Kategori: Barack Obama

Barack Obama

Barack Hussein Obama II (Født i 1961) er tidligere amerikansk præsident og forfatter. Barack Obama var USA’s 44. præsident, han blev valgt i november 2008 og sad i to perioder (2009-2017).

Han har tidligere udgivet to New York Times-bestsellere, Dreams from My Father (da. Arven fra min far) and The Audacity of Hope (da. Mod til at håbe), og modtog i 2009 Nobels Fredspris.

Han har siden da udgivet bøgerne Et forjættet land i 2020 og Renegades med Bruce Springsteen i 2021. Hans forfatterskab har modtaget store ros både fra anmeldere og læsere, og de er blevet læst flittigt verden over.

Han bor i Washington, D.C. med sin hustru, Michelle. De har to døtre, Malia og Sasha.

Barack Obama: Læs om det indsigtsfulde forfatterskab

Barack Obamas forfatterskab giver indsigt i den utrolige livshistorie der ligger forud for det menneske, vi i dag alle kender som USA’s 44. præsident.

I Et forjættet land fortæller han den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

LÆS OGSÅ: 5 afgørende øjeblikke i Barack Obamas første præsidentperiode

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab. Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

LÆS OGSÅ: Et forjættet land af Barack Obama: Sådan bliver den modtaget i hele verden

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Bogen giver et indblik i en position, man kun ellers kan gisne om.

LÆS OGSÅ: Renegades. Barack Obama og Bruce Springsteen taler om livet, musikken og at være ‘born in the USA’ i ny bog

Derudover har Obama i fællesskab med Bruce Springsteen udgivet bogen Renegades, baseret på deres fælles, populære podcast-serie.

Bogen er en samling af fortællinger fra Obama og Springsteen, som sammen udforsker temaer fra deres private liv og karrierer, og deres søgen efter fællesskab, identitet og mening.

Obamas forfatterskab skildrer et liv i amerikansk politik, men mere end det huser hans forfatterskab selvindsigt, refleksion og en hudløs ærlig portrættering af det håb og den tvivl, der medfølger.