Danske krimier Aktuelt Anne Mette Hancock Populære krimier

Anne Mette Hancocks krimiserie solgt til USA

Anne Mette Hancocks krimiserie solgt til USA

Ligblomsten og Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock skal udkomme på engelsk.

Heloise Kaldan og Erik Schäfer, makkerparret fra Anne Mette Hancocks populære krimiserie, skal inden længe til at tale engelsk.

De to første bøger i serien med den danske journalist og hendes ven i politiet er netop blevet solgt til udgivelse i USA og England. Det er forlaget Crooked Lane med base i New York, der har købt rettighederne til at udgive Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Anne Mette Hancock er særlig begejstret over at skulle udkomme på det engelsksprogede marked:

“Som læser har de amerikanske og engelske krimiforfattere altid været mine foretrukne, så min kærlighed til genren er funderet i den litteratur, der stammer fra netop de lande, og de bøger, der har præget mit forfatterskab, har jeg købt på rejser til hhv. New York, London og Los Angeles.

Det føles næsten uvirkeligt, at Ligblomsten og Mercedes-snittet inden længe vil være at finde i de amerikanske og engelske boghandler side om side med mine egne heltes kriminalromaner.”

LÆS OGSÅ: Anne Mette Hancock: Det uhyggelige i mine bøger stammer fra min barndom i Sønderjylland

Årets debutant, årets forfatter

Udover Ligblomsten og Mercedes-snittet består krimiserien også af Pitbull, der udkom i januar 2020. Serien er solgt til udgivelse i en lang række lande, herunder Tyskland, Sverige og Frankrig.

Anne Mette Hancock debuterede med Ligblomsten i 2017, der blev en læserfavorit på kort tid. På Krimimessen året efter blev hun kåret som årets debutant af Det Danske Kriminalakademi. Efterfølgeren Mercedes-snittet indbragte hende titlen som Årets Forfatter 2018.

LÆS OGSÅ: Anne Mette Hancock har skrevet 3 krimier på 3 årLigblomsten

Anne Mette Hancocks krimiserie solgt til USA

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste, da den udkom, og efterfølgende er Anne Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant.

Ligblomsten handler om Heloise, som pludseligt modtager mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan og efterfølges af Mercedes-snittet og Pitbull.

Du kan købe Ligblomsten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Mercedes-snittet

Mercedes-snittet, Anne Mette Hancock. krimi, dansk krimi, Heloise Kaldan

En dag forsvinder drengen Lukas fra sin skole. Kort efter finder efterforsker Erik Schäfer Lukas’ telefon op, og den afslører, at Lukas er besat af pareidolia, nemlig fænomenet hvor man ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, som ligner et ansigt, påkalder sig politiets opmærksomhed.

Journalist Heloise Kaldan bliver sat til at dække Lukas-sagen. Det viser sig dog snart, at sagen trækker tråde til en anden af Heloises artikler om PTSD-ramte soldater.

Heloise Kaldan og Erik Schäfer forener derfor kræfterne for at hitte rede i de mange spor og finde ud af, hvad der er sket med Lukas.

Mercedes-snittet er andet selvstændige bind i Anne Mette Hancocks prisvindende serie om Kaldan og Schäfer.

Du kan købe Mercedes-snittet online eller i din nærmeste boghandel.Pitbull

Pitbull, Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Pitbull er hendes seneste bog, der er en spændende, intens krimi med flere twists, du vil blive overrasket over.

Heloise Kaldan kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

LÆS OGSÅ: Prisvindende Anne Mette Hancock udgiver nu 3. bog. Smuglæs i Pitbull

Du kan købe Pitbull online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.