Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Fagbøger til børn Sportsbøger til børn

Har du nu sikret dig EM 2020 – Bogen om landsholdet, når vi vinder EM i fodbold?

EM2020

KLUMME | Hver generation sine vigtige fodboldbøger – EM 2020 – Bogen om landsholdet er den, du SKAL sikre dig, før Eriksen, Schmeichel og Braithwaite triumferer til sommer, mener pressechef (og fodboldfan) Søren Anker Madsen.


Da jeg var dreng, kom Allan Simonsen til min fødeby Odder og skrev autografer nede på gågaden. Jeg fik hans autograf bag på min Borussia Mönchengladbach vindjakke, og min mor broderede oven på autografen, så den ikke skulle gå af i vask. Den dag i dag er Allan Simonsen stadig den største i min bevidsthed.

LÆS OGSÅ: EM 2020 – Bogen med landsholdet gør dig klar til en forrygende fodboldsommer!

Og sådan har alle fodboldglade piger og drenge deres favoritter, som de slæber med sig resten af tilværelsen lige som de fodboldbøger, der overlever utallige flytninger og stadig står tilbage i bogreolen som monumenter over store øjeblikke.

Sådan en skal du sikre dig nu, før Danmark selvfølgelig tager trofæet retur efter 29 år: EM 2020 – Bogen om landsholdet. Den vil din datter eller søn helt sikkert have med i flyttekassen, når de engang flyver fra reden.

Tre modne og kloge mænd (mig selv undertegnet, forstås) fortæller om deres fodboldbøger


Mikkel, 39 år

“Mine fodboldbøger har på en eller anden måde altid undgået skraldedøden. Flere gange har jeg forsøgt at smide dem ud, men det ender som regel altid med, at jeg falder i staver over de gamle kampreferater og -billeder. Der er noget næsten profetisk i at læse om en spillers potentiale i midt 90’erne, når man samtidig ved, hvordan det endte.

Så jeg har stadig bøgerne. Både den med Johansen-tvillingerne, der altid skulle spille i FCK og den med stortalentet Mikkel Beck – landsholdets helt nye åbenbaring, der betød at vi endelig ville få den tyngde i angrebet, vi havde manglet siden Elkjær.

Jeg havde i øvrigt Elkjærs autograf hængende i mange år. Jeg havde fået den af en af mine forældres venner. Det viste sig mange år senere, at det slet ikke var Elkjærs autograf, men en tilfældig krusedulle sat af selvsamme ven.”

Jesper, 49 år

“Rothman’s football yearbook – fordi der var engang, hvor der ikke var noget, som hed internettet, og man alligevel havde brug for at slå op, hvor stort Arsenal havde vundet …”

Søren, 51 år

Allan Simonsen: Mine gyldne mål, og Henning Jensen: Fodboldstjerne har ind til videre overlevet tre forskellige samlevere, og mindst ti forskellige adresser. En gang imellem bliver jeg piv-sentimental og sidder og hører vinylplader med Gasolin’ og læser i mine gamle fodboldbøger. Så er jeg lidt lykkelig.”


Har du nu sikret dig EM 2020 - Bogen om landsholdet, når vi vinder EM i fodbold?

Endelig er det tid til EM i fodbold!
Jubiii, så skal vi snart se EM i fodbold i fjernsynet.
Og hvis du går og glæder dig, er her en bog med alt det, du behøver at vide for at blive fuldstændig klar.

Bogen indeholder nemlig interviews med alle spillere fra det danske landshold og deres nye landstræner Kasper Hjulmand.

Der er quiz, og du møder de største stjerner, gennemgår favoritterne og den rummer selvfølgelig også nationalsangen, som er god at kende, når Danmark skal spille.

Desuden finder du i bogen en playliste med landsholdssange, kampprogram, hvor du selv kan udfylde resultater, historier med de største øjeblikke i dansk landsholdsfodbold og fede billeder af de danske spillere – og det hele er lavet sammen med DBU, så det er bare om at trække i trøjen og blive klar!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe EM 2020 – Bogen med landsholdet online, eller i din nærmeste boghandel.