Børnebøger Carlsen Klassiske børnebøger

Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere

Du husker sikkert Enid Blytons De 5-bøger fra din egen barndom, eller måske har du læst dem højt for dit eget barn. Den spændende serie er kendt og elsket af børn og voksne verden over. Nu udkommer børnebogsklassikerne i en ny udgave til en ny generation af læsere.


Enid Blytons De 5-bøger er udødelige klassikere

Hun har skrevet mere end 600 bøger, som er solgt i mere end 500 millioner eksemplarer på verdensplan. De fleste danskere kender dog bedst Enid Blyton for hendes fantastiske historier om De 5, som siden udgivelsen har tryllebundet både store og små.

De 5, Enid Blyton, De 5-serie, børnebog, børnebøger,

I mere end 75 år har børn nemlig kunnet læse med, når Julian, Dick, Anne, Georg og hunden Tim tager ud på eventyr. Gang på gang løser vennerne i fællesskab gådefulde mysterier – lige fra at finde forsvundne skatte til at få bugt med ondskabsfulde forbrydere.

Den første bog i serien om De 5 udkom i 1942, og serien blev en øjeblikkelig succes. Derfor blev serien også forlænget udover de først planlagte 6-8 bøger, og Enid Blyton nåede derfor at skrive 21 bøger i alt.


Bøger, du kan ikke lægge fra dig igen

Hvad er det, der har gjort Enid Blytons De 5-bøger til noget helt særligt?

Måske skyldes seriens popularitet de elskelige karakterer Julian, Dick, George og Anne. Hver især har de karaktertræk, som børn kan identificere sig med. Måske de ser op til den kloge og ansvarsfulde Julian, eller måske de spejler sig i drengepigen George. Samtidigt har børnene sammen med hunden Tim et unikt venskab, de er fantastiske at være i selskab med.

Seriens popularitet skyldes også de gådefulde mysterier, som børnene bliver stillet over for i hver bog. Eventyrlystne læsere kan dårligt undgå at blive tryllebundet af de spændende eventyr, der heldigvis altid ender med, at De 5 redder dagen.

Én ting er dog sikkert. Med De 5-serien har Enid Blyton skrevet en række historier, som stadig den dag i dag er blandt de mest elskede og populære børnebøger.


De 5-serien i opdateret udgave

Forlaget Carlsen genudgiver i løbet af de næste år alle bøgerne i Enid Blytons De 5-serie i en opdateret udgave. Bøgerne blev nyoversat i 2013 til et moderne sprog, og nu har de samtidigt fået nye, flotte omslag.

Serien egner sig både til højtlæsning og selvlæsning for børn i alderen 8-12 år.

Find hele De 5-serien i vores webshop eller i din lokale boghandel.


Nyt fra De 5 til foråret

Forlaget Carlsen har udgivet 14 af bøgerne i serien, og d. 30. marts 2020 bliver endnu fire af De 5 bøger genudgivet.

Læs mere om foreårets genudgivelser af Enid Blytons klassikere nedenfor.

De 5 følger et spor

De 5 følger et spor

Tag med Julian, Dick, Anne, Georg og Tim ud på eventyr i Enid Blytons udødelige spændingsserie om De 5.

De 5 er på campingtur tæt ved et gammelt, faldefærdigt hus. Men er det virkelig så øde og forladt, som det først ser ud til?

En nat hører Anne pludseligt nogle underlige lyde. Kommer lydene fra huset?! De andre tre tror ikke på hende, men så opdager de et mystisk spøgelsesagtigt lys … Hvad sker der?

Fra ca. 8 år.

Du kan købe De 5 følger et spor online eller i din nærmeste boghandel.De 5 som redningsmænd


De 5 som redningsmænd

De 5 er taget af sted på ferietur, og de får en masse nye venner. De møder både drengen Toby, hans familie og Jeff, der er en vaskeægte pilot!

Men pludselig forsvinder Jeff, og samtidig forsvinder et par tophemmelige fly … Er der en sammenhæng?

Kan de finde svaret?

Fra ca. 8 år

Du kan købe De 5 som redningsmænd online på fx Carlsen.com, eller i din nærmeste boghandel.De 5 på vinterferie


de 5 på vinterferie

De 5 er på vinterferie og har det sjovt med at stå på ski og kælke dagen lang! Men så havner børnene pludselig midt i et mysterium.

Efter sigende skulle nabohytten være tom, men det er den ikke – langtfra! Hvem er den skrækslagne person i vinduet?

De 5 bliver nødt til at finde frem til et svar!

Fra ca. 8 år

Du kan købe De 5 på vinterferie på fx Carlsen.com, eller i din nærmeste boghandel.De 5 på gården

De 5 på gården

De 5 er på ferie på Finnistongården, og de sætter sig for at undersøge den gamle ruin på gårdens marker.

Under ruinen ligger nogle hemmelige underjordiske gange, som viser sig at gemme på noget spændende …

Der er bare et problem, De 5 er ikke de eneste, der leder efter de skjulte genstande!

Hvem er mon ellers på jagt efter dem, og hvorfor?

Fra ca. 8 år

Du kan købe De 5 på gården online på fx Carlsen.com, eller i din lokale boghandel.LÆS OGSÅ: Husker du disse børne- og ungdomsbøger?


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.