bedste bøger 2018, bedste julegaver

Vi har alle sammen den ene person, der har alt, og derfor er helt umulig at finde en julegave til.

Men intet er umuligt i bøgernes verden, og nu behøver du ikke købe endnu en deodorant eller en lidt for dyr proptrækker igen – her er nemlig fem bud på de bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal give.


Julegaver: De bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal giveMin historie af Michelle Obama

Michelle Obama er en af vor tids mest ikonsike og spændende kvinder.

Som USA’s førstedame – og den første afroamerikanske førstedame – var hun med til at skabe det mest imødekommende og rummelige Hvide Hus i historien, samtidig med at hun etablerede sig som en stærk fortaler for kvinder og piger i USA og rundt omkring i verden.

Læs også Da Michelle mødte Barack

Michelle Obama inviterer læserne ind i sin verden og i de oplevelser, der har formet hende – fra barndommen i Chicagos South Side til hendes år som erhversleder, balancen mellem moderskab og karriere, og endelig hendes år på verdens mest berømte adresse.

Køb Min historie online her, eller hos din foretrukne boghandler.


Clifton-krøniken af Jeffrey Archer

Julegaver: De bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal give

Engelske Jeffrey Archer har solgt mere end 330 millioner bøger verden over. Archer er en mesterlig historiefortæller og holder læseren fanget med plottwists og cliffhangers.

Læs også Afpresningsinterview med en kernelæser.

Jeffrey Archer er især kendt for Clifton-krøniken, der er en episk fortælling om magt, forræderi og familiebånd i det 20. århundrede. Serien består af syv bind, hvoraf de første fem er udkommet på dansk. Bind seks og syv er planlagt til udgivelse i 2019.

Køb bøgerne online her, eller hos din foretrukne boghandler.


Julegaver: De bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal giveBåven om Gud af Hella Joof

Hella Joof puster nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når hun fortolker og digter og trækker paralleller til i dag.

Læs også “En historie om kærlighed”

Undervejs kommer hun dejligt vidt omkring emner som armhulehår, omskæring, overspringshandlinger, gamle mænd med unge kvinder, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod osv.

Med fortvivlelse iagttager Gud, hvordan menneskene forvalter den frie vilje og gang på gang gør sig selv og hinanden ondt. Det er, som om de har glemt, at kærlighed er det vigtigste af alt, og ondskab blot et råb om – kærlighed.

Køb Båven om Gud til 79,95 kr her, eller hos din foretrukne boghandler.


Julegaver: De bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal giveEdens have af Ernest Hemingway

Hemingway er en af det 20. århundredes mest betydningsfulde forfattere.

Læs også Klassikere i nye klæder

Edens have er en af de smukke nyudgivelser, og er en sanselig kærlighedshistorie om den unge, amerikanske forfatter David Bourne og hans kone Catherine, der er på bryllupsrejse i 1920’ernes solbeskinnede og uspolerede Sydfrankrig.

Han står på tærsklen til sit litterære gennembrud og er ivrig efter at begynde at skrive igen. Catherine opmuntrer og støtter ham, men gør samtidig alt for at forhindre hans kreativitet. I sin jalousi frister hun ham med en yngre og smukkere kvinde, og en farlig leg begynder.

Køb Edens have her, eller hos din foretrukne boghandler.


Julegaver: De bedste bøger til den, du ikke ved, hvad du skal giveDen lille prins af Antoine de Saint-Exupéry

Den lille prins er den klassiske og elskede fortælling om en pilot, der er strandet i ørkenen, hvor han møder en lille prins fra en fremmed planet.

Læs også Den lille prins nyoversat og i nyt udstyr

Prinsen fortæller ham om sin rejse gennem det store univers og om alle de skabninger, han har mødt og om alt det, han har lært i livet.

Den lille prins er en poetisk og filosofisk fortælling om ensomhed og om at bryde den, om kærlighed og om livet og døden.

En uforglemmelig oplevelse for børn og voksne.

Køb Den lille prins her, eller hos din foretrukne boghandler.

Den lille prins findes også som en rigtig fin familiekalender for 2019. Se den her.