Danske romaner Historiske romaner Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsens historiske thriller tegner præludiet til den aktuelle frygt for kernevåben

Steffen Jacobsens Karthago

I et nådesløst kapløb mod tiden kastes to agenter ind som brikker i stormagternes spil – og de er tvunget til at samarbejde, selv om de ikke stoler på hinanden.

København, marts 1945. I besættelsens sidste dage hersker kaotiske tilstande. I et pengeskab i kældrene under Gestapos hovedkvarter, Shellhuset, ligger tegningerne til konstruktionen af en atombombe, der ikke alene kan bestemme krigens udfald, men også få kolossal betydning for magtbalancen i verden. Helt frem til i dag.

For fans af f.eks. Ken Follet og store historiske spændingsromaner er Steffen Jacobsens KARTHAGO uomgængelig. Romanen strækker sig fra 1945 til 1976 og ligger i naturlig forlængelse af den anmelderroste bestseller DA BLEV JEG DØDEN fra 2017 om Niels Bohr og atombombens tilblivelse. Steffen Jacobsens bøger er solgt til filmatisering og udgivelse i det meste af Europa, USA, Japan, Kina og Taiwan. Romanen TROFÆ er blevet et stort hit og bestseller i bl.a. Sverige og Spanien.

Kapløb med tiden

KARTHAGO aktiverer russerne deres dygtigste agent: frihedskæmperen Asta Neergaard fra den danske modstandsgruppe BOPA. Men også de allierede kender til tegningerne og indsætter faldskærmsagenten John Landau, som har en afgørende viden. Om få dage vil englænderne igangsætte den mission, der skal lægge Shellhuset i ruiner: operation Karthago.

I et nådesløst kapløb mod tiden kastes Asta og John ind som brikker i stormagternes spil – og de er tvunget til at samarbejde, selv om de ikke stoler på hinanden.

Steffen Jacobsen er kirurg, Dr. Med. og overlæge, men har forladt lægegerningen for at hellige sig sit forfatterskab. Han fik i 2013 sit store gennembrud med Trofæ.


DA BLEV JEG DØDEN:
<strong>Steffen Jacobsens historiske thriller tegner præludiet til den aktuelle frygt for kernevåben</strong>
“Spændingsroman af internationalt format”
Jyllands-Posten


Karthago

<strong>Steffen Jacobsens historiske thriller tegner præludiet til den aktuelle frygt for kernevåben</strong>

★★★★★ “En effektiv spændingshistorie, som selv Ken Follett ville have været stolt af” – Jyllands-Posten

I et glemt pengeskab i kælderen under Gestapos hovedkvarter i Shellhuset ligger uvurderlige tegninger til alle komponenter af en atombombe.

Frihedskæmperen Asta og faldskærmsagenten John er tvunget til at samarbejde, selv om de ikke stoler på hinanden. Hver især vil de gøre alt for at sikre pengeskabets indhold, der ikke alene kan bestemme krigens udfald, men også få kolossal betydning for magtbalancen i verden efter krigens afslutning.

Med Karthago har Steffen Jacobsen skrevet en imponerende historisk spændingsroman, der strækker sig fra 1945 til 1976 og som ligger i naturlig forlængelse af den anmelderroste bestseller Da blev jeg døden fra 2017 om Niels Bohr og atombombens tilblivelse.

Du kan købe Karthago online hos fx Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.