Aktuelt Biografi Biografier Fagbøger

Michelle Obama: Vi prøvede på at få børn, og det gik ikke særlig godt

Min historie, Michelle Obama

Min historie er Michelle Obamas inspirerende biografi, hvor hun fortæller ærligt om sit livs op- og nedture. For eksempel hvordan hun og Barack Obama måtte kæmpe for at blive forældre til deres to børn Malia og Sasha.

Michelle Obama er et ikon og en inspirationskilde for mennesker verden over.

Det viser sig blandt andet ved, at hendes selvbiografi Min historie netop har passeret 10 millioner(!) solgte eksemplarer på verdensplan og på den måde er godt på vej til at blive den mest populære selvbiografi nogensinde.

I Min historie fortæller Michelle Obama varmt, skarpt og åbenhjertigt om tiden i Det Hvide Hus, men også om livet før – hendes barn- og ungdom, og ikke mindst hendes private forhold til Barack Obama.

LÆS OGSÅ: 5 afgørende øjeblikke i Michelle Obamas liv

Hendes ærlighed har både vakt opsigt og givet Min historie mange rosende ord med på vejen. Læsere er blandt andet blevet rørte af hendes historie om, hvordan hun og Barack måtte kæmpe for at nå drømmen om at blive forældre.

Ét stor skår i lykken

Michelle og Barack Obama var lykkelige sammen og begge havde gode og meningsfyldte liv med karriere og politisk arbejde. MEN. En stor fælles drøm ville ikke gå i opfyldelse.

“Vi prøvede på at få børn, og det gik ikke særlig godt. Det viser sig, at selv to dedikerede stræbere fyldt med dyb kærlighed til hinanden og en solid arbejdsetik ikke kan tvinge sig selv til at blive gravide med viljens kraft­. Fertilitet er ikke noget, man erobrer,” skriver Michelle i Min historie.

LÆS OGSÅ: Da Michelle mødte Barack. Eksklusivt uddrag fra Min historie

Parret prøvede at blive gravide gennem længere tid, men intet lod til at virke – men så en dag var graviditetstesten positiv. Glæden blev dog kort. Michelle skriver:

“Et par uger senere fik jeg en spontan abort, hvilket gjorde mig fysisk skidt tilpas og smadrede enhver optimisme, vi havde følt. Når jeg så kvinder gå med deres børn ned ad en gade, fulde af glæde, mærkede jeg et stik af længsel efterfulgt af en heftig følelse af utilstrækkelighed.”

I fertilitetsbehandling efter aborten

I Min historie undrer Michelle Obama sig over, at det ikke er bedre kendt – heller ikke blandt kvinder, at mange oplever at abortere. Faktisk ender hver femte graviditet i en abort. Alligevel er emnet omgærdet af tavshed.

“Jeg erfarede først det her, eft­er at jeg havde nævnt aborten for et par venner, som reagerede ved at overøse mig med kærlighed og støtte og også fortalte om deres egne aborter.

Det fjernede ikke smerten, men ved at afsløre deres egne kampe gav de mig støtte i min kamp og hjalp mig til at se, at det, jeg havde været igennem, ikke var andet end en normal biologisk kikser, et befrugtet æg, som, sikkert af en meget god grund, havde været nødt til at springe fra.”

LÆS OGSÅ: 10 stærke biografier du ikke må gå glip af

Vennerne anbefalede, at Michelle og Barack Obama opsøgte en fertilitetslæge. Det gjorde de, og selvom lægen ikke kunne finde årsagen til deres manglende held med at blive gravide, gik de videre med in vitro-behandling (hvor ægget bliver befrugtet med sædcellen i reagensglas).

Stor ensomhed og stor glæde

Det var dog en ensom proces for Michelle Obama at forsøge at blive gravid ved hjælp af moderne videnskab. Mens Barack Obama i høj grad kunne forsætte sit liv som før, skulle hun blandt andet tage hormoner for at øge parrets chancer. Hun skriver i Min historie:

“Jeg ville have en familie, og Barack ville også have en familie, og her sad jeg så alene på badeværelset i vores lejlighed og prøvede i mit inderlige savn at opbyde modet til at stikke en kanyle i mit lår.

Det var måske da, at jeg mærkede det første glimt af vrede over politik og Baracks urokkelige engagement i arbejdet. Eller måske følte jeg bare den tunge byrde ved at være kvinde.”

LÆS OGSÅ: 10 bøger om stærke kvinder og utrolige kvindeliv

Heldigvis blev Michelles anstrengelser belønnet allerede kort tid efter:

“Omkring otte uger senere hørte jeg en lyd, der udslettede ethvert spor af forbitrelse: et svagt susende, vandigt hjerteslag, som blev registreret af ultralyd, som udgik fra min krops varme hule. Vi var gravide.”

Michelle Obama, Min historie
Privatfoto: Obama-Robinsons familiearkiv

Michelle Obama, Min historie

Michelle Obama er en af vor tids mest ikoniske og spændende kvinder.

Find Min historie her, eller i din foretrukne boghandel

Som USA’s førstedame – og den første afroamerikanske førstedame – var hun med til at skabe det mest imødekommende og rummelige Hvide Hus i historien, samtidig med at hun etablerede sig som en stærk fortaler for kvinder og piger i USA og rundtomkring i verden.

Min historie er en usædvanlig personlig beretning fra en kvinde med sjæl og substans, der utrætteligt har overgået alle forventninger – og hvis historie inspirerer andre til at gøre det samme.