Børnebøger Carlsen

Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere.

Du husker dem sikkert fra din egen barndom, eller måske har du læst dem højt for dit eget barn. Fortællingerne om De 5 og deres spændende eventyr er kendt og elsket af børn og voksne verden over. Nu udkommer børnebogsklassikerne i en ny udgave til en ny generation af læsere.Enid Blytons spændingsserie om De 5 er udødelige klassikere

Hun har skrevet mere end 600 bøger, som er solgt i mere end 500 millioner eksemplarer på verdensplan. De fleste danskere kender dog bedst Enid Blyton for hendes fantastiske historier om De 5, som siden udgivelsen har tryllebundet både store og små.

De 5, Enid Blyton, De 5-serie, børnebog, børnebøger,

I mere end 75 år har børn nemlig kunnet læse med, når Julian, Dick, Anne, Georg og hunden Tim tager ud på eventyr. Gang på gang løser vennerne i fællesskab gådefulde mysterier – lige fra at finde forsvundne skatte til at få bugt med ondskabsfulde forbrydere.

Den første bog i serien om De 5 udkom i 1942, og serien blev en øjeblikkelig succes. Derfor blev serien også forlænget udover de først planlagte 6-8 bøger, og Enid Blyton nåede derfor at skrive 21 bøger i alt.Bøger, du kan ikke lægge fra dig igen

Hvad er det, der har gjort Enid Blytons De 5-bøger til noget helt særligt?

Måske skyldes seriens popularitet de elskelige karakterer Julian, Dick, George og Anne. Hver især har de karaktertræk, som børn kan identificere sig med. Måske de ser op til den kloge og ansvarsfulde Julian, eller måske de spejler sig i drengepigen George. Samtidigt har børnene sammen med hunden Tim et unikt venskab, de er fantastiske at være i selskab med.

Seriens popularitet skyldes også de gådefulde mysterier, som børnene bliver stillet over for i hver bog. Eventyrlystne læsere kan dårligt undgå at blive tryllebundet af de spændende eventyr, der heldigvis altid ender med, at De 5 redder dagen.

Én ting er dog sikkert. Med De 5-serien har Enid Blyton skrevet en række historier, som stadig den dag i dag er blandt de mest elskede og populære børnebøger.De 5-serien i opdateret udgave

Forlaget Carlsen genudgiver i løbet af de næste år alle bøgerne i Enid Blytons De 5-serie i en opdateret udgave. Bøgerne blev nyoversat i 2013 til et moderne sprog, og nu har de samtidigt fået nye, flotte omslag.

Serien egner sig både til højtlæsning og selvlæsning for børn i alderen 8-12 år.

De første seks bøger i serien udkommer 7. februar.

Du kan finde De 5-bøgerne online her eller i din lokale boghandel.Læs også: Husker du disse børne- og ungdomsbøger?Jeg læser engelsk på Københavns Universitet og er studentermedhjælper i Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Personligt læser jeg (næsten) alt, og jeg elsker at kunne være med til at give den gode læseoplevelse videre.