Bøger til unge Colleen Hoover Skønlitteratur

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

colleen hoover, heart bones

Colleen Hoover solgte sidste år flere bøger end biblen i USA, men før hun fik succes, boede hun i et trailer-hus og havde svært ved at betale regningerne.


I Heart Bones bor den unge kvinde Beyah i en trailer-park i Kentucky med en mor, der er meth-misbruger, og som mildest talt ikke vinder titlen som årets mor. På tragisk vis dør moren af misbruget, og Beyah må opsøge den far, hun ikke har set i flere år. Som altid med Colleen Hoover ender det med en stærk kærlighedshistorie, her mellem to unge mennesker der kommer fra meget forskellige sociale lag.

LÆS OGSÅ: Ny Colleen Hoover roman med intens forelskelse og barske hemmeligheder. Begynd din læsning af Heart Bones her

Heart Bones viser et USA, hvor der både bor fattige og meget privilegerede, og Colleen Hoover har selv oplevet begge dele. Hun har boet med tre sønner og ægtemanden, der er langturschauffør, i et trailer-hus og har haft svært ved at betale vandregningen.

Voldeligt barndomsminde

Opvæksten var også under beskedne kår, og det allerførste minde, Colleen Hoover har fra sin barndom, er barskt. Hun er cirka to et halvt år gammel, og der er kun et lagen mellem hendes værelse og stuen, så hun kan tydeligt høre forældrenes skænderi:

“Jeg kan huske, at jeg hørte min far råbe, så jeg trak lagnet til side og kiggede ud, netop som min far tog vores fjernsyn og kastede det efter min mor, så hun blev væltet omkuld.”

Sådan skriver Hoover i et efterord i Det ender med os. I den populære bog, som millioner har læst, oplever hovedpersonen Lily partnervold. I efterordet beskriver Colleen, hvordan moren forlod faren, der var alkoholiker og voldelig, og hvilke konsekvenser det havde for familien, da Colleen var lille.

“I to levede vi af bønner og makaroni med ost. Hun var enlig mor uden collegeuddannelse, som opfostrede to døtre alene stort set uden hjælp.”

Efter forældrenes skilsmisse giftede moren sig igen. Colleen var blevet fire år, og selvom familiens økonomiske forhold var blevet lidt bedre, kæmpede de stadig for at få enderne til mødes. “Pengene var små,” forklarer Hoover i et interview med New York Times. Familien havde et lille landbrug med malkekøer, og her hjalp Hoover og hendes søster til fra tidlig morgen og i weekenderne.

Viser de hårde sider af tilværelsen

Selvom der er masser af kærlighed og romantik i Hoovers romaner, så har mange af dem også kant og glimt af rå realisme. Hovedpersonerne har det svært og oplever også hårde sider af tilværelsen, som dette Beyah-citat fra Heart Bones viser:

“De fleste børn får den slags forældre, der er savnede, når de dør. Resten af os får den slags forældre, som er bedre forældre, efter de dør.”

I Heart Bones får Beyah en ny chance i livet, da hun opsøger den far, hun ikke har set i mange år. Farens nabo, Samson, er en tiltrækkende og hemmelighedsfuld fyr. Han kommer fra en rig familie, men alligevel forstår de hinanden.

LÆS OGSÅ: #BookTok skaber læselyst: “Min mor kan takke TikTok for min læseglæde”

Det, der egentlig bare skulle være en sommerflirt, udvikler sig til mere. Men på klassisk Hoover-vis opstår der komplikationer i parforholdet, fordi både Beyah og Samson har hemmeligheder, som de ikke vil afsløre.

Fra socialrådgiver til millionsælgende forfatter

Som barn drømte Colleen Hoover om at blive forfatter. Som voksen valgte hun dog at uddanne sig til socialrådgiver, fordi det virkede som en mere fornuftigt karrierevej. Hun blev gift med sin highschool-kæreste som 20-årig og havde tre børn, før hun blev 26. Det betød, at der ikke var meget tid til forfatterdrømmen.

Alligevel fik Hoover skrevet et manuskript, mens hun arbejdede som socialrådgiver. Hoovers chef var en af de første, der læste manuskriptet, og heldigvis var hun så vild med det, at hun gav Colleen fri, så hun kunne koncentrere sig om at skrive det færdigt.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Colleen Hoovers forfatterskab. Se alle bøgerne her

I dag er den tidligere chef ansat af Hoover, hvor hun styrer forfatterens økonomi.

“Jeg kalder hende stadig for min chef. Hun styrer vores liv, og jeg bruger ikke så meget som en krone uden hendes tilladelse,” har Hoover sagt i et interview med New York Times.

Handler stadig i Walmart i pyjamas

Colleen Hoover har ikke længere problemer med at betale vandregningen. Traileren er skiftet ud med et stort ranch-hus, og stuen har særlige montrer, hvor man kan se de krystalsamlinger, som hun går meget op i.

Men Hoover har ikke glemt, hvor hun kommer fra. Det fornemmer man i hendes romaner, og hun føler sig, ifølge et interview i New York Times, ikke for fin til en gang imellem at handle ind i Walmart iført pyjamas.


Heart Bones – en bog om ung kærlighed og ulige sociale kår

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.


Verity

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

Verity – Mørkt bedrag er en opdateret udgave af den virale thriller fra bestsellerforfatter Colleen Hoover, som inkluderer forfatterens note samt et helt nyt afsluttende kapitel.

Lowen har drømme om at slå igennem som forfatter og får en dag et vildt jobtilbud. Jeremy Crawford, gift med bestsellerforfatteren Verity Crawford, vil hyre Lowen til at færdiggøre de kommende bøger, der er planlagt i en serie, da hans kone ikke længere er i stand til at skrive.

I familien Crawfords hjem gennemgår Lowen Veritys noter for at komme i gang med at skrive. Lowen falder over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver en forfærdelig udlægning af, hvad der skete den skæbnesvangre aften, hvor den lille familie blev ødelagt for altid. Lowen er i tvivl, om hun skal vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet, men i takt med at hendes følelser for ham vokser, ser hun muligheder i, at han kender sandheden.

For uanset hvor hengiven han er overfor sin tilskadekomne hustru nu, vil han så fortsat kunne elske hende?

Du kan købe Verity – Mørkt bedrag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Det begynder med os

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

Endelig!

Det begynder med os starter, hvor Det ender med os sluttede — Colleen Hoover fortsætter historien om Lily og Ryle og ikke mindst fanfavoritten Atlas, hvis historie vi endelig hører.

Colleen Hoover er ikke mindre end et viralt fænomen på bl.a. kortvideomediet TikTok. Hashtagget for Det ender med os alene (#itendswithus) har rundet 1,1 mia views, og selvom Det begynder med os endnu ikke er udkommet i USA (18. oktober) er hashtagget (#itstartswithus) allerede meget populært – 70,5 mio views siden den blev offentliggjort i midten af februar.

Du kan købe Det begynder med os online eller i din lokale boghandel.


Det ender med os

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


For sent

Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

En psykologisk suspenseroman om besættelse og farlig kærlighed. 


Sloan vil gøre alt for dem, hun elsker. Og det gør hun – hver evig eneste dag. Hun forelsker sig i den forførende men farlige narkogangster Asa Jackson, som giver hende et holdepunkt i livet, selvom det er på bekostning af hendes værdier. Hun bliver følelsesmæssigt og økonomisk afhængig af Asa, og han bliver besat af hende – på en foruroligende og stadig mere farlig måde. 

Da undercoveragenten Carter kommer ind i billedet, føler Sloan en øjeblikkelig og overraskende tiltrækning. Men hvis Asa opdager det, slår han Sloan ihjel. Og Asa er altid et skridt foran alle i sit liv – inklusive Sloan. Ingen står nogensinde i vejen for ham. Ingen før Carter.

Du kan købe For sent online, hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Leder du efter din næste gode roman? Se listen over 30 gode bøger du skal læse 

Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.