Børnebøger Carlsen Mumitroldene Tove Jansson

Træd ind i Mumidalen – den komplette guide til Tove Janssons forunderlige univers

Mumi, Mumitrolde, Tove Jansson, Livet i Mumidalen, mumitroldene

“Der findes ikke noget, der ligner Mumitroldene noget andet sted i verdenen eller i litteraturen. Og det gælder ikke blot børnelitteraturen, for Mumitroldene har fans i alle aldre.” – Børnebogsforfatter og Mumi-fan Philip Ardagh.

Siden Mumifamilien blev vækket til live i 1945 har små børn elsket dem for deres runde form og frimodige figur, og voksne glæder sig over en verden, hvor den bedste anvendelse af guldklumper er til afgræsning af blomsterbede.

Både ord og illustrationer kommer fra ét enkelt menneskes pen og sind: den finske forfatter og kunster Tove Jansson. Hendes univers er enestående – en magisk verden fuld af melankoli, venskab, familieliv og kærlighed. I den nye, store og helt unikke gavebog –  Livet i Mumidalen – kan du træde ind i Mumiernes fortryllende verden, og få adgang til alt fra skitser til originalværker og familiefotos fra Tove Janssons liv.

På sporet af Mumitroldene

Hvad spiser Mumitroldene? Hvordan taler du som Tofslen og Vifslen? Hvilke mystiske væsener og magi findes i Mumidalen? Hvem var Mumitroldenes forfader? Det og meget mere kan du blive meget klogere på i Livet i Mumidalen.

Her har vi samlet et lille udpluk af de mange vise ord og beskrivelser af livets gang i Mumidalen – og illustrationer naturligvis. For denne bog er intet mindre end en fryd for øjet.

Mumi, Mumitrold, Livet i Mumidalen, mumitroldene, Tove Jansson “Lige nu tænker jeg på  Nordlys. Man ved ikke, om det er til eller bare er noget, man tror. Alt er meget usikkert, og det er netop det, der beroliger mig.” – Troldvinter

Mumi, Mumitrold, Livet i Mumidalen, mumitroldene, Tove Jansson

“Mor, vågn op” sagde Mumitrolden forskrækket. “Det er sket noget frygteligt. De kalder det jul.” – Det usynlige barn og andre historier.

Mumi, Mumitrold, Livet i Mumidalen, mumitroldene, Tove Jansson

“Det er spændende, hva’? Men, forstår du, der er en af fiduserne ved at skrive, at man slutter et kapitel, lige hvor det hele er mest uhyggeligt.” – Mumifars erindringsbog

Mumi, Mumitrold, Livet i Mumidalen, mumitroldene, Tove Jansson Mumi, Mumitrold, Livet i Mumidalen, mumitroldene, Tove Jansson

 

“Hatten troede han på; den var kulsort, den kunne man holde sig til, og inde i den havde Mumimor malet M.F. fra din M.M., for at den skulle være anderledes end alle andre høje hatte i verden.” – Det usynlige barn og andre historier

Om Livet i Mumidalen

Træd ind i Mumidalen med denne smukke og unikke bog, og få adgang til ikke tidligere set materiale skabt af Tove Jansson, kvinden bag Mumitroldene.

Bogen gennemgår alle karakterer i Mumi-universet, livets gang i Mumidalen og filosofien bag samt historier og fotos fra Tove Janssons liv. Bogen er oversat af den danske Mumi-ekspert Agnete Dorph Stjernfelt.

Du kan købe Livet i Mumidalen online her eller hos din lokale boghandler.

Livet i mumidalen, mumi, mumitrolde, tove janssons, mumitroldene


Flere bøger om de skønne Mumitrolde

Mumitrolden, Tove Jansson, De små trolde og den store oversvømmelse, Kometen kommer, Troldkarlens hatMumitrolden – de tre første romaner

Et samlebind med de tre første af Tove Janssons romaner om Mumitrolden, Mumifamilien og alle vennerne i Mumidalen. Indeholder De små trolde og den store oversvømmelseKometen kommer og Troldkarlens hat.

Du kan købe Mumitrolden – de tre første romaner af Tove Jansson online her eller hos din lokale boghandler. 


Mumitrolden, Tove Jansson, Mumifars erindringsbog, Farlig midsommer, TroldvinterMumitrolden – de tre næste romaner

Et samlebind med de tre næste af Tove Janssons romaner om Mumitrolden, Mumifamilien og alle vennerne i Mumidalen. Indeholder Mumifars erindringsbogFarlig midsommer og Troldvinter.

Du kan købe Mumitrolden – de tre næste romaner af Tove Jansson online her eller hos din lokale boghandler. 


Mumitrolden, Tove Jansson, Det usynlige barn og andre historier, Mumifar og havet, Sent i novemberMumitrolden – de tre sidste romaner

Et samlebind med de tre sidste af Tove Janssons romaner om Mumitrolden, Mumifamilien og alle vennerne i Mumidalen. Indeholder Det usynlige barn og andre historierMumifar og havet og Sent i november.

Du kan købe Mumitrolden – de tre sidste romaner af Tove Jansson online her eller hos din lokale boghandler. 


Mumi til de mindste


Min Mumitrold

Min mumitrold

Små hænder vil elske denne Mumi-formede papbog med enkle illustrationer og ganske lidt tekst

I bogen følger man Mumitroldens dag, fra han står op, og til han til sidst bliver puttet af Mumimor efter en lang og eventyrlig dag med alle vennerne.

Fra ca. 1 år

Du kan købe Min mumitrold i vores webshop eller hos din nærmeste boghandler.


Nyt fra Mumidalen:

Mumitrolden og midsommermysteriet

Tag med på eventyr i Mumidalen.

Hele Mumifamilien slapper af og det er en dejlig midsommereftermiddag.

Men så sker der noget! Mumifars elskede skrivehæfte og hans dyre fyldepen er på mystisk vis forsvundet. Og der er noget der føles forkert i haven.

Mumitrolden og hans venner sætter sig for at løse mysteriet.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Mumitrolden og midsommermysteriet online eller i din nærmeste boghandel.
Mumitrolden – Mit store mumihus med flapper

Mumitroldene er tilbage – og det er de i en stor papbog, hvor man skal løfte flapperne.

Mumihuset summer af aktivitet. Alle er i fuld gang med at gøre sig klar til en dejlig dag på stranden. 

En sjov interaktiv bog for de mindste, hvor de kan gå på opdagelse i nye rum ved hver flap.

Fra ca. 18 måneder.

Du kan købe Mumitrolden – Mit store mumihus med flapper online, eller i din nærmeste boghandel.