Elsker du at læse om spændende, vilde historier fra virkeligheden? Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.


Vi har samlet 12 bøger, der indeholder vilde historier fra virkeligheden lige her. Lige fra vilde ekspeditioner, danskere der fik indflydelse på verdenshistorien, hemmelige operationer, eller vilde historier som for de flestes vedkommende er ukendte.

Stormen over Stillehavet

Det er sjældent der bliver stillet skarpt på Asien, når man snakker om Anden Verdenskrig. Få hele historien fra Pearl Harbour til Iwo Jima og russere i japansk uniform.

storm over stillehavet - anden verdenskrig i asien, peter harmsen

Mange tror at startskuddet til Anden Verdenskrig i Asien var angrebet på Pearl Harbor i 1941 – men konflikterne går meget længere tilbage.

Et ældgammelt og destruktivt forhold mellem Japan og Kina førte til øgede spændinger og kampe i 1930’erne. Disse kampe kulminerede i udbredelsen af verdenskrigen til Asien.

Storm over Stillehavet stiller skarpt på et overset og vigtigt element i verdenskrigen – hvordan krigen så ud for både civile, militær og politikere. Peter Harmsen beskriver de subarktiske forhold i øgruppen Aleuterne; hungersnøden i Kina, Indokina og Indien og tager læseren fra Det Hvide Hus i Washington til marineinfanteristerne på tropeøen Peleliu.

Du kan købe Storm over Stillehavet – Anden Verdenskrig i Asien online eller i din nærmeste boghandel.
En førstehåndsskildring af livet som politimand

I politiets frontlinje er en bog der går bagom erhvervet som politimand. Med skudsikker vest og en pistol i hånden har Henrik Oryé været lovens håndhæver. Som læser får man indblik i hans succeser, nederlag og hvordan det kan være han i øjeblikket er suspenderet fra politikorpset.

i politiets frontlinje, henrik oryé, jakob fälling

I 30 år har Henrik Oryé vært med i forreste række, når spektakulære politiaktioner udspillede sig i København.

I politiets frontlinje skildrer Henrik Oryés dramatiske fortællinger fra gadeplan om de store sager, der ramte de danske overskifter, heriblandt rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, opgøret med BZerne ved Sorte Hest og kampen mod rockere og bandegrupperinger.

Men det er også en fortælling om at blive suspenderet fra tjeneste på grund af Tibet-sagen, som stadig i dag er under efterforskning. Undersøgelsen gør, at Henrik Oryé ikke foreløbigt kan vende tilbage til politiet, som han levede og åndede for i mange år.

Køb I politiets frontlinje online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 september.
Historien om en af de mest spektakulære danske drabssager

Kristian Corfixens vilde historie om Sygeplejersken, om den drabsdømte sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus har modtaget flere priser siden udgivelsen. I 2019 modtog Kristian Corfixen ‘Formidlingsprisen’ af Foreningen for Undersøgende Journalistiks, der kaldte Sygeplejersken, og i 2020 blev han tildelt Det Danske Kriminalakademis Tage la Cour-Diplom.

Læs også: Sygeplejersken af Kristian Corfixen udgives på ni sprog

Da en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus en tidlig forårsmorgen i 2015 ringer til politiet med mistanke om, at hendes nære sygeplejerskekollega bevidst dræber patienter, bliver det startskuddet til en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie.

I denne dokumentariske beretning rekonstrueres den nattevagt, der i sidste ende førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg.

Her fremlægges hele politiets efterforskning, der giver nye indsigter, som ikke tidligere har været kendt af offentligheden, samt interviews med sagens nøglepersoner.

Du kan købe Sygeplejersken online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
En helikopter og dens piloter i medgang og modgang

Thomas og Henning Kristensen fortæller I Lynx historien om helikopteren der har tjent Danmark i modgang og medgang i 40 år.

Lynx-helikopteren var igennem 40 år i aktiv tjeneste for både Flyvevåbnet og Søværnet. Gennem vind, vejr, storm, regn, håbløse situationer og vellykkede opgaver har Lynx stået det danske forsvar bi.

Lynx kom vidt og langt på missioner og kritiske operationer i både ind- og udlandet, og var en loyal sammensvoren for de danske helikopterpiloter.

Lynx – i aktion for Danmark giver gennem piloterne et eksklusivt indblik i dramatiske redningsaktioner, piratjagt i Det Indiske Ocean, udstationering i Nordatlanten og i hvordan livet er for en pilot i Eskadrille 723.

Du kan købe Lynx online, eller i din lokale boghandel.
Hemmelighedsstemplet flugtoperation under Golfkrigen

30 år er gået siden Mogens Pedersen, som det sidste gidsel, flygtede fra et krigsramt Kuwait, hvor de irakiske soldaters øjne hvilede tungt på ham.

Det eneste, han havde med sig hjem, var et falsk rødbedefarvet pas udstedt til HC Andersen og en utrolig historie om flugten ud af Bagdad.

Læs også: Mogens Pedersen var det sidste gidsel: Vi kan gøre de mest fantastiske ting under pres, men vi er stadig kun mennesker

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad. En mission der involverede så forskelligartede remedier som en postsæk, en hundehvalp ved navn Hussein og et pas udsted til H.C. Andersen.

Du kan købe Det sidste gidsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
En dramatisk fortælling om at overleve Auschwitz, blive fanget bag Jerntæppet og flugten til friheden.

Den anmelderroste journalist og forfatter Jesper Clemmensen står bag bogen Afhopperne – en dokumentarisk fortælling, som er blevet til gennem interviews med hovedpersonerne fra dengang, samt et omfangsrigt arkivarbejde i Danmark, USA, Tyskland og flere østeuropæiske lande.

Læs også: På rejse med en overlever. Jesper Clemmensen om mødet med den 95-årige Jan Rocek

Afhopperne, Jan Rocek, Jesper Clemmensen, Anden verdenskrig, 2. verdenskrig

Afhopperne er den sande historie om Jan Rocek og hans kone, svigermor og to små drenge, der hopper over rælingen på en østtysk færge i Gedser Havn den 24. juli 1960. Familiens gode venner gjorde senere det samme, og det markerer afslutningen på årtiers undertrykkelse af to jødiske familier i Østeuropa.

Familierne havde overlevet uhyrligheder, man næsten ikke kan forestille sig: Nazisternes udryddelseslejr Auschwitz og at blive fanget bag jerntæppet i et kommunistisk Prag. Springet ud i den danske havn var deres eneste mulighed for et bedre liv – og deres foretagende lykkedes kun, fordi heltemodige danskere forhindrede den østtyske færges mandskab i at stoppe familiernes flugt.

En storslået fortælling baseret på interviews med bl.a. Jan Rocek og grundig arkivresearch.

Du kan købe Afhopperne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Da hundredevis af kz-fangere, dagen efter befrielsen, drev i land på Møn

Jesper Clemmensen og Thomas Albreksen tager fat på et grufuldt kapitel om 2. verdenskrig, der for de fleste danskere, utroligt nok, er ukendt.

Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord på prammen var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. 

Her starter fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. Og det er også fortællingen om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne, modstandsfolk og lokale læger satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 

Du kan købe Skibet fra helvede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Stemmer fra dem, der oplevede atomulykken i Tjernobyl

Bøn for Tjernobyl zoomer den nobelprisbelønnede forfatter og journalist Svetlana Aleksijevitj ind på Tjernobyl. Aleksijevitj rejste i tre år rundt i de mest udsatte områder for at indsamle vidnesbyrd om livet for de mennesker, der var tættest på ulykken. HBO’s autentiske serie Chernobyl har hentet inspiration fra bogen HBO-serien er blevet rost for dens detaljebevidste portrætter af begivenhederne, og den benytter blandt andet dialoger og detaljer beskrevet direkte i bogen.

Læs også: Bøn for Tjernobyl: Bogen der var inspirationskilde for HBO’s hitserie

Svetlana Aleksijevitj, Bøn for Tjernobyl

Den russiske forfatter og journalist Svetlana Aleksijevitj tegner i bogen Bøn for Tjernobyl et portræt af de mennesker, som blev allermest påvirket af atomulykken i Tjernobyl.

Den 26. april 1986 eksploderede en reaktor i Tjernobyl, Ukraine. Det var en global katastrofe, som har haft store konsekvenser for både miljø og mennesker. 

LÆS OGSÅ: Bøn for Tjernobyl: Bogen der var inspirationskilde for HBO’s hitserie

På en 3 års lang rundrejse, interviewede Svetlana Aleksijevitj folk i udsatte områder, som var meget tæt på ulykken – både uskyldige borgere, brandmænd og dem, som skulle rydde op efter det hele. I bogen hører vi deres tanker om fortiden, nutiden og fremtiden.

Du kan købe Bøn for Tjernobyl online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Den vilde historie om USA’s største politiske dynasti

I Anders Agner Pedersens imponerende værk, kommer du helt tæt på Kennedy-familien, som i årtier har fascineret folk over hele kloden. Dynastiet udgør en stor og vigtig del af den amerikanske historie, både politisk og popkulturelt. Kennedy – Historien om USA’s største politiske dynasti giver for første gang på dansk et intimt blik ind i den sagnomspundne familie.

Kennedy, historien om usas største politiske dynasti, anders agner pedersen

Selvom mange har hørt om Kennedy-familien, er det de færreste, som kender den samlede historiske familiens unikke plads i amerikansk historie. Ingen anden amerikansk familie har fascineret folk over hele verden som Kennedyerne.

Dynastiet har i over 100 år leveret nogle af de største koryfæer som præsident John F. Kennedy og hans hustru Jackie. Anders Agner Pedersen, en af Danmarks dygtigste USA-formidlere, samler for første gang på dansk historien om den magtfulde familie, fra dynastiets begyndelse og frem til 2021.

Det er en fortælling om en jagt på magt, om kæmpe succeser og enorme nedture, om de tragiske dødsfald og om familiens mange hemmeligheder.

Køb Kennedy – historien om USA’s største politiske dynasti online, eller i din nærmeste boghandel.
Den legendariske dronning, der samlede Norden

I bogen Rigets Frue kommer forfatter Maria Helleberg helt tæt på den gribende fortælling om dronning Margrete 1. Den smukke roman centrerer om den viljestærke og begavede kvinde, hvor man følger dronningen i sin opvækst og i sit voksenliv. Margrete 1. udviklede sig til en erfaren regent, både inden for kærlighed og krig, og står stadig som en af de største strateger i Danmarkshistorien.

Rigets Frue er fortællingen om den danske dronning der samlede norden i 1300-tallet.

Margrete 1. var en viljestærk og intelligent kvinde, der for at opnå og bevare magten, måtte tage menneskelige ofre. Først i 1397 lader hun sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge af hendes imperium, men stadig uden at give slip på magten.

I romanen følger man hende gennem opvæksten på Vordingborg Slot med forældrene Valdemar Atterdag og dronning Helvig, og hendes barneægteskab med kong Håkon af Norge.

Rigets Frue fortæller legenden om Margretes oplevelser med ensomhed, magtkampe, krig og kærlighed.

Du kan købe Rigets Frue online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig

William S. Knudsen er én af de mest markante danske immigranter i USA nogensinde, men alligevel har hans utrolige bedrifter stort set været glemt af offentligheden i 70 år. One Dollar Man fortæller historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig.

Læs også: One Dollar Man er historien om den trestjernede general William S. Knudsen

One dollar man, ole sønnichsen, William S. Knudsen, danske udvandrere

William S. Knudsen hjalp den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt med til at vinde de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

I dag er han glemt af de fleste.

One Dollar Man udlægger den gemte historie om den københavnske cykelsmed William S. Knudsen, der udvandrede til USA i år 1900 med blot 30 dollars på lommen. Her kæmpede han sig op fra bunden af og endte med at være en af USA’s bedst betalte erhvervsfolk og trestjernet general.

Du kan købe One Dollar Man online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Angrebet på Shellhuset og katastrofen ved Den Franske Skole i ord og gribende billeder

21. marts 1945 er en dato, der har brændt sig ind i hukommelsen på en hel generation af danskere. Den dag angreb allierede bombefly med succes det danske Gestapo-hovedkvarter i Shellhuset.

Men noget gik galt under angrebet, og den fejltagelse blev årsag til en af krigens største katastrofer på dansk jord: bombningen af Den Franske Skole på Frederiksberg.

Læs også: 21. marts 1945: En strategisk succes og en ufattelig, menneskelig tragedie

Bombemål Shellhuset, Shellhuset, Den franske skole, bøger om anden verdenskrig

Den 21. marts 1945 letter 50 Royal Air Force-maskiner fra England. Deres mål er Shellhuset, Gestapos hovedkvarter i København, hvor det tyske politi fører arkiv over modstandsbevægelsen og holder ledende frihedskæmpere indespærret.

Aktionen tegner til at blive en succes, men noget går galt, og den efterfølgende forvirring resulterer i den katastrofale bombning af Den Franske Skole og et beboelseskvarter på Frederiksberg.

I Bombemål Shellhuset opruller historiker og museuminspektør Christian Aagaard en af de mest skelsættende dage i besættelseshistorien.

Du kan købe Bombemål Shellhuset online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Gå på opdagelse i flere vilde historier i vores kongerige her.

vilde historier