DNA - bedste udenlandske krimi 2016

Den islandske bestsellerforfatter Yrsa Sigurðardóttir har vundet Palle Rosenkrantz-prisen for bedste krimi 2016. Prisen gives af Det Danske Kriminalakademi for Yrsa Sigurðardóttirs krimi DNA og overrækkes på Krimimessen i Horsens den 1. april. Juryen motiverer blandt andet valget med disse ord:

“Yrsa Sigurðardóttir indkredser følsomt sin islandske motivkreds med en fin fornemmelse for menneskelige, sociale såvel som psykologiske detaljer, såsom privat følelsesliv og almen familie. (…) Desuden tegner hun et billede af en stærk, handlekraftig kvinde med sår i sjælen og en mut mand med et selvværd på størrelse med en mågeklat.”

DNA er første bog i en ny krimiserie af den islandske krimidronning med politibetjenten Huldar og psykologen Freyja – og blev kåret til årets krimi i Island i 2014.

dna

Danmarks egen krimidronning, Sara Blædel, er kæmpefan af Yrsa Sigurðardóttir og skrev om DNA, da den udkom på dansk:

“Yrsa Sigurðardóttir skriver sig langt ind under huden på sine læsere. Hun håndterer uhygge og spænding, så man hele tiden lige må læse et kapitel mere. Og så har den prisvindende islandske forfatter en helt særlig flair for at slå ihjel. DNA er første krimi med psykologen Freyja og kriminalassistenten Huldar, og jeg skal love for, at hun får sendt sit nye makkerpar stærkt af sted.”


hævn bedste krimi

Anden bog i den nye serie, HÆVN, udkommer på dansk den 21. marts. I den forbindelse gæster Yrsa Sigurðardóttir krimimessen i Horsens.

Lindhardt og Ringhof har udgivet syv af islandske Yrsa Sigurðardóttirs krimier, deriblandt DNA, der udkom på dansk i august 2016. Yrsa Sigurðardóttir er den prisvindende islandske bestsellerforfatter bag adskillige krimier og thrillers.

DNA - bedste udenlandske krimi 2016

Der er masser af gode bøger at finde derude, men hvis nu du savner en liste med anbefalinger, så kan du finde din næste krimi her.