskinrummet, når man læser ILDEN. Som læser får man en følelse af at blive taget i hånden og ført ind i Islands historie, kultur og islændingenes grundfjeld.”
– Carina Z.

“Jeg har boet på Island i en del år. Og genkender en del men meget er nyt for mig.”
– SuZanne-Marie Z.

“Jeg synes det er en både spændende og virkelig god historie. Den er godt skrevet, og sproget er så levende, at man ser Island og vulkaner for sig, mens man læser.”

Lars H.

“En virkelig god fortælling som inddrager historien bag Island ift vulkansk aktivitet. Der er en sideløbende fortælling mellem historikken omkring vulkansk aktivitet og Anna’s liv, som også bevæger sig langs sprækkeryggen… der er en skøn forbindelse mellem historikken og Anna’s liv, den er godt skildret. “
– Louise V.

LÆS OGSÅ: Ilden er en eksplosiv roman om en katastrofe, der får vidtrækkende konsekvenser. Du kan læse et uddrag af bogen her
Hvilke tre ord, vil du beskrive Ilden med?

“Medrivende, stof til eftertanke og pageturner(…)”
– Adie K.

“Læreri, natur, kærlighed.”
– Jane N.

“Jeg vil kalde den interessant, vidensfuld og tankevækkende.”
– Rikke H.

“Spændende, lærerig og nyskabende er ord jeg vil bruge til at beskrive bogen.”

Regitze T.

“Spændende, Informativ, Dragende”
– Louise V.

“Kærlighed, ansvar og overlevelse.”
– Karin H.
Hvem vil du anbefale Ilden til?

“Jeg er selv primært krimilæser, men bogen henvender sig bestemt også til dem der ikke er dedikerede krimilæsere.”
– Carina Z.

“Jeg vil anbefale bogen til de læsere, som (ligesom jeg) læser al den islandske litteratur, der udkommer på dansk. Jeg vil anbefale den til læsere af spændingsromaner, og specielt dem som vil læse en roman der kræver mere af læseren end, hvad man ellers ofte ser udkomme inden for denne genre – og specielt til de læsere som er nysgerrige på videnskaben bag vulkanerne på Island.”
– Bo C.

“Jeg tror den helt klart henvender sig til islændinge.”
– Winnie P.

“Anbefaler bogen til dem der ønsker viden om vulkaner, tillige med en god historie om en familie fra Island (…)”

Gitte J.

“Bogen henvender sig både til mænd og kvinder, og selv om der er en del tekniske forklaringer om vulkaner og geologi, så kan alle sagtens være med, og det er kun med til at gøre historien god. Bogen er for alle som elsker en god spændingsroman tilsat kærlighed, og videnskab.”
– Lars H.

“Anbefales til alle, der kan lide en god historie med mange lag.”
– Marianne R.
Sigridur Hagalín Björnsdóttir: Ilden

Ilden, Sigríður Hagalín Björnsdóttir, romaner fra Island

Jordskælv ryster Reykjanes-halvøen, der huser to tredjedele af den islandske befolkning og utallige turister, og vækker de sovende vulkaner.

Ingen kender dem bedre end geologen Anna Arnardóttir, som står over for den vigtigste opgave i sin karriere.

Men katastrofen lurer i horisonten, både i undergrunden og i Annas privatliv, hvor hendes tilsyneladende perfekte ægteskab pludselig befinder sig på usikker grund.

“Karrierens og familielivets katastrofer flettes sammen på ekstremt spændende vis, og resulatet bliver eksplosivt begge steder.” – Morgunblaðið

Du kan købe Ilden online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 19 april.