Kate Elizabeth Russell Skønlitteratur

10 gode lydbøger til gåturen

10 gode lydbøger til gåturen

På med hørebøfferne og ud i den dejlige sommer. Gode lydbøger gør nemlig gåturen endnu bedre. Vi anbefaler 10 gode lydbøger til gåturen.


Her er både anmelderroste romaner, true crime, historiske romaner, biografier, romantik, noget der kan få dig til at grine og en enkelt der vil få dig til at gyse.True Crime: Historien bag en af Danmarks mest spektakulære drabssager

Oplæser: Morten Rønnelund

8 timer og 46 minutter

10 gode lydbøger til gåturen

Vinder af Tage la Cour-diplomet og Foreningen for Undersøgende Journalistisks Formidlingspris.

Da en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus en tidlig forårsmorgen i 2015 ringer til politiet med mistanke om, at hendes nære sygeplejerskekollega bevidst dræber patienter, bliver det startskuddet til en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie.

LÆS OGSÅ: Sygehuset er det optimale gerningssted

I denne dokumentariske beretning rekonstrueres den nattevagt, der i sidste ende førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg. Her fremlægges hele politiets efterforskning, der giver nye indsigter, som ikke tidligere har været kendt af offentligheden.

Alle nøglepersonerne i sagen har desuden bidraget til bogen – inklusiv den dømte Christina Aistrup Hansen samt politiets kronvidne. For begge er bogen første gang, de udtaler sig til offentligheden om sagen.

Kristian Corfixen dækkede sygeplejerskesagen for dagbladet Politiken, da den blev behandlet i by- og landsretten.

Har du allerede lyttet til Sygeplejersken af Kristian Corfixen? Så kan vi anbefale at du lytter til Uropatruljen, hvor forfatteren Frederik Strand for første gang hele historien om Uropatruljen fra oprettelsen i 1969 til nedlæggelsen i 2001.Romantik: En modig, vigtig og bevægende roman

Oplæser: Tina Kruse Andersen

12 timer

Det ender med os, Colleen Hoover

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

LÆS OGSÅ: Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Har du allerede lyttet til Det ender med os af Colleen Hoover? Så kan vi anbefale at du lytter til Archers stemme.


Colleen Hoover er en sand læserdarling og har flere år i træk vundet Goodreads Choice Awards med “Best Romance”.  Få et overblik over hendes andre romaner her.Til lattermusklerne: En sprudlende sjov biografi af Sofie Linde

Oplæser: Sofie Linde

8 timer og 27 minutter

Fårking gravid

Det er skønt at være gravid.
Sådan ser det i hvert fald ofte ud, når man kigger sig omkring, men det syntes Sofie Linde bare ikke.

Ærligt og morsomt fortæller den populære tv-vært om det, som hun har oplevet som den vanvittige graviditetstid i sit graviditetsmanifest for førstegangs-fødende.

Bogen består af dagbogsuddrag, sjove anekdoter og skøre fotos fra Instagram, der tilsammen er fortællingen om at være gravid og stifte familie og et underholdende opgør med forventningen om, at det absolut skal være smukt, lykkeligt og helt fantastisk.


Du kan læse et uddrag af Fårking gravid her: Sofie Linde: Jeg vejede næsten 0,1 ton…!

Har du allerede lyttet til Fårking gravid af Sofie Linde? Så kan vi anbefale at du lytter til Er der en voksen til stede? som er en humoristisk samtalebog af Iben Hjejle og Signe Lindkvist.Eftertænksomhed: En gribende fortælling, der tapper ind i #metoo debatten.

Oplæser: Sara Hjort Ditlevsen

11 timer og 36 minutter

Min mørke Vanessa

Som blot 15-årig indleder Vanessa Wye et forhold til læreren Jacob Strane. Han er 42, men trods aldersforskellen er deres forhold baseret på kærlighed.

LÆS OGSÅ: Det 21. århundredes svar på Lolita. Smuglæs i Min mørke Vanessa

Da Jacob Strane sytten år senere bliver anklaget for overgreb af en tidligere elev, er Vanessa chokeret.

For hende er der nemlig ingen tvivl: Jacob Strane var hendes første, store kærlighed.

Men efterhånden som sagen ruller, bliver hun tvunget til at granske fortiden: Hvem forførte hvem? Hvor meget ville hun selv forholdet? Er hun også et offer?


Har du allerede lyttet til Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell? Så kan vi anbefale at du lytter til ungdomsromanen Det øjeblik du tvivler af Sarah Engell.Dramatik: Spænding og thriller mødes når en hemmelig mission fra Golfkrigen afdækkes

Oplæser: Flemming Enevold

11 timer og 44 minutter

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

LÆS OGSÅ: Mogens Pedersen var det sidste gidsel: Vi kan gøre de mest fantastiske ting under pres, men vi er stadig kun mennesker

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad.

Bogen er desuden solgt til filmatisering.

Har du allerede lyttet til Det sidste gidsel af Henrik Thomsen og Ole Sønnichesen? Så kan vi anbefale at du lytter til Afhopperne af Jesper Clemmensen, der handler om to familiers dramatiske flugt fra Jerntæppet i Østeuropa.Historisk roman: En slægtshistorie fra Odense, der er nomineret til årets Martha-pris

Oplæser: Poul Becker

12 timer og 31 minutter

Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.

I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa efter 25 romaner: Vaniljehuset var den svære to’er for mig

Da han som ung mand i 1800-tallets Odense stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

Vaniljehuset er baseret på Mich Vraas morfars historie.

Har du allerede lyttet til Vaniljehuset af Mich Vraa? Så kan vi anbefale at du lytter til bestselleren, den historiske roman om Jutlandia, Pigen fra det store hvide skib af Mich Vraa og Jesper Bugge Kold.Biografi: Stærk og modig fortælling om at være mønsterbryder

Oplæser: Puk Elgård

5 timer og 28 minutter

10 gode lydbøger til gåturen

Da Puk Elgårds forældre mistede deres syvårige datter Pia, rådede lægerne dem til at få et nyt barn med det samme. Lige efter begravelsen blev Puk undfanget.

Som 6-årig opdagede Puk forældrenes hemmelighed, og hun påtog sig opgaven med at holde familien på ret køl. Alligevel var opvæksten præget af misbrug, farens ludomani, morens skrøbelige psyke og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg skulle selv blive mor for at forstå, hvor slemt det var

I Se mor, jeg danser fortæller Puk Elgård om at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden. Dermed minder hun os om, at man kan vælge sin egen vej på trods af en udfordrende barndom.

Har du allerede lyttet til Se mor, jeg danser af Puk Elgård? Så kan vi anbefale, at du lytter til Jeg ser dig stadig af Julie Rubow, der fortæller hjertegribende om at miste sin mand til Alzheimer.Spænding og action: Nervepirrende roman om to efterretningsagenter i knibe

Oplæser: Dan Schlosser

11 timer og 6 minutter

10 gode lydbøger til gåturen

Første bog i David Baldaccis krimiserie om de to eks-Secret Service agenter Sean King og Michelle Maxwell.

Michelle Maxwell har ødelagt sin lovende karriere i U.S Secret Service. Imod bedre vidende lod hun den præsidentkandidat, hun var sat til at beskytte, uden opsyn et ganske kort øjeblik, og nu er manden forsvundet i den blå luft.

Sean King ved, hvordan den yngre agent har det. Otte år tidligere lod den ambitiøse Secret Service agent sig distrahere i et splitsekund, og hans kandidat blev skudt for øjnene af ham.

Nu forenes deres skæbner. Fanget i et spind af løgne, hemmeligheder og livsfarlige sammentræf, afdækker de to tidligere agenter en skræmmende sandhed: de begivenheder, der ødelagde deres liv, var nøje planlagt – og er langt fra ovre.

LÆS OGSÅ: Agenterne King og Maxwell på farlig mission. Læs i David Baldaccis thriller Splitsekund

Har du allerede lyttet til Splitsekund af David Baldacci? Så kan vi anbefale, at du lytter til den hæsblæsende krimi, Ghostwriter af Steffen Jacobsen.Rørende roman: Thomas Korsgaards bevægende debut der starter den anmelderroste Tue-trilogi

Oplæser: Thomas Korsgaard

6 timer og 41 minutter

Hvis der skulle komme et menneske forbi, Thomas Korsgaard, bøger af Thomas Korsgaard

Tue vokser op i en presset familie for enden af en grusvej lidt uden for Skive. Tues far prøver desperat at holde sammen på stumperne af familiens økonomi og gældsætter sig hos sin bror. Tues mor har en helt anden plan: Hun drømmer nemlig om at vinde den store gevinst på et af de mange internetkasinoer, hun besøger dagligt.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaards dagbog op til udgivelsen af sin debutroman

Thomas Korsgaards debutroman Hvis der skulle komme et menneske forbi er en stærk fortælling om at vokse op i fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund. Men samtidig er det også fortællingen om en dreng, der finder sin egen vej uden at glemme, hvor han kommer fra.


Har du allerede lyttet til Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard? Så kan vi anbefale at du lytter til den hjerteskærende Min familie af Sebastian Bune.Genialt gys: Spænding og grænseoverskridende myrekryb forenes i denne pageturner

Oplæser: Iben Haaest

10 timer og 1 minut

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

LÆS OGSÅ: Thriller-forfatter Karen Dionne: Hvordan lever man med, at man som barn slog sin mor ihjel?

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg.

Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.

Du kan læse mere om Karen Dionne på hende hjemmeside.

Har du allerede hørt Den onde søster? Så kan vi anbefale at du lytter til Dyndkongens datter som også er skrevet af Karen Dionne og som byder på en nervepirrende menneskejagt gennem USA’s marskland.


Har du brug for flere anbefalinger til gode lydbøger?

Vi har en masse andre lister du kan bliver inspireret af når du skal finde gode lydbøger til gåturen.