12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Elsker du at læse om spændende, vilde historier fra virkeligheden? Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.


Vi har samlet 12 bøger, der indeholder vilde historier fra virkeligheden lige her. Lige fra vilde ekspeditioner, danskere der fik indflydelse på verdenshistorien, hemmelige operationer, eller vilde historier som for de flestes vedkommende er ukendte.
Bliv klogere på den danske underverden i Hvidvaskeren

Læs historien om en mand, der på trods af, at han som barn drømmer om at blive politibetjent ender i en større kriminel karriere som økonomisk svindeler. Få meget mere indblik i den danske underverden i Hvidvaskeren.

fars dags gave, hvidvaskeren

Han vil væk fra ghettoen, og han drømmer om at blive politibetjent. I stedet bliver han rocker, der ryger i bad standing og kaster sig over økonomisk svindel. På toppen af sin kriminelle karriere har han skotøjsæsker fuld af pengesedler, kører i store biler og fester, men det hele kommer med en pris, og han ender på kanten af afgrunden. I dag lever han et hemmeligt sted under en ny identitet.

Hvidvaskeren giver et opsigtsvækkende indblik i den danske underverden, hvor bander og forbrydere tager store summe fra samfundet. Det er en barsk fortælling og et nuanceret portræt af en ung mand, der kæmper med både lavt selvværd og indre dæmoner.

Du kan købe Hvidvaskeren online eller i din nærmeste boghandel.
Den samlede, vilde historie om Ahmed Samsam

Ahmed Samsam sad fængslet i seks år. Dømt som terrorist for Islamisk Stat. Men i virkeligheden var han agent for de danske efterretningstjenester, der vil forebygge terrorangreb i Danmark. Anholdelsen blev begyndelsen på en af de største efterretningsskandaler i nyere tid.

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

I seks år sidder Ahmed Samsam fængslet med en dom som terrorist for Islamisk Stat. I virkeligheden har han været agent for de danske efterretningstjenester, der vil forebygge terrorangreb i Danmark. Anholdelsen af ham bliver begyndelsen på en af de største efterretningsskandaler i nyere tid.

Ahmed Samsam fortæller for første gang i denne bog den samlede historie om sit voldsomme liv og de opsigtsvækkende begivenheder til en af de journalister, der har fået sagen frem i offentligheden.

Som bandekriminel finder Ahmed Samsam sit kald som kriger i Den Syriske Borgerkrig. Han tager til forældrenes hjemland for at bekæmpe en brutal diktator. En dag bliver han opsøgt af to mænd fra PET, og han indleder et samarbejde, som kommer til at koste ham dyrt.

Samsam-sagen bliver en del af et spind af opsigtsvækkende sager, der blandt andet tæller fængslingen af den tidligere FE-chef Lars Findsen og sigtelserne mod en række efterretningsfolk og den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Samsam kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.
Et harmfuldt og ubehageligt kapitel i danmarkshistorien

I samtiden vurderede man anstalten på Sprogø til at være human, nødvendig og progressiv. I dag fremstår den som kvindeundertrykkende, umenneskelig og absurd. Pigerne fra Sprogø er skrevet af de to forfattere, antropolog Stine Grønbæk Jensen og historiker og leder af Danmarks Forsorgsmuseum Sarah Smed, og fortæller om et harmfuldt og ubehageligt kapitel af danmarkshistorien, som fortjener opmærksomhed.

Hvem var de kvinder, der blev anbragt på Kvindehjemmet på Sprogø? Hvordan var deres hverdag på øen, hvor de blev holdt isoleret fra det omgivende samfund og deres familie? Hvordan opstod ideen om at isolere bestemte kvinder på en øde ø? Og hvorfor blev denne ide blev betragtet som en del af det, der gjorde den danske åndssvageforsorg til ”verdens bedste”?

I perioden 1923-1961 blev ca. 500 kvinder, som blev anset for at være ”løsagtige” og ”moralsk defekte”, anbragt på Sprogø. Kvindehjemmet var i samtiden et prestigeprojekt inden for åndssvageforsorgen, og anstalten blev af læger, politikere og i pressen fremhævet i rosende vendinger som et billede på fremskridt. I dag er historien om kvindehjemmet stadig omdrejningspunkt for stor offentlig interesse, men nu som genstand for forargelse og som eksempel på velfærdsstatens skyggeside.

Du kan købe Pigerne fra Sprogø fx hos Saxo.com eller i nærmeste boghandel.
En dramatisk fortælling om den blodige krig, der gik forud for 1. Verdenskrig

Mens det historiske fokus tidligere har været på 1. Verdenskrig og dens betydning for verdenshistorien, stiller Tommy Heisz skarpt på de konflikter i Balkan, som gik forud for krigen – konflikter, som har haft stor betydning for de to verdenskrige, men også på konflikter i nutiden.

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

En dramatisk beretning om det oversete præludium til 1. Verdenskrig. Den moderne europæiske historie indledes som regel i 1914 med attentatet på den østrig-ungarske tronarving Franz Ferdinand i Sarajevo. Men i Europas sydøstligste hjørne var krigen i gang længe før det.

På Balkan førte nationalistiske strømninger og et ønske om at drive osmannerne ud af Europa til voldsomme slag, angreb på civile og enorme flygtningestrømme. Resultatet havde ikke kun indflydelse på det 20. århundredes to verdenskrige, men også på konflikter helt op til i dag.

Journalist og forfatter Tommy Heisz trækker på breve, dagbøger og andre overleveringer, der fortæller om blodige slag, etnisk udrensning og koleraudbrud.

Du kan købe Blod under halvmånen online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.
Oktober 1943

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Oktober 1943 er en rigt illustreret bog om natten mellem 1. og 2. oktober 1943, hvor slog tyskerne til mod de danske jøder. Aktionen blev startskuddet til en dramatisk, nervepirrende og følelsesladet måned, hvor ca. 7.000 jøder flygtede til Sverige.

Men lige under 500 slap ikke væk i tide, og i Theresienstadts mørke indre.

I bogen fortæller Simon Kratholm Ankjærgaard om perioden under den tyske besættelse af Danmark. Han folder minutiøst begivenhederne ud og følger en række historiske skikkelser, der på hver deres måde er centralt placeret midt i begivenhederne.

Aktionen mod de danske jøder har fået et ikonisk skær – hjemme såvel som i udlandet – og er blevet fremstillet utallige gange. Simon Kratholm Ankjærgaards greb er dog unikt; han træder ind i historien på samtidens præmisser og fortæller om begivenheder og deres konsekvenser på både kort og lang sigt.

Du kan købe Oktober 1943 online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
En førstehåndsskildring af livet som politimand

I politiets frontlinje er en bog der går bagom erhvervet som politimand. Med skudsikker vest og en pistol i hånden har Henrik Oryé været lovens håndhæver. Som læser får man indblik i hans succeser, nederlag og hvordan det kan være han i øjeblikket er suspenderet fra politikorpset.

i politiets frontlinje, henrik oryé, jakob fälling

I 30 år har Henrik Oryé vært med i forreste række, når spektakulære politiaktioner udspillede sig i København.

I politiets frontlinje skildrer Henrik Oryés dramatiske fortællinger fra gadeplan om de store sager, der ramte de danske overskifter, heriblandt rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, opgøret med BZerne ved Sorte Hest og kampen mod rockere og bandegrupperinger.

Men det er også en fortælling om at blive suspenderet fra tjeneste på grund af Tibet-sagen, som stadig i dag er under efterforskning. Undersøgelsen gør, at Henrik Oryé ikke foreløbigt kan vende tilbage til politiet, som han levede og åndede for i mange år.

Køb I politiets frontlinje online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.
Historien om en af de mest spektakulære danske drabssager

Kristian Corfixens vilde historie om Sygeplejersken, om den drabsdømte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus har modtaget flere priser siden udgivelsen. I 2019 modtog Kristian Corfixen ‘Formidlingsprisen’ af Foreningen for Undersøgende Journalistiks, der kaldte Sygeplejersken, og i 2020 blev han tildelt Det Danske Kriminalakademis Tage la Cour-Diplom.

Læs også: Sygeplejersken af Kristian Corfixen udgives på ni sprog

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Da en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus en tidlig forårsmorgen i 2015 ringer til politiet med mistanke om, at hendes nære sygeplejerskekollega bevidst dræber patienter, bliver det startskuddet til en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie.

I denne dokumentariske beretning rekonstrueres den nattevagt, der i sidste ende førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg.

Her fremlægges hele politiets efterforskning, der giver nye indsigter, som ikke tidligere har været kendt af offentligheden, samt interviews med sagens nøglepersoner.

Netflix-serien Sygeplejersken er baseret på journalist Kristian Corfixens bestseller, der udkom i 2019 til fremragende anmeldelser. ”Et bemærkelsesværdigt stykke retshistorie,” skrev Jyllands-Posten i anmeldelsen og uddelte fem stjerner, mens Berlingske kaldte den ”medrivende og forbilledlig sober”.

Du kan købe Sygeplejersken online, eller i din nærmeste boghandel.
En beretning om livet som kriminaltekniker

Hvis du ønsker at vide mere om det vilde arbejde, der skal til for at fælde en gerningsmand, skal du læse Bent Hytholm Jensens beretning om sin karriere som kriminaltekniker. I Djævlen ligger i detaljen kommer du tæt på den værktøjskasse, som kriminalteknikere bruger til at opklare de værste forbrydelser.

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Hvordan er det at finde den lille detalje, som fælder en drabsmand?

Hvordan er det at overse noget på et gerningssted, som kunne have været afgørende?

Hvordan er det at stå overfor talrige, uskyldige ofre efter branden på Scandinavian Star eller efter tsunamien i Thailand?

Bent Hytholm har gennem 32 år som kriminaltekniker været tættere på det mest modbydelige end de fleste. I bogen inviterer han læseren indenfor i en verden af gerningssteder, hvor det handler om at gennemsøge alle detaljer minutiøst for at finde de brikker, der skal til for at løse en forbrydelse. 

Du kan finde Djævlen ligger i detaljen som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.
Hemmelighedsstemplet flugtoperation under Golfkrigen

30 år er gået siden Mogens Pedersen, som det sidste gidsel, flygtede fra et krigsramt Kuwait, hvor de irakiske soldaters øjne hvilede tungt på ham.

Det eneste, han havde med sig hjem, var et falsk rødbedefarvet pas udstedt til HC Andersen og en utrolig historie om flugten ud af Bagdad.

Læs også: Mogens Pedersen var det sidste gidsel: Vi kan gøre de mest fantastiske ting under pres, men vi er stadig kun mennesker

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad. En mission der involverede så forskelligartede remedier som en postsæk, en hundehvalp ved navn Hussein og et pas udsted til H.C. Andersen.

Du kan købe Det sidste gidsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Da hundredevis af kz-fangere, dagen efter befrielsen, drev i land på Møn

Jesper Clemmensen og Thomas Albreksen tager fat på et grufuldt kapitel om 2. verdenskrig, der for de fleste danskere, utroligt nok, er ukendt.

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord på prammen var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. 

Her starter fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. Og det er også fortællingen om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne, modstandsfolk og lokale læger satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 

Du kan købe Skibet fra helvede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Den vilde historie om USA’s største politiske dynasti

I Anders Agner Pedersens imponerende værk, kommer du helt tæt på Kennedy-familien, som i årtier har fascineret folk over hele kloden. Dynastiet udgør en stor og vigtig del af den amerikanske historie, både politisk og popkulturelt. Kennedy – Historien om USA’s største politiske dynasti giver for første gang på dansk et intimt blik ind i den sagnomspundne familie.

Kennedy, historien om usas største politiske dynasti, anders agner pedersen

Selvom mange har hørt om Kennedy-familien, er det de færreste, som kender den samlede historiske familiens unikke plads i amerikansk historie. Ingen anden amerikansk familie har fascineret folk over hele verden som Kennedyerne.

Dynastiet har i over 100 år leveret nogle af de største koryfæer som præsident John F. Kennedy og hans hustru Jackie. Anders Agner Pedersen, en af Danmarks dygtigste USA-formidlere, samler for første gang på dansk historien om den magtfulde familie, fra dynastiets begyndelse og frem til 2021.

Det er en fortælling om en jagt på magt, om kæmpe succeser og enorme nedture, om de tragiske dødsfald og om familiens mange hemmeligheder.

Køb Kennedy – historien om USA’s største politiske dynasti online, eller i din nærmeste boghandel.
Lone Theils: Britiske seriemordere 2

12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Lone Theils fortæller om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord.

Du kan købe Britiske seriemordere 2 af Lone Theils fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.

vilde historier