Børnebøger Carlsen Klassiske børnebøger

Husker du Ælle Bælle-bøgerne? De klassiske børnebøger er tilbage!

Ælle bælle, alle bælle-bøgerne, børnebog, børnebøger, carlsen

Den nysgerrige hundehvalp, Skramle-ramle skolebussen og Lille Ælling gik en tur. Mange af os kan huske Ælle Bælle-bøgerne fra vores egen barndom. Nu er Ælle Bælle-bøgerne tilbage i en flot, ny serie med både elskede klassikere og nye historier fra bl.a. Disney.


Ælle Bælle-bøgerne har gennem mere end 60 år været med til at give gode læseoplevelser og styrke læseglæden for danske børn. Med relanceringen af formatet kan du glæde dig til at dele nogle af seriens klassiske historier samt helt nye fortællinger med børn og børnebørn.

Historien bag Ælle Bælle

Den første Ælle Bælle-bog udkom i 1956, og frem til 1982 udkom der ikke mindre end 276 bøger i serien. Men hvor kommer idéen til Ælle Bælle-bøgerne fra?

Det var Per Carlsen, Forlaget Carlsens stifter, som bragte Ælle Bælle-bøgerne til Danmark. På en rejse til USA var han nemlig stødt på de såkaldte Wonder Books og Little Golden Books, der gentænkte præmisserne for børnelitteraturen.

LÆS OGSÅ: Fra 1940’erne til 1990’erne. Børnebogsklassikere fra din barndom

I 1940’erne og 1950’erne var børnebøger ofte meget dyre og derfor en luksus, som ikke var alle forundt. Både Wonder Books og Little Golden Books lancerede derfor korte historier af god kvalitet til en pris, hvor alle kunne være med.

Per Carlsen besluttede sig for at bringe konceptet til Danmark med det mål at gøre børnebøger til allemandseje.

Ælle Bælle-bøgerne er gode historier til de 3-6-årige til en god pris

I mere end 25 år var Ælle Bælle-bøger en fast bestanddel af enhver børnebogsreol, men derefter fulgte en årrække, hvor bøgerne ikke var til at finde i de danske boghandlere. Nu er Ælle Bælle-bøgerne tilbage igen – denne gang i en mere solid hardcover-udgave.

Den nye serie rummer både velkendte klassikere såsom Lille Ælling gik en tur og Skramle-ramle skolebussen samt flotte nye billedbøger, bl.a. fra Disney. Bøgerne er perfekte til højtlæsningshygge for børn i alderen 3+.

I første omgang udkommer 20 bøger i serien og til efteråret følger endnu flere trop.

Du kan købe alle bøgerne i serien online her eller i din lokale boghandel.

Klassikere

ælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, den nysgerrige hundehvalpSkramle-ramle skolebussen, ælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøgerælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, Nikolas og løvenælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, Lille ælling gik en tur

Toy Story

Toy Story 2Toy Story 3Toy Story 4

Peter Plys

Jan Mogensens dyrefabler

ælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, Victor banan, Jan mogensenælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, Jan mogensen, En prut i junglenælle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, Jan mogensen, LillebjørnÆlle bælle, nostalgi, klassiske børnebøger, jan mogensen, Hulla Ballula

Disney Jr.

nostalgi, klassiske børnebøger, disney junior, disney jr., hvalpevenner, det store optognostalgi, klassiske børnebøger, disney jr., disney junior, hvalpevenner, hyrdehvalpenostalgi, klassiske børnebøger, disney jr., disney junior, vampyrina, første skoledagnostalgi, klassiske børnebøger, disney jr., disney junior, vampyrina, lille rædsel

Carlsen anbefaler

Den høflige Elefant

Den høflige elefant, Richard Scarry, Ælle Bælle, Ælle Bælle-bøgerne,

Få er så velopdragne som Den høflige elefant – ligegyldigt om det handler om et nabobesøg, have legekammerater ovre eller at holde god bordskik.

LÆS OGSÅ: Husker du Ælle Bælle-bøgerne? De klassiske børnebøger er tilbage!

Den høflige elefant er en del af en genudgivelse af bøgerne i Ælle Bælle-serien.

Fra ca. 3 år.


Du kan købe Ælle Bælle – Den høflige elefant online eller i din nærmeste boghandel
Kanin og hans venner

kanin og hans venner, Richard Scarrys

En dag finder Kanin et æg. Han går straks ud fra, at det er Høne der har lagt det, indtil det udklækker. Ud af ægget kommer nemlig et dyr, som ligner en blanding mellem Kanins venner; And, Bæver og Egern.

En skøn billedbog af en de mest populære børnebogsforfattere og illustratorer.

Kanin og hans venner er en del af genudgivelsen af Ælle Bælle-serien.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Kanin og hans venner online eller i din nærmeste boghandel.
Godnat, Lille Bjørn

Godnat, Lille bjørn, Richard Scarry

Lille Bjørn plejer altid at få en godnathistorie og et godnatkys af Bjørnemor, inden han skal sove, og så bærer Bjørnefar ham i seng.

Men i dag kan Bjørnemor og Bjørnefar ikke finde ham. Hvor mon han har gemt sig? i køkkenet eller måske i haven?

En skøn godnathistorie af en af det mest populære børnebogsforfattere og illustratorer

Fra ca. 3 år


Du kan købe Godnat, lille bjørn online eller i din nærmeste boghandel.
Den uartige kanin

Den uartige kanin, Richard Scarry

Den lille kanin gør egentlig aldrig noget uartigt med vilje, men på en eller anden måder, er det altid det, det alligevel ender med.

Enten skruer han for højt op for TV’et, eller også vil han ikke i seng når han skal, og nogle gange kommer han til at tegne på væggen.

En herlig billedbog af en af verdens allermest populære børnebogsforfattere og illustratorer.

Fra ca. 3 år


Du kan købe Den uartige kanin online eller i din nærmeste boghandel.