10 gode børnebøger (og et helt forfatterskab) på lydbog – Mofibo, Bookmate og Saxo Premium

På med hørebøfferne! Der er ikke meget, der slår en god historie. Her guider vi til skønne lydbøger for børn og barnlige sjæle.


Det er kort sagt bare rendyrket hygge at sidde sammen i familien og lytte til en god fortælling. Du kan også glæde dit barn ved at give dem mors eller fars hørebøffer på og lade dem fordybe sig i en god lydbog selv – måske mens mor eller far arbejder.

Med streamingtjenester som Mofibo, Bookmate og Saxo Premium er det nu nemmere end nogensinde at streame lydbøger direkte til din smartphone.

LÆS OGSÅ: Guinness World Records som gratis podcast

Udvalget af lydbøger på tjenesterne er dog stort, og derfor kan man med rette blive en smule rundtosset af at skulle vælge den rigtige historie til ungerne. Derfor har vi her lavet en liste med 10 gode lydbøger til børn.

Psst! Hitter bøgerne om Vitello hjemme hos jer? Så har vi det perfekte forfatterskab til jeres familie – se nederst i artiklen.

Vi har masser af læseinspiration til dig her på siden. Se vores liste fyldt med de bedste bøger til dig.Sjov og rørende fortælling om at finde sig selv

10 gode børnebøger (og et helt forfatterskab) på lydbog – Mofibo, Bookmate og Saxo Premium

Sylvester bliver drillet i skolen. Han har nemlig en spinkel stemme og en lille mund.

En dag skriver Sylvester derfor et brev i håb om, at nogen kan hjælpe ham.

Det er dér, Nogen Kristiansen kommer ind i billedet. Han har nemlig et stemmekatalog, og nu kan Sylvester prøve alle de sejeste stemmer og finde en, der passer ham.

Men meget kan gå galt, når man taler med stemmer, der ikke er ens egen.

En rørende, komisk historie om at stå ved den, man er.

Fra ca. 6 år.


1 time og 16 minutter. Oplæst af Nicolaj Kopernikus.

Du kan lytte til MinimundMofibo, Bookmate og Saxo Premium.De perfekte historier til godnatlæsningen

Grydeklar, godnathistorier,

Grydeklar er godnathistorier, der får børn til at smile i søvne.

Den ultimative samling af gakkede, bizarre og platte historier, der garanterer grin!

Læs bl.a. historien om verdens kedeligste dreng, om pigen der fandt en statsminister i baghaven, og om, hvorfor man i virkeligheden prutter.

Godnathistorierne i Grydeklar er fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere.

Fra ca. 6 år.


2 timer og 6 minutter. Oplæst af Nicolaj Kopernikus.

Du kan lytte til GrydeklarMofibo, Bookmate og Saxo Premium.Fængende fantasy til børn

Isens hjerte, Den døde jord, byen der smeltede, Ismanerne fra Til, Ida-Marie Rendtorff, fantasy til børn

Aira er ismaner, Ulk er fanger. De bor i en verden af is og magi – men noget truer den.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse sydpå og kan berette, at byen Tild er begyndt at smelte. Samtidigt er byens ismanere sporløst forsvundet.

Så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan forhindre det. Og de må gøre det snart – inden al isen er smeltet, og det er for sent.

Ny spændende fantasyserie til børn. Indtil videre er der udkommet tre bøger i serien.

Isens hjerte (4) – Skyggepigen og Isens hjerte (5) – Nuuls tand udkommer 18. maj.

Fra ca. 7 år.


45-60 minutter. Oplæst af Mathilde Eusebius.

Du kan lytte til serien Isens hjerteMofibo, Bookmate og Saxo Premium.Hylende morsom serie om Sallys far

Sallys far er langt ude i skoven, Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, Sallys far

Sallys far synes, at Sally og Eddie bruger alt for meget tid med næsen i en skærm. De skulle meget hellere komme ud i naturen!

LÆS OGSÅ: Danske familier er pjattede med bøgerne om Sallys far

Det giver Sallys far en helt genial idé: Familien skal da på tur i skoven! Sallys far er nemlig ret skrap til alt, hvad der har med naturen at gøre, så det er jo ingen sag.

Problemet er bare, at naturen ikke rigtig vil, som Sallys far vil …

Fra ca. 4 år.

Elsker du Sallys far? Læs meget mere om Sallys far her.


13 minutter. Oplæst af Anette Støvelbæk.

Du kan lytte til Sallys far er langt ude i skoven (og en masse andre bøger i serien) på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.Sød serie til de mindste om Anker

Anker-serien, Anker og råbemanden, Anker finder ting, Anker siger fra, Anker og chokoladeulykken, anker og kagekonkurrencen, anker i badetøjet, Alberte Winding, Claus Bigum

Anker og far kommer tit galt afsted.

Ligegyldigt om det er i svømmehallen, når Anker skal i børnehave, eller når man prøver at slappe af i den flotte hvide sofa.

Billedbøgerne om Anker er er skrevet af Alberte Winding, og giver et skønt indblik i hverdagen set fra børnenes perspektiv.

Det er sjove, finurlige og rørende historier om at være barn.

Fra ca. 2 år.


Ca. 5 minutter. Oplæst af Alberte Winding.

Du kan lytte til Anker-serien på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.Spændende serie baseret på populært hestespil

Star Stable, Sjælerytterne, Helena Dahlgren, Legenden vågner, Jorvik kalder, Mørket truer,

Rejs med, når Star Stable-spillets verden folder sig ud som bogform!

Velkommen til den magiske ø Jorvik – et paradisisk smukt sted, især for hesteelskere.

Hestepigerne Lisa, Alex, Linda og Anne opdager, at de besidder mærkelige kræfter, og at der findes mørke magter på øen Jorvik – magter, de bliver nødt til at bekæmpe.

Veninderne kastes ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen, de kender, og det trygge liv i hestestalden.

Fra ca. 8 år.


5-7 timer. Oplæst af Annevig Schelde Ebbe.

Du kan lytte til Star Stable-serien på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.Søde historier om femårige Saga Louise Larsen, der elsker at tage på eventyr

Saga på eventyr, Josefine Sundström

Saga Louise Larsen er fem år, bor sammen med sine forældre i et rækkehus, er fuld af gåpåmod og elsker at tage på nye eventyr!

Hver bog består af en række historier om Saga.

Læs med, når Saga blandt andet skal til frisøren, fejre halloween, får tyggegummi i håret og livet i børnehaven. Det er altså historier om hverdagens små øjeblikke og livets store begivenheder

En herlig højtlæsningsbog til de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn.

Fra ca. 5 år.

Ca. 45 minutter. Oplæst af Anne Blomsgård.

Du kan lytte til serien Saga på eventyrMofibo, Bookmate og Saxo Premium.Kan gode gerninger stoppe en komet?

Karmaboy, jacob riising, børnebøger, Godnathistorier, godnathistorie, 0-5-årige, børnebøger, børnebog, højtlæsning, karmaboy, spiloppo, sebastian klein, godnathistorier, Iqbal Farooq i krise, Iqbal Farooq, Iqbal, Manu Sareen, carlsen, lydbøger, hader hader ikke, tobias bukkehave, magiske møgunger, bækager boldklub, snitten og kis, gode lydbøger, lydbog, lydbøger, lydbøger til børn, mobifo, storytel, bookmate

Niller er en dreng på 11 år, der gerne vil redde Skovlunde Bytorv. Der er nemlig en komet på vej.

En komet, der ikke bekymrer andre end ham. En komet, der lige nøjagtig kun vil udrydde Skovlunde Bytorv. Og borgmesteren er lykkelig, fordi den baner vej for hans parkeringskælder. Og de forretningsdrivende er ligeglade, for der er alligevel aldrig nogle kunder.

LÆS OGSÅ: Nye læsere og forvirrede forældre kan starte her: Karmaboy-serien af Jacob Riising

Men Niller er ikke ligeglad, for det er der, han har levet alle sine 11 år, og det er der, han har hygget sig allermest, når der var torvedage. Men Niller er også en dreng, der ikke tør så meget, lige indtil hans bedste ven Tykke losser ham bagi og siger, at han skal være superhelten Karmaboy.

Fra ca. 8 år.

2 timer og 32 minutter. Oplæst af Jacob Riising. 

Du kan lytte til Karmaboy (1) – Kometen og den onde numsekløe på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.Velkommen til Bækager Boldklub. Her handler fodbold ikke kun om at vinde

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roos, Karmaboy, jacob riising, børnebøger, Godnathistorier, godnathistorie, 0-5-årige, børnebøger, børnebog, højtlæsning, karmaboy, spiloppo, sebastian klein, godnathistorier, Iqbal Farooq i krise, Iqbal Farooq, Iqbal, Manu Sareen, carlsen, lydbøger, hader hader ikke, tobias bukkehave, magiske møgunger, bækager boldklub, snitten og kis, gode lydbøger, lydbog, lydbøger, lydbøger til børn, mobifo, storytel, bookmate

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

LÆS OGSÅ: Bækager Boldklub – en sjov serie for de 7-10-årige

Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

En sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det.

Fra ca. 8 år.

1 timer og 47 minutter. Oplæst af Lars Thiesgaard.

Du kan lytte til Bækager Boldklub (1) – Tæsk og tuba på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.Tag på eventyr med Iqbal og den skøre familie fra Nørrebro

karmaboy, spiloppo, sebastian klein, godnathistorier, Iqbal Farooq i krise, Iqbal Farooq, Iqbal, Manu Sareen, carlsen, lydbøger, hader hader ikke, tobias bukkehave, magiske møgunger, bækager boldklub, snitten og kis, gode lydbøger, lydbog, lydbøger, lydbøger til børn, mobifo, storytel, bookmate

‘Jeg skal aldrig gå i skole mere, ever! Det her, Iqbal, min ven, bliver det sygeste big time-forretning Mo-style, bro,’ siger Mohammed til Iqbal, der dog har en hel del andet at tænke på.

LÆS OGSÅ: Iqbal Farooq – fra provokation til prisvinder

Mor bliver nemlig tykkere og tykkere, fordi hun spiser hele tiden, og far har krise over, at han snart fylder 50 år. Så meget at onkel Rafig går i Congo-Kiosken og køber dem en tur til Thailand. Mor må dog blive hjemme, men far, onkel Rafig, hr. Wibrandt og Iqbal tager afsted på badeferie.

Desværre viser det sig, at onkel Rafigs flybilletter ikke var helt i orden. De lander nemlig i Nordkorea, hvor der er ørken, soldater og elendig mad …

Fra ca. 8 år.

3 timer og 4 minutter. Oplæst af Thomas Jacob Clausen.

Du kan lytte til Iqbal Farooq i krise Mofibo, Bookmate og Saxo PremiumTil børn der elsker Vitello-bøgerne

Kim Fupz Aakeson, Kim Fupz, De forbandede dukkers land, Pip og papegøjer, Svendman, Men størst af alt, en helt anden historie

Kim Fupz Aakeson er manden bag de populære bøger om drengen Vitello. Kan børnene derhjemme allerede Vitello-bøgerne forfra og bagfra? Så har Kim Fupz Aakeson heldigvis skrevet MANGE andre gode bøger.

Læs fx om lille, slappe Svend, der bor på 3. sal med altan med sin mor og bliver til superhelten Svendmand. Eller hvad med den vanvittige En helt anden historie om en ræv uden hale, en prinsesse uden prins og en konge, der ikke vil være konge?

Kim Fupz Aakeson står også bag den alternative skabelsesberetning Men størst af alt (hvor Fandens Oldemor spiller en central rolle), historien Pip og papegøjer om den (lidt for) fugleglade dreng Tobias og De forbandede dukkers land om alt det legetøj, som forsvinder …

Du kan gå på opdagelse i Kim Fupz Aakesons forfatterskab på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.