Fiktion Indefra

Dagbog fra en debutant

21-årige Thomas Korsgaard har skrevet dagbog i ugen op til udgivelsen af sin debutroman, “Hvis der skulle komme et menneske forbi“. Læs med her og få et indblik i hans hektiske uge – og i, hvordan det føles endelig at dele sin roman med verden.


Mandag

Tre dage til udgivelsen. Suzanne Brøgger skrev på Twitter i weekenden: stærk debut. Det var helt vildt. Dagen startede med fotografering til Jyllandsposten, derefter tog til København og et interview. Om aftenen spiste jeg kinesisk med Signe [Thomas’ veninde, red.] og gik tidligt i seng på hotellet.

Brøgger tweet

Tirsdag

To dage til udgivelsen. Føler allerede jeg har gentaget mig selv tusind gange. Men prøver at huske på, at selvom bogen er gammel for mig (2,5 års arbejde), så er den ny for verden. Jeg er så smigret over, at journalisterne vil tale med mig, at de synes, bogen er spændende. Det er det hele værd at skrive, når nogen læser det.

Onsdag

Én dag til udgivelsen. Spiste tidlig morgenmad med Alice [Thomas’ veninde, red.] og tog hen på forlaget for at forberede de sidste ting til udgivelsesdagen. Var i News kl. 16.30 – det var live og jeg tror, det gik fint. Så sad værterne der og holdt min bog op, så hele verden kunne se den! Bagefter spiste jeg middag med Signe og drak en øl. Jeg kunne ikke sove om natten. Satte min telefon på flytilstand og drak den te med bamsen på pakken, som man bliver døsig af.

Thomas Korsgaard

Torsdag

Udgivelsesdagen. Tømmermænd,  træt og vågnede klokken 6, men følte mig alligevel i stand til ALT. Bogen blev anmeldt i Politiken af May Schack. En smuk anmeldelse og fire hjerter. Hun havde ikke et ondt ord at sige. Senere interview i Boghallen. Der var fuldstændig proppet med mennesker og jeg var meget nervøs inden jeg gik på. Så drak jeg et glas vin og talte til ti. Simon Bennebjerg, skuespiller på det kongelige, læste op. Det var i al beskedenhed helt vildt og fint at se. Alle var vilde med ham.

Simon Bennebjerg læser op Boghallen

Fredag

På kanten af udmattelse. Sov til klokken 10 og tog ud i byen for at få en kop kaffe. En ung mand stoppede mig og fortalte, han havde købt min bog. Det gjorde mig helt vildt glad. Stor fest på forlaget i aften. Drinks, gode venner og lykkefølelse. Og bogen lever derude. Det er helt surrealistisk, men jeg glæder mig til at skrive igen. Det er trods alt det, jeg egentlig bare gerne vil.

Thomas Korsgaard

Lørdag

Holdt bogreception hos Lindhardt og Ringhof i går. En fantastisk aften med mange drinks, søde taler og dans til Earth, Wind and Fire. Vågnede op med solide tømmermænd til seks hjerter i Kristeligt Dagblad og fem styks i Berlingeren. Græd i fyrre minutter på Signes brystkasse, hendes kjole er helt ødelagt.  Skulle derefter direkte afsted til Litt Talk for at læse op og høre andre forfattere. Det gik helt fint.

Søndag

Hjem igen fra Litt Talk. En stor fadøl og en fedtet burger på Sunset Boulevard. Nu skal jeg snart bure mig inde og bare skrive, kan jeg mærke.

Thomas Korsgaard


Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaards debutroman er et portræt af en familie i økonomisk krise – set med et barns øjne.

Hvis der skulle komme et menneske forbi følger en familie på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin succesfulde storebror, der tilsyneladende gladeligt låner familien penge, men kræver både taknemmelighed og kontrol til gengæld. Moderen bruger dagene på at kæderyge foran computeren, mens hun spiller internetkasino. Børneflokken er – ligesom faderens mange hunde, som løber vildt om på gårdspladsen – overladt til sig selv

Thomas Korsgaards roman er skrevet med både følsomhed og mørk humor, og beskriver den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Det er en bog om vold. Om fattigdom. Om at blive voksen for tidligt. Og om alt det, der sker, når håbet forsvinder.

Bogen er baseret på forfatterens egen opvækst.

Læs mere om Thomas Korsgaards debutroman, “Hvis der skulle komme et menneske forbi”, her.

Thomas Korsgaard. Thomas Korsgaard. Thomas Korsgaard. Thomas Korsgaard.