Krimi Anne Mette Hancock Danske krimier Populære krimier

Anne Mette Hancock stormer frem i Tyskland

Anne Mette Hancock stormer frem i Tyskland

En uge efter at Anne Mette Hancocks debutroman Ligblomsten udkom i Tyskland, er hun strøget ind på den tyske bestsellerliste.


Som den første danske kvindelige krimiforfatter nogensinde, er hun at finde på Der Spiegels Top 20-bestsellerliste med en placering på 11.-pladsen – og efter blot to uger på markedet er hun nu nr. 2 på listen.

Det er en fantastisk præstation i et land, der ikke udgiver særligt meget dansk litteratur i oversættelse og kun meget få krimiforfattere.

Glad, taknemmelig og stolt

Anne Mette Hancock er meget glad for nyheden fra Tyskland og den store succes, hendes bøger opnår i udlandet:

“Det er et kæmpe privilegium, og jeg er naturligvis både glad for og afsindig stolt over at være havnet på SPIEGEL-listen.

Når man som jeg arbejder med historiefortælling, betyder det alverden, at der findes nogen derude, som har lyst til læse eller lytte med. At der er nogen, der føler, at det, jeg laver, har værdi for dem.

Så jeg er enormt taknemmelig for, at min læserskare vokser for tiden — både internationalt og herhjemme.”

Anne Mette Hancock, Ligblomsten, Leichenblume,
Foto: Privatfoto

Rost for hovedpersoner og plot

Ligblomsten, der på tysk er blevet til Leichenblume, er første bog i Anne Mette Hancocks succesrige krimiserie, der indtil videre tæller 3 bind – senest udkom Pitbull i januar 2020 på dansk.

LÆS OGSÅ: Anne Mette Hancocks krimiserie solgt til USA

Den 1. februar blev Ligblomsten anmeldt i Frankfurter Allgemeine, hvor den især blev rost for de to hovedpersoner og deres gode samspil og for et stramt, spændende plot. 

Det er forlaget FischerScherz, der udgiver Anne Mette Hancock på tysk.

Flere og flere lande får glæde af Hancocks krimier

Det går i det hele taget strygende i udlandet for Anne Mette Hancocks serie om makkerparret Heloise Kaldan og Erik Schäfer.

Sidste år blev de to første bøger i serien solgt til udgivelse i USA og England til forlaget Crooked Lane med base i New York. Derudover er serien solgt til udgivelse i flere andre lande, herunder også Sverige, Rusland og Frankrig.

LÆS OGSÅ: Det uhyggelige i mine bøger stammer fra min barndom i Sønderjylland

Anne Mette Hancock debuterede med Ligblomsten i 2017, der blev en læserfavorit på kort tid. På Krimimessen året efter blev hun kåret som årets debutant af Det Danske Kriminalakademi. Efterfølgeren Mercedes-snittet indbragte hende titlen som Årets Forfatter 2018.Pitbull, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Pitbull er hendes seneste bog, der er en spændende, intens krimi med flere twists, du vil blive overrasket over.

Heloise Kaldan kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

LÆS OGSÅ: Prisvindende Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog. Smuglæs i Pitbull

Du kan købe Pitbull online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Mercedes-snittet, Anne Mette Hancock. krimi, dansk krimi, Heloise Kaldan

En dag forsvinder drengen Lukas fra sin skole. Kort efter finder efterforsker Erik Schäfer Lukas’ telefon op, og den afslører, at Lukas er besat af pareidolia, nemlig fænomenet hvor man ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, som ligner et ansigt, påkalder sig politiets opmærksomhed.

Journalist Heloise Kaldan bliver sat til at dække Lukas-sagen. Det viser sig dog snart, at sagen trækker tråde til en anden af Heloises artikler om PTSD-ramte soldater.

Heloise Kaldan og Erik Schäfer forener derfor kræfterne for at hitte rede i de mange spor og finde ud af, hvad der er sket med Lukas.

Mercedes-snittet er andet selvstændige bind i Anne Mette Hancocks prisvindende serie om Kaldan og Schäfer.

Du kan købe Mercedes-snittet online eller i din nærmeste boghandel.Anne Mette Hancock stormer frem i Tyskland

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste, da den udkom, og efterfølgende er Anne Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant.

Ligblomsten handler om Heloise, som pludseligt modtager mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan og efterfølges af Mercedes-snittet og Pitbull.

Du kan købe Ligblomsten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.