Kategori: Johanne Refseth

Johanne Refseth fotokreditering PR
Johanne Refseth. Foto af PR.

Johanne S. Refseth

Norske Johanne S. Refseth (f. 1984) har boet 10 år i Danmark. Hun er psykolog, foredragsholder og hjernen bag den populære Instagram-konto @psykolog.med.sovepose.

Det har medført bogen af samme navn, Psykolog med sovepose, der omhandler at finde mental styrke igennem naturen.

Udover at være en ørn til at slå telt op er hun uddannet inden forfølelsesfokuseret dynamisk terapi (ISTDP) og er specialist i social- og almenpsykologi.

Hun medvirker ofte som psykolog i radio, podcasts og TV i Norge.

Hvordan udelivet styrker det indre liv:

Johanne Refseth har mere end 65.000 følgere på Instagram, hvor hun fortæller om sine turer ud i naturen med telt, der har udviklet sig fra at være aktiviteter i foråret og sommeren til aktiviteter hele året rundt.

LÆS OGSÅ: Psykolog Johanne Refseth: Find mental styrke i naturen

Hendes bog, Psykolog med sovepose, dykker ned i hvordan naturen kan være med til at man får bedre indsigt i ens egne følelser og herigennem kan styrke ens mentalitet.

3 ting du skal være opmærksom på, når du bevæger dig ud i naturen:

Det er vigtigt at have for øje hvilke ting, der kommer frem til overfladen, når man først bevæger sig ud i naturen. Der er især 3, som Refseth fremhæver.

Følelser og minder kommer op til overfladen

Forstå din egen håndtering af de følelser, du har forsøgt at undgå

Tjek om fysiske symptomer er relateret til dine følelser

Følelser og minder dukker frem, når du er alene med naturen og giver dig selv tid og plads til at mærke efter. Johanne Refseth mærkede det konkret ved, at da hun begyndte at leve livet, som hun egentlig gerne ville, begyndte følelserne at bevæge sig inden i hende.

LÆS OGSÅ: Psykolog med sovepose: Kan naturen kurere din hjertesorg? Læs i bogen her

Bogen er en personlig fortælling men også en opfordrende guide til alle. Vi følger Johanne Refseth fra friluftslivet begyndelse til de lange ture året rundt, mens hun med humor og eftertænksomhed fortæller om psykologien bag det at være menneske.